Σήμερα o Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε 110 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα. Τα εξήντα (60) εντοπίζονται σε Θεσσαλονίκη και Καβάλα, τριάντα τρία (33) εκ των οποίων συνδέονται με δύο προσδιορισμένες εστίες.

Στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης μεταφέρθηκε την Παρασκευή έγκυος από τη Βέροια, η οποία είναι θετική στον κορωνοϊό. η γυναίκα, η οποία είναι 39 ετών, αναμένεται να γεννήσει σύντομα. Είναι καλά στην υγεία της και δεν εμφανίζει ανησυχητικά συμπτώματα. Η γυναίκα διαγνώστηκε πριν λίγα 24ωρα με κορωνοϊό στο πλαίσιο προεγχειρητικού ελέγχου.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας, προειδοποίησε: «Βρισκόμαστε σε αυτό που λέμε ‘κόκκινο συναγερμό’. Είμαστε ένα βήμα πριν ονομάσουμε την κατάσταση ως δεύτερο κύμα επιδημίας στην Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή είναι η ώρα για μεγάλη συναίνεση. Δεν επιτρέπεται χαλάρωση, συνωστισμοί και δεν επιτρέπεται να νομίζουμε ότι το πρόβλημα τελείωσε».

Παράλληλα σε μια περίοδο που τα κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται αλματωδώς σε πολλές χώρες του κόσμου -και στην Ελλάδα-, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά ότι η διάρκεια της πανδημίας θα διαρκέσει πολύ, χωρίς να το προσδιορίζει.

Η πανδημία του κορωνοϊού θα είναι πιθανόν «πολύ μακρά», προειδοποίησε συγκεκριμένα σήμερα ο ΠΟΥ μετά τη συνεδρίασή του στη Γενεύη.

Με πληροφορίες από voria.gr

 

Εγγραφείτε στο Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter

Μείνετε ενημερωμένοι για οτιδήποτε έχει να κάνει με την οικογένεια, το παιδί και το KIDOT Festival.

Έχετε εγγραφεί επιτυχώς! Σας ευχαριστούμε πολύ!