a

Ομάδα KIDOT

Η ομάδα KIDOT (Kids of Tomorrow) σχεδιάζει και υλοποιεί ποικίλα πολυθεματικά εκπαιδευτικά φεστιβάλ, γιορτές για μικρούς και μεγάλους, συναντήσεις ψυχαγωγίας, έκφρασης και δημιουργίας με επίκεντρο το παιδί και την οικογένεια. 

Κεντρικός άξονας των δράσεων μας είναι η αρχή της βιωματικής μάθησης και εκπαίδευσης. Μέσα από εκπαιδευτικές δραστηριότητες, καινοτόμα εργαστήρια, σεμινάρια παιδαγωγικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα, επιχειρούμε να δημιουργήσουμε και να προσφέρουμε το κατάλληλο πλαίσιο για ελεύθερη έκφραση και δημιουργικό παιχνίδι, ενώ, παράλληλα, να δώσουμε την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να ανακαλύψουν νέα ενδιαφέροντα και να αναπτύξουν καινούργιες δεξιότητες.

Θέλοντας να καλύψει το ευρύ φάσμα θεμάτων που άπτονται του πολυδιάστατου κόσμου των παιδιών αλλά και μίας πληθώρας ανθρώπων, όπως είναι οι γονείς και οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται προσφέροντας τις υπηρεσίες τους στα παιδιά και στις οικογένειές τους, η ομάδα του KIDOT, πλαισιώνει τις εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές του δράσεις με παράλληλα events, ομιλίες και  σεμινάρια για ενηλίκους καθώς και τις πιο στοχευμένες αγορές προϊόντων και υπηρεσιών, προσφέροντας έτσι μια ολιστική εμπειρία στον επισκέπτη.

Στόχος του KIDOT, μέσα από κάθε της κίνηση, είναι να εγκαθιδρύσει ένα δίαυλο επικοινωνίας ανάμεσα σε κοινό και επαγγελματίες, δημιουργώντας και προβάλλοντας άκρως αποτελεσματικά ένα δίκτυο φορέων και επαγγελματιών των οποίων οι υπηρεσίες αφορούν το παιδί και ολόκληρη την οικογένεια. Παράλληλα, να προσφέρει στους μικρούς μα και στους μεγάλους την δυνατότητα εξερεύνησης καινούργιων δεξιοτήτων και κλίσεων, μέσα από την άκρως βιωματική και δημιουργική ενασχόληση τους.

Σκοπός μας η δημιουργία μοναδικών events και festivals, αφορμές να θυμηθούμε το παιδί, που όλοι μας υπήρξαμε, και να παραδώσουμε τη σκυτάλη στα παιδιά του αύριο.

῏῏῏῏῏῏῏῏῏῏῏῏῏

 

Πίσω από το KIDOT «κρύβεται» μια ομάδα νέων ανθρώπων, οι οποίοι μοιραζόμαστε την ίδια αγάπη για τα παιδιά και τον ίδιο ζήλο με τον οποίον διεκδικούμε μια θέση στη διαμόρφωση ενός «σήμερα» γεμάτου επιλογές, ενός σήμερα που θα εξοπλίσει τα παιδιά του αύριο με όλα τα απαραίτητα εφόδια.

 

Η ενασχόληση με εκπαιδευτικά εργαστήρια και βιωματικές δράσεις για παιδιά στο πλαίσιο της προσωπικής επαγγελματικής δραστηριότητας του καθενός από την ομάδα, καθώς και η πρότερη επαφή και συνεργασία μας στη διοργάνωση και διεξαγωγή άλλων πολιτιστικών δρώμενων, συνετέλεσαν στο να γεννηθεί η ιδέα ενός φεστιβάλ που συνδυάζει και τα δύο και, ταυτόχρονα, συμπληρώνει το κενό που υπάρχει, προσφέροντας στο κοινό της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο πραγματικά ολοκληρωμένα φεστιβάλ για το παιδί και την οικογένεια.

 

Το θετικό βίωμα και η εξαιρετικά θερμή ανταπόκριση των 10.000 επισκεπτών του 1st KIDOT Festival, τα πελώρια χαμόγελα και τα πολυάριθμα αιτήματα να δοθεί συνέχεια στο συγκεκριμένο φεστιβάλ και σε παρόμοιες εκδηλώσεις, επιβεβαίωσαν το κενό, που η ομάδα είχε εντοπίσει, και, κοινοποιώντας μας το αγκάλιασμα του κόσμου και των συμμετεχόντων, μας ώθησε στο να καθιερώσουμε το KIDOT Festival και να προχωρήσουμε, εμπλουτίζοντας τη δραστηριότητα μας και με άλλα πολιτιστικά project γύρω από το παιδί και την οικογένεια, όπως το Fam Fiesta by KIDOT (Family Fiesta) (www.familyfiesta.gr ) κ.ά.

Παράλληλα, η ομάδα του KIDOT αναλαμβάνει και  τη διοργάνωση εκδηλώσεων για τρίτους ή σε συνεργασία με άλλες ομάδες, εταιρίες και φορείς, ενισχύοντας και εμπλουτίζοντας ακόμη περισσότερο τις εμπειρίες της, και δημιουργώντας συνέργειες με ομάδες και επαγγελματίες που μοιράζονται το ίδιο όραμα με εμάς.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν το KINDER-thek, μία συνεργασία με το Goethe Institute για τα εγκαίνια του παιδικού τμήματος της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του Ινστιτούτου που άρχιζε το 2018 και συνεχίζεται ακάθεκτη, το KIDOT Generation, μία συνέργεια του KIDOT με το ινστιτούτο ξένων γλωσσών Galileo Galilei Generation δημιουργώντας έναν κύκλο δημιουργικών εργαστηρίων για παιδιά, αλλά και αυτό του KIDOT Christmas Planet, μία συνεργασία του KIDOT και της εταιρίας Flea Market Thessaloniki που διοργανώσαμε ένα φαντασμαγορικό χριστουγεννιάτικο τριήμερο για τις οικογένειες όλης της πόλης. 

 

 

 

 

 

Γιατί KIDOT όπως γιορτή!

KIDOT όπως παιδί!

Ένα παιδί με πελώριο χαμόγελο και τα μάτια στραμμένα στο αύριο!

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του KIDOT

Κάθε εβδομάδα θα λαμβάνεις τα αγαπημένα μας άρθρα από το KIDOT Magazine και όλα τα νέα που θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σου!

Έχετε εγγραφεί επιτυχώς! Σας ευχαριστούμε πολύ.