a

Η Θεσσαλονίκη και γενικότερα η Βόρεια Ελλάδα βρίσκονται στο επίκεντρο του δεύτερου κύματος κορωνοϊού και η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο λήψης νέων, πιο σκληρών μέτρων. Στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο έχουν αρχίσει και φτάνουν νοσηλευτές απ’ όλη τη χώρα για να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους. Μια απ’ αυτές, συγκλονίζει.

Η νοσηλεύτρια από τις Σέρρες έφτασε στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης για να πιάσει βάρδια στις 23:00 χθες (18.11.2020) το βράδυ. Η γυναίκα εργάζεται στη μονάδα όπου νοσηλεύονται παιδιά που έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό. Στο Ιπποκράτειο, αυτή τη στιγμή, είπε νοσηλεύονται έξι παιδιά, από 22 μηνών έως 16 ετών.

Η νοσηλεύτρια συγκίνησε όταν λίγο μετά τις 07:00 το πρωί της Πέμπτης βγήκε από το νοσοκομείο. Μια ακόμη «δύσκολη και επικίνδυνη» βάρδια είχε τελειώσει. Ήθελε να μιλήσει για τον αγώνα που δίνουν η ίδια και οι συνάδελφοί της, να ευχαριστήσει τις νοσηλεύτριες από την Κρήτη που πάνε να βοηθήσουν. Και κυρίως να πει για τη χαρά της που ένα βρέφος 22 μηνών με κορωνοϊό τα κατάφερε και δεν διασωληνώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Νωρίς το πρωί της Πέμπτης έφτασαν στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο οι 10 εθελόντριες από την Κρήτη που είναι εξειδικευμένες στις ΜΕΘ. Θα μείνουν στη Θεσσαλονίκη για 10 ημέρες και θα φιλοξενηθούν σε δύο ξενοδοχεία της πόλης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του KIDOT

Κάθε εβδομάδα θα λαμβάνεις τα αγαπημένα μας άρθρα από το KIDOT Magazine και όλα τα νέα που θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σου!

Έχετε εγγραφεί επιτυχώς! Σας ευχαριστούμε πολύ.