a

KIDOT Christmas Planet

21-23 Δεκεμβρίου 2018

Αποθήκη Γ’ , Λιμάνι Θεσσαλονίκης

Στολίδια. Φώτα. Αγιοβασιλιάτικα κουστούμια. Κάλαντα και μελωδίες.

Φαντάζει σαν το ιδανικό γιορτινό σκηνικό, σωστά;

Σχεδόν, θ’ απαντήσουμε.

Γιατί αυτές τις γιορτές, και το KIDOT βάζει τη δική του πινελιά!

Το Christmas Flea Market, η μεγαλύτερη χριστουγεννιάτικη γιορτή της Θεσσαλονίκης, υποδέχθηκε το μεγαλύτερο φεστιβάλ για το παιδί, και μαζί μεταμόρφωσαν για ένα τριήμερο (21-23 Δεκεμβρίου) την Αποθήκη Γ’ στο λιμάνι!

 Η ομάδα του KIDOT, με εφόδια τη φαντασία, τη δημιουργικότητα και το εορταστικό πνεύμα, έστησε την δικιά της χριστουγεννιάτικη pop-up εκδοχή στον χώρο, μέσα από εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δράσεις για όλη την οικογένεια που θα πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου!

Market Υπηρεσιών, μία σειρά side events, κινητικών δρώμενων, παρουσιάσεων, συμμετοχικών παιχνιδιών και εκπαιδευτικών εργαστηρίων (workshops) είναι μόνο μερικές από τις επιλογές που είχαν οι μικροί μα και οι μεγάλοι επισκέπτες. Παράλληλα, ένα kids areas, περίμενε όλη την οικογένεια για ελεύθερο παιχνίδι, ενώ φυσικά, το lounge & food corner βρισκόταν στην διάθεση όλων για χαλάρωση και  ξεκούραση γιατί ξέρουμε πόσο εξαντλητικό μπορεί να είναι το πολύ παιχνίδι κάποιες φορές.

 

Γιατί η γιορτινή pop-up εκδοχή του KIDOT είχε όλα όσα σημαίνει για σένα το αγαπημένο σου οικογενειακό φεστιβάλ, ιδανικά προσαρμοσμένα όμως στο πνεύμα των ημερών.

Σας ευχαριστούμε που περάσουμε μαζί -γονείς και παιδιά- τρεις μαγικές ημέρες, μαθαίνοντας, παίζοντας, εξερευνώντας, όπως μόνο το KIDOT ξέρει!

Δράσεις KIDOT Christmas Planet:

Φωτογραφικό υλικό από το KIDOT Christmas Planet

 

Για να δείτε φωτογραφικό υλικό ακολουθήστε τον

παρακάτω σύνδεσμο: https://www.facebook.com/pg/kidotfestival/photos/?tab=album&album_id=369228196991732

WORKSHOPS

 

 Τα γιορτινά εργαστήρια του KIDOT αποτελούν την ιδανική υλοποίηση της γενικότερης φιλοσοφίας μας, μιας και ο χαρακτήρας, οι θεματικές, η δομή αλλά και ο τρόπος λειτουργίας τους ανταποκρίνονται πλήρως στο ζητούμενο από εμάς: Ενός καλειδοσκόπιου δραστηριοτήτων από ικανούς και έμπειρους επαγγελματίες, με χρήση μιας πληθώρας μέσων και εκπαιδευτικών εργαλείων, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους.

Το καθένα απευθύνεται σε συγκεκριμένο ηλικιακό κοινό, όλα έχουν ορισμένη διάρκεια (60’), συνέχεια και συνοχή στη ροή τους, ενώ απαραίτητο κριτήριο είναι και ο βιωματικός χαρακτήρας τους.

Σε ό,τι αφορά τις θεματικές, αυτές είναι οι εξής:

  • Καλλιτεχνικά
  • Επιστήμες & Τεχνολογία
  • Περιβάλλον & Δημόσιος Χώρος
  • Κατασκευές & Χειροτεχνία
  • Διατροφή & Υγεία
  • Ψυχοπαιδαγωγικά
  • Life & Social Skills
  • Επαγγελματικός Προσανατολισμός
  • Ανθρώπινα Δικαιώματα & Διαπολιτισμικότητα

Πρόγραμμα

Σάββατο 22/12

 

Κυριακή 23/12

Side Events

Παιχνίδια. Μουσική. Κίνηση. Γίνονται γιορτές χωρίς αυτά; Μια σειρά από ανοιχτά στα παιδιά κινητικά και διαδραστικά side events με ελεύθερη ροή έγιναν το επίκεντρο της προσοχής και τις τρεις ημέρες του event, στο πάνω επίπεδο της Αποθήκης Γ’.

Όσο για τη θεματολογία τους, αυτή θα κάλυπτε το πλέον ευρύ φάσμα: Περιελάμβανε πρωτότυπα θεατρικά δρώμενα, παραστάσεις χορού, κινητικές δραστηριότητες και παιχνίδια, δράσεις καλλιτεχνικής δημιουργίας και πολλά ακόμα συμμετοχικά events.

Πρόγραμμα

Σάββατο 15/9

Κυριακή 16/9

 

Market

Μια σειρά από ξεχωριστές και επιλεγμένες υπηρεσίες για το παιδί και τον γονιό. Η εορταστική αγορά του τριημέρου αποτελούντναν από δύο βασικές κατηγορίες:

Market Προϊόντων

Γιορτές, όμως, σημαίνει δώρα -και όσες περισσότερες οι επιλογές, τόσο το καλύτερο. To “Thessaloniki Christmas Flea Market” μας προσκάλεσε σε μία αγορά με δίσκους, βιβλία, ρούχα, υποδήματα, κατασκευές, αντικείμενα διακόσμησης, ηλεκτρικές συσκευές, έργα τέχνης, παιχνίδια, κοσμήματα, δημιουργίες, βιολογικά προϊόντα για να είμασταν σίγουροι πως το χριστουγεννιάτικο δέντρο θα είχε ξεχωριστό άρωμα!

Market Υπηρεσιών

Ένα φάσμα που ανταποκρινόταν στην ποιοτική στάθμη που αναζητά κάθε παιδί ή γονιός που μας επισκέπτεται! Η γιορτινή μας αγορά περιελάμβανε προτάσεις που αφορούν τις Τέχνες, τη δημιουργία, την επιστήμη και εκπαίδευση, και φυσικά τον αθλητισμό.

 

 

Γιατί KIDOT όπως γιορτή!

KIDOT όπως παιδί!

Ένα παιδί με πελώριο χαμόγελο και τα μάτια στραμμένα στο αύριο!

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του KIDOT

Κάθε εβδομάδα θα λαμβάνεις τα αγαπημένα μας άρθρα από το KIDOT Magazine και όλα τα νέα που θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σου!

Έχετε εγγραφεί επιτυχώς! Σας ευχαριστούμε πολύ.