a

Η ομάδα του KIDOT δημιουργεί πρωτογενές, ποιοτικό multimedia περιεχόμενο που απευθύνεται τόσο στους μικρούς, όσο και στους μεγάλους, με στόχο να εκπαιδεύσει, να ψυχαγωγήσει, να ενημερώσει και να εμπνεύσει! Δείτε όλα τα Online Projects μας: 

KIDOT meets the world | Inclusive Art Edition

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Αναπηρίας (που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου) το KIDOT, σε συνεργασία με τη MIMA Creative Group, παρουσιάζει το “KIDOT meets the world | Inclusive Art Edition”. Πέντε νέα επεισόδια, στα οποία τα παιδιά συναντούν πέντε ταλαντούχους καλλιτέχνες και μαθαίνουν περισσότερα τόσο για την τέχνη που εκπροσωπούν, όσο και για τα εμπόδια ή τις προκαταλήψεις που βιώνουν στην καθημερινότητά τους. Μία ειδική σειρά επεισοδίων που θα προβληθεί όλο τον Δεκέμβριο με στόχο να εμπνεύσει τα παιδιά να αποδεχτούν, να σεβαστούν και να αγκαλιάσουν τη μοναδικότητα ατόμων με και χωρίς αναπηρία αλλά και να υμνήσει τη διαφορετικότητα κάθε ανθρώπου.

KIDS are RIGHT

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού (που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Νοεμβρίου), το KIDOT προσκάλεσε 10 φορείς ώστε να διοργανώσουν 10 βιωματικές δράσεις για παιδιά με ελεύθερη είσοδο. Στόχος των δράσεων ήταν η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των παιδιών για τα δικαιώματα τους, αλλά και η κινητοποίηση μικρών και μεγάλων για δράση.

Στο “KIDS are RIGHT” συμμετείχαν οι φορείς: Διεθνής Αμνηστία, Χαμόγελο του Παιδιού, Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, El Sistema Greece, Iasis και Edify Kids, In Common, Ίσον, Οργάνωση Γη, Peace Journalism Lab του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ ΑΠΘ, η Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Βέροιας. Αρωγός όλου του project είναι η UNICEF. Το project τέλεσε υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.

Οικογένεια είναι…

Δημιουργήσαμε το multimedia project “Οικογένεια είναι…” με στόχο ν’ αναδείξουμε την αξία της οικογένειας, καθώς και τις ποικίλες πλευρές της.

Σε μία περίοδο υγειονομικής -κι όχι μόνο- κρίσης, το project “Οικογένεια είναι…” πραγματοποιεί ένα “ταξίδι” με έξι οικογένειες.Μέσα από μία οικογενειακή φωτογράφιση, ένα Q&A backstage video, αλλά και μία zoom συνάντηση με κάθε οικογένεια, προσπαθούμε να αναδείξουμε τις δύσκολες, αλλά και τις όμορφες πλευρές της καθημερινότητας τους, τα πιθανά εμπόδια, τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που έχουν συναντήσει μέχρι τώρα. Παράλληλα, μέσα από αυτή τη διαδρομή, οι οικογένειες καλούνται να σκιαγραφήσουν την επόμενη μέρα μετά την πανδημία και να μοιραστούν μαζί μας τα δυνατά σημεία για όλα τα μέλη της οικογένειας και τα όνειρα για το μέλλον τους.

KIDOT meets the world

H σειρά video “KIDOT meets the world” έχει στόχο να εκπαιδεύσει και να ψυχαγωγήσει μικρούς και μεγάλους. Οι μικροί πρωταγωνιστές μας σε κάθε επεισόδιο συναντούν έναν ενήλικα και προσπαθούν να μάθουν τα πάντα για εκείνον: Ποιο είναι το επάγγελμά του; Τι ακριβώς κάνει στην εργασία του; Πώς είναι μία μέρα του; Πόσο διαφορετική μπορεί να είναι η ζωή του; Και κυρίως: τι ονειρεύεται το παιδί που κρύβει μέσα του; Τα KIDOTακια ανακαλύπτουν τον… κόσμο μέσα από απολαυστικές ερωτήσεις, αστείες αλλά και συγκινητικές στιγμές!

Πριν χτυπήσει το κουδούνι

Για όλο τον Σεπτέμβριο συναντηθήκαμε διαδικτυακά κάθε Δευτέρα και υποδεχτήκαμε καταξιωμένους ειδικούς οι οποίοι, με τη σύγχρονη ματιά τους, μας έδωσαν όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται κάθε κηδεμόνας παιδιού για την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Τα παιδικά μας καλοκαίρια

Το project “Τα παιδικά μας καλοκαίρια” μας ταξιδεύει με παιχνιδιάρικη και δημιουργική αύρα στα καλοκαίρια των παιδικών μας χρόνων.  Το project περιλαμβάνει πλούσια αρθρογραφία που θα κάνει το καλοκαίρι μας πιο ανέμελο και αισιόδοξο μετά την δύσκολη χρονιά που προηγήθηκε αλλά και ένα online μπλοκ δραστηριοτήτων το οποίο θα απασχολήσει τα παιδιά με πρωτότυπες δραστηριότητες τώρα που έχουμε πια στερέψει από ιδέες.

Συγκεκριμένα μέσα στα άρθρα θα βρούμε όλες τις πληροφορίες για την οργάνωση των διακοπών μας αλλά και ιδέες για να αξιοποιήσουμε τον ελεύθερο χρόνο μας, ενώ μέσα από τις συμβουλές των ειδικών θα περιορίσουμε τις ανησυχίες μας και θα φροντίσουμε την οικογένειά μας. Τέλος, θα ταυτιστούμε με ιστορίες παιδικών καλοκαιριών αγαπημένων μας προσώπων και θα ξαναζήσουμε τις αναμνήσεις μας δημιουργώντας νέες με τα παιδιά μας.

Την ίδια στιγμή τα παιδιά θα διασκεδάσουν με το online μπλοκ δραστηριοτήτων του KIDOT. Μέσα στις 84 σελίδες του φιλοξενούνται 36 πρωτότυπες δραστηριότητες από 6 διαφορετικές κατηγορίες. Όλες είναι σχεδιασμένες με τέτοιο τρόπο ώστε να ενισχύσουν τη φαντασία των παιδιών , να τα βοηθήσουν να ταξιδέψουν νοητά και να γνωρίσουν όλα όσα ήθελαν και δεν το ήξεραν.

Expert talks (στο facebook)

Τα “Expert Talks” είναι μία σειρά από Facebook Live videos με καταξιωμένους ανθρώπους που θεωρούνται experts στον τομέα τους. Σε κάθε Live συνάντηση, η συντακτική ομάδα του KIDOT συζητά και αναλύει ένα θέμα που απασχολεί τη σύγχρονη οικογένεια.

Που πάμε ρε παιδιά (Mothers edition)

Δημιουργήσαμε μία ειδική Mother’s Edition με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας με αρθρογραφία, συνεντεύξεις και έξυπνες συμβουλές για όλες τις μαμάδες.

Που πάμε ρε παιδιά (Dads edition)

Δημιουργήσαμε μία ειδική Dad’s Edition αφιερωμένη στον πρώτο μας ήρωα: τον μπαμπά μας! Μιλήσαμε με μπαμπάδες για να μοιραστούν την εμπειρία τους από την πατρότητα, αλλά και με ειδικούς για να μας δώσουν χρήσιμες συμβουλές.

Every day iSAFEstival

Το 2020, λόγω συνθηκών, ήταν απαραίτητο να μην σας συναντήσουμε offline, καθώς η ασφάλεια και η υγεία μικρών και μεγάλων είναι προτεραιότητα όλων μας. Αφού, λοιπόν, δεν μπορούσαμε -τουλάχιστον άμεσα- να σας προσφέρουμε την KIDOT εμπειρία offline, ενισχύσαμε καθημερινά την online μας παρουσία μέσω του online περιοδικού KIDOTmou και σας παρουσιάσαμε το νέο μας πρότζεκτ!

KIDOT Festival… online! 

Το αγαπημένο σας πολυθεματικό και εκπαιδευτικό φεστιβάλ με επίκεντρο το παιδί και την οικογένεια αυτή τη φορά γίνεται η έμπνευση για μία σειρά online events! Οι πέντε βασικές κατηγορίες του KIDOT Festival (Workshop, Side Event, Food Area, Market, Talk) γίνονται η αφορμή για πέντε live συναντήσεις ψυχαγωγίας, έκφρασης, συζήτησης και δημιουργίας με επίκεντρο το παιδί, αλλά και την οικογένεια!

The concept: “Every day is a festival”

5 live συναντήσεις ψυχαγωγίας, έκφρασης, συζήτησης και δημιουργίας με επίκεντρο το παιδί, αλλά και την οικογένεια! Κάθε μέρα είναι μία γιορτή, διότι κάθε μέρα είναι μία νέα ευκαιρία να γίνουμε πιο δυνατοί, πιο ενημερωμένοι, πιο ενωμένοι και κατ’ επέκταση πιο ευτυχισμένοι. Τo σύνθημα “Every day is a festival” γίνεται στάση ζωής και όλοι μαζί για πέντε ημέρες βάζουμε ως στόχο να την υιοθετήσουμε!

KIDOT knows better

Συνήθως, οι μεγάλοι είναι αυτοί που θεωρούν ότι έχουν όλες τις απαντήσεις και λένε στα παιδιά τι είναι σωστό και τι λάθος. Εμείς, αποφασίσαμε ν’ αντιστρέψουμε τους ρόλους και να ζητήσουμε από τα παιδιά ν’ απαντήσουν στις συχνότερες ερωτήσεις των μεγάλων, σύμφωνα με τη μηχανή αναζήτησης της Google. Το αποτέλεσμα; Μία νέα σειρά βίντεο με τίτλο “KIDOT Knows Better”.

Αφιέρωμα Πρώτη φορά

Κάθε Σεπτέμβριος είναι μία μικρή Πρωτοχρονιά και μία αφορμή για νέα ξεκινήματα. Δημιουργήσαμε ένα ειδικό αφιέρωμα που περιλαμβάνει χρήσιμη αρθρογραφία για όλες τις σημαντικές “πρώτες φορές” των μικρών, αλλά και των μεγάλων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του KIDOT

Κάθε εβδομάδα θα λαμβάνεις τα αγαπημένα μας άρθρα από το KIDOT Magazine και όλα τα νέα που θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σου!

Έχετε εγγραφεί επιτυχώς! Σας ευχαριστούμε πολύ.