Σε αυτό, η τηλεοπτική «Μιράντα Χομπς» της σειράς «Sex and The City», η κατά κόσμον γνωστή, Cynthia Nixon, μιλά για όλες τις κοινωνικές νόρμες μέσα στις οποίες  κάθε γυναίκα μαθαίνει να ζει.

H 53χρονη ηθοποιός, η οποία πλέον ασχολείται με την πολιτική στις ΗΠΑ, στηρίζοντας τον Δημοκρατικό Μπέρνι Σάντερς, απαγγέλλει έναν συγκλονιστικό μονόλογο, στον οποίο μιλά για τα «πρέπει» και «δεν» που υπαγορεύονται στις γυναίκες και σύμφωνα με τα οποία πρέπει να λειτουργούν για να είναι «κυρίες» και όχι «γκόμενες», «σκύλες» ή «υστερικές».

«Να είσαι κυρία, είπαν. Η φούστα σου είναι πολύ κοντή. Το παντελόνι σου είναι πολύ στενό. Μην δείχνεις τόση σάρκα… Χαλάρωσε. Γίνε λίγο σέξι. Μην προκαλείς όμως.

Δείξε σέξι. Να είσαι hot. Μην είσαι τόσο προκλητική. Φόρα μαύρα. Φόρα γόβες. Είσαι πολύ ντυμένη. Είσαι πολύ γδυτή.

Δείχνεις σαν να έχεις αφεθεί. Να είσαι κυρία, είπαν. Μην είσαι τόσο χοντρή. Μην είσαι τόσο αδύνατη. Φάε. Μην τρως. Παράγγειλε σαλάτα.

Μην τρως υδατάνθρακες. Παράλειψε το επιδόρπιο. Κάνε δίαιτα. Θεέ μου, είσαι  σαν σκελετός. Στους άνδρες αρέσουν οι καμπύλες», είναι μερικές από τις προτάσεις που ακούγεται να λέει μεταξύ άλλων η Nixon.

Δείτε παρακάτω ολόκληρο το βίντεο:

 

Αφήγηση: Cynthia Nixon, Σκηνοθεσία: Paul McLean, Κείμενο: Camille Rainville

 

Ακολούθησε το KIDOT mou στο Facebook και στο Instagram