a

4th KIDOT Festival!

 

Πρόγραμμα εθελοντισμού στο KIDOT Festival 4!

Γίνε και εσύ κομμάτι του KIDOT Festival 4, του μεγαλύτερου και πιο ολοκληρωμένου Family Festival στην Ελλάδα, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 8 & 9 Οκτωβρίου, στη ΔΕΘ Helexpo (Θεσσαλονίκη) και λάβε βεβαίωση συμμετοχής! 

Δήλωσε συμμετοχή και εσύ συμπληρώνοντας τη φόρμα.

 

KIDOT Festival 4! 

“Ένα ανατρεπτικό KIDOT χωριό,
όπου οι μικροί περνούν φανταστικά
και οι μεγάλοι γίνονται πάλι παιδιά”

Αυτή τη χρονιά, δίνουμε ραντεβού σε ακόμα μεγαλύτερο χώρο, στον υπαίθριο χώρο της ΔΕΘ Helexpo (Θεσσαλονίκη), το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Οκτωβρίου 2022 και δημιουργούμε ένα εντυπωσιακό υπαίθριο χωριό! Για όλα τα παιδιά, αλλά και τις οικογένειες τους στήνεται η μεγαλύτερη γιορτή με all day events, market, workshops, side events, lounge areas και food & drinks corners, αλλά και πολλές θεαμα…τικές εκπλήξεις!
Γιατί αν κάτι μας έλειψε αυτά τα δύο χρόνια είναι να είμαστε μαζί!

Τι είναι το KIDOT Festival; 

Η κορυφαία διοργάνωση για το παιδί και τον γονιό,

ένα διήμερο γεμάτο γνώση, εξερεύνηση και παιχνίδι

 για όλη την οικογένεια!

Το μεγαλύτερο family festival της Ελλάδας έρχεται με δράσεις για κάθε ηλικίαworkshops που αναδεικνύουν τη φαντασία και την ευρηματικότητα των μικρών του φίλων, αλλά και ένα ευρύ δημιουργικό φάσμα ιδεών και προτάσεων για τις δραστηριότητές του για τη σχολική σεζόν που ξεκινάει!


Το  KIDOT Festival 4, με τη φρεσκάδα και τη συνέπεια που το διακρίνει από την πρώτη κιόλας διοργάνωσή του το φθινόπωρο του ‘17, επανέρχεται ακόμα πιο ώριμο και γεμάτο ιδέες! Το μεγαλύτερο φεστιβάλ για το παιδί, με τον θεματικό πλουραλισμό, τον ολιστικό προσανατολισμό και το εύρος των προτάσεων δράσεων που το έκαναν από την αρχή το αγαπημένο διήμερο για όλη την οικογένεια, επιστρέφει το διήμερο 8 & 9 Οκτωβρίου 2022.

Market Υπηρεσιών και Προϊόντων, μία σειρά side events, κινητικών δρώμενων, παρουσιάσεων, συμμετοχικών παιχνιδιών και εκπαιδευτικών εργαστηρίων (workshops) θα είναι και φέτος μόνο μερικές από τις επιλογές που θα έχουν οι μικροί, αλλά και οι μεγάλοι επισκέπτες του. Παράλληλα, ένα kids’ area θα περιμένει όλη την οικογένεια για ελεύθερο παιχνίδι, ενώ φυσικά, το lounge & το food corner θα προσφέρει το ιδανικό περιβάλλον για χαλάρωση και  ξεκούραση -γιατί ξέρουμε πόσο εξαντλητικό μπορεί να είναι το πολύ παιχνίδι κάποιες φορές… Και όπως και όλες οι προηγούμενες διοργανώσεις, και το KIDOT Festival 4 θα είναι ολοήμερο, με συνεχόμενη λειτουργία από τις 11 το πρωί ως τις 9 το βράδυ.

Σας περιμένουμε να περάσουμε μαζί -γονείς και παιδιά- δύο μαγικές ημέρες, μαθαίνοντας, παίζοντας, εξερευνώντας, όπως μόνο το KIDOT ξέρει!

Δράσεις του KIDOT Festival 4:

  1. KIDOT Workshops
  2. KIDOT Market Προϊόντων & Υπηρεσιών
  3. Food & Drinks Corner
  4. Side Events
  5. All Day Events
  6. Lounge & Kids Areas

Αναπόσπαστο κομμάτι της επιτυχίας του KIDOT Festival 4 είναι η ενεργή συμμετοχή νέων ανθρώπων στο φεστιβάλ, οι οποίοι θα κατέχουν τον ρόλο ουσιαστικού συνδιαμορφωτή, καθώς η συμβολή τους στην λειτουργία των ποικίλων δράσεων του φεστιβάλ είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Οι άνθρωποι που θα στελεχώσουν το φεστιβάλ τις δύο μέρες της διεξαγωγής του θα απασχοληθούν σε διάφορους ενδιαφέροντες τομείς του όπως: Workshops, Side Events, Market, Infodesk – Ενημέρωση κοινού, Kids Areas κ.ά.

Επίσης, θα έρθουν σε επαφή με τις καλύτερες ομάδες, τους φορείς και τις εταιρίες της πόλης που δραστηριοποιούνται στον τομέα του παιδιού και της οικογένειας, θα αναπτύξουν δεξιότητες και θα ανακαλύψουν καινούργιες, θα γνωρίσουν άτομα με κοινά ενδιαφέροντα και θα βιώσουν το αποτέλεσμα μιας ομαδικής δουλειάς σε μία μεγάλη διοργάνωση. Σε όλους τους εθελοντές θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής!

Απώτερος σκοπός του εθελοντικού προγράμματος του KIDOT Festival 4 είναι η κινητοποίηση και ενεργοποίηση των δημιουργικών και ανήσυχων δυνάμεων της πόλης για τη δημιουργία περαιτέρω δράσεων και πρωτοβουλιών στον ευρύτερο χώρο του παιδιού και της οικογένειας.

Δήλωσε συμμετοχή και εσύ συμπληρώνοντας τη φόρμα και γίνε κομμάτι του πιο ολοκληρωμένου Family Festival της Ελλάδας!

Για περαιτέρω ενημέρωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο info@kidotfestival.com.

KIDOT Festival 4 (8 & 9 Οκτωβρίου 2022)

 

 

Κατηγορίες Απασχόλησης

1) Workshops (κατά προτίμηση άτομα με εμπειρία απασχόλησης με παιδιά)

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα διεξάγονται σε διαφορετικούς χώρους του φεστιβάλ Workshops με ποικίλες θεματικές όπως καλλιτεχνικά, επιστήμες και τεχνολογία, διατροφή και υγεία, περιβάλλον και δημόσιος χώρος, ανθρώπινα δικαιώματα και διαπολιτισμικότητα, κ.α. Τα άτομα που θα απασχοληθούν σ᾽αυτόν το τομέα θα βοηθούν τους διοργανωτές κατά τη διάρκεια του κάθε workshop στην οργάνωσή του (δήλωση συμμετεχόντων, οργάνωση χώρου, κλπ.), θα ενημερώνουν τους παρευρισκόμενους σχετικά με αυτό και θα φροντίζουν γενικότερα για την ομαλή διεξαγωγή του. Παράλληλα, θα φροντίζουν ώστε να τηρείται το προσυμφωνημένο πρόγραμμα των workshops (τήρηση ώρας έναρξης και λήξης, ενημέρωση σχετικά με το πρόγραμμα όλων των workshops, κλπ).

2) Market & All Day Events

Σε όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ θα υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος εξωτερικός χώρος για την προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών μέσω ενός οργανωμένου market. Αρμοδιότητες των ατόμων που θα απασχοληθούν σ᾽αυτό τον τομέα είναι να ενημερώνουν τους παρευρισκόμενους σχετικά με τις επιλογές που προσφέρονται μέσω του market και να βοηθούν τους επαγγελματίες ώστε να υπάρχει άμεση ανταπόκριση σε τυχόν ανάγκες που μπορεί να δημιουργηθούν κατά τη λειτουργία των περιπτέρων τους.

3) All Day Events 

Τα All Day Events προσκαλούν τους επισκέπτες να συμμετέχουν ενεργά σε δραστηριότητες, να παρακολουθήσουν ψυχαγωγικά δρώμενα και να ενημερωθούν για προϊόντα και υπηρεσίες, που αφορούν τα παιδιά και ολόκληρη την οικογένεια.

Πρόκειται για αυτοτελή events και εκδηλώσεις φιλοξενούμενων ομάδων, εταιριών και φορέων, τα οποία υλοποιούνται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, εντός του ευρύτερου χώρου διεξαγωγής του φεστιβάλ, και ακολουθούν ανεξάρτητη ροή και πρόγραμμα δραστηριοτήτων. Είναι ανοιχτά προς το κοινόχωρίς περιορισμό συμμετεχόντων ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια του διημέρου παραμένουν στη διάθεση του συνεργαζόμενου φορέα.

Το ανθρώπινο δυναμικό που θα απασχοληθεί σε αυτήν την ενότητα θα υποστηρίζει τις ομάδες που λαμβάνουν μέρος, στη διεξαγωγή των δράσεών τους (διαχείριση χώρου – κοινού, ενημέρωση κοινού, υποστήριξη στον υλικοτεχνικό εξοπλισμό κλπ.), ενώ θα φροντίζει για την ενημέρωση του κοινού σχετικά με τα διαθέσιμα All Day Events.

4) Infodesk – Ενημέρωση κοινού

Η συμμετοχή σε αυτόν τον τομέα είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς επικεντρώνεται στην ενημέρωση των παρευρισκόμενων τόσο σχετικά με το φεστιβάλ, όσο και για όλες τις δυνατότητες που αυτό προσφέρει. Στην ουσία, τα άτομα που θα στελέχωσουν αυτή την κατηγορία θα αποτελούν το πρώτο πρόσωπο που θα βλέπει ο επισκέπτης μπαίνοντας στους χώρους του φεστιβάλ.

5) Side Events (κατά προτίμηση άτομα με εμπειρία απασχόλησης με παιδιά)

Στις παράλληλες δράσεις του φεστιβάλ εντάσσονται παραστάσεις και δραστηριότητες ψυχαγωγικού χαρακτήρα, όπως θεατρικές παραστάσεις, face painting, αθλητικά δρώμενα κλπ. Οι εθελοντές των τα side events, θα αποτελούν αρωγοί στις ομάδες που λαμβάνουν μέρος στη διεξαγωγή των δράσεών τους (διαχείριση χώρου-κοινού, διαχείριση ομαλής ροής προγράμματος, υποστήριξη στον υλικοτεχνικό εξοπλισμό κλπ.), αλλά θα φροντίζουν και για την ενημέρωση του κοινού σχετικά με τα διαθέσιμα side events.

6) Θεματικά Playgrounds (κατά προτίμηση άτομα με εμπειρία απασχόλησης με παιδιά)

Ξέρουμε πόσο εξαντλητικό μπορεί να είναι το πολύ παιχνίδι κάποιες φορές. Ειδικά σε ένα τόσο “γεμάτο” διήμερο όπως το KIDOT Festival. Γι’ αυτό και αφιερώνουμε συγκεκριμένους χώρους για τη χαλάρωση παιδιών, αλλά και ενηλίκων. Θα έχουν ως επίκεντρο το χαλαρό, ελεύθερο παιχνίδι, και η τοποθέτησή τους θα επιτρέπει στους μεγάλους να βλέπουν και να χαίρονται ή να καμαρώνουν τους μικρούς επισκέπτες μας. Σ’ αυτήν την ενότητα το ανθρώπινο δυναμικό που θα απασχοληθεί, θα αποτελέσει τους κύριους εμπνευστές των παιδιών για παιχνίδι. Σου αρέσει να βρίσκεσαι δίπλα σε παιδιά, να τα απασχολείς δημιουργικά και να γίνεσαι “συνένοχος” τους στο εξαντλητικό τους παιχνίδι; Τότε, βρίσκεσαι στη σωστή κατηγορία!

7) Επικοινωνία – Γραφείο Τύπου (Social Media, KIDOT Mag) 

Στον τομέα αυτό οι εθελοντές θα ασχοληθούν με την επικοινωνία μέσω του γραφείου τύπου και των διαφόρων μέσων που έχει το KIDOT (KIDOT Mag, social media, website κ.ά.). Μέσω του γραφείου τύπου θα ανατροφοδοτούνται τα Μ.Μ.Ε. με υλικό της διοργάνωσης και μέσω του magazine και των social media θα παρουσιάζεται το κλίμα που επικρατεί καθ’ όλη τη διάρκεια του ΚIDOT Festival 4 (με άρθρα, συνεντευξεις, φωτογραφίες, video). Στον τομέα αυτό χρειαζόμαστε άτομα που να έχουν γνώσεις δημοσιογραφίας και να ασχολούνται ενεργά με το blogging και τα social media.

8) Οπτικοακουστική κάλυψη 

Οι εθελοντές της κάλυψης θα έχουν την ευκαιρία να εφαρμόσουν στην πράξη το καλλιτεχνικό τους ταλέντο. Θα αποτελέσουν το team που θα καλύψει οπτικοακουστικά ότι συμβαίνει στο KIDOT Festival τόσο κατά την προετοιμασία του όσο και κατά τη διάρκεια του (μέσω δημιουργίας video, μικρών ταινιών μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, ρεπορτάζ, teasers). Από τη σύλληψη της ιδέας μέχρι το μοντάζ… όλα τα στάδια δημιουργίας θα είναι στα χέρια τους. Παράλληλα, οποιοσδήποτε άλλος τρόπος οπτικοακουστικής κάλυψης είναι ευπρόσδεκτος. (π.χ. φωτογράφοι)

 

 

Δήλωσε συμμετοχή και εσύ συμπληρώνοντας τη φόρμα και γίνε κομμάτι του πιο ολοκληρωμένου Family Festival της Ελλάδας.

 

 

Γιατί KIDOT όπως γιορτή!

KIDOT όπως παιδί!

Ένα παιδί με πελώριο χαμόγελο και τα μάτια στραμμένα στο αύριο!

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του KIDOT

Κάθε εβδομάδα θα λαμβάνεις τα αγαπημένα μας άρθρα από το KIDOT Magazine και όλα τα νέα που θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σου!

Έχετε εγγραφεί επιτυχώς! Σας ευχαριστούμε πολύ.