a

Στην επέκταση των μέτρων πρόληψης για τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου ιού του κοροναϊού, με στόχο την προστασία της κοινότητας, προχώρησε σήμερα το απόγευμα ο δήμος Νεάπολης-Συκεών.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση του υπ. Υγείας Βασίλη Κικίλια για το κλείσιμο των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια, Λύκεια, κ.λπ.) για 14 ημέρες, όπως επίσης και των Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών, ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης έλαβε την απόφαση της προσωρινής αναστολής της λειτουργίας δημοτικών δομών, με την παράλληλη αναβολή των αντίστοιχων εκδηλώσεων. Με δική του πρωτοβουλία, επίσης, αναβάλλεται και η παρέλαση της 25ης Μαρτίου για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

«Πρόκειται για επιβεβλημένες αποφάσεις καθώς χρέος μας είναι να θωρακίσουμε περαιτέρω την κοινωνία και να συμβάλλουμε όλοι μαζί με υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα στον περιορισμό της διάδοσης του νέου ιού του κοροναϊού», δηλώνει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης. Ταυτόχρονα, δε, απευθύνει έκκληση προς όλους «για αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής και επίδειξη πειθαρχίας στις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων και των αρμόδιων Υπηρεσιών», ενώ ιδιαίτερη έκκληση απευθύνει στους συμπολίτες μας για «αυξημένη φροντίδα των ηλικιωμένων δικών τους ανθρώπων».

«Πρόκειται για δύσκολες στιγμές που οι πάντες οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία και υπευθυνότητα. Με τη συνεργασία όλων, αλλά και την αλληλοκατανόηση, μπορούμε να βγούμε νικητές από αυτή την κρίσιμη δοκιμασία», προσθέτει ο Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τους κρατικούς φορείς και παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις.

 

Οι αποφάσεις

 

Σύμφωνα με την απόφαση του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών, ο οποίος βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με τους αντιδημάρχους, τους συνεργάτες του στα Νομικά Πρόσωπα του δήμου (ΚΕΥΝΣ, Δημοτικό Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Δημοτική Επιτροπή Παιδείας, Σχολικές Επιτροπές, κ.λπ.) και στελέχη των Υπηρεσιών:

 

 

► ΑΝΑΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ έως τις 31 Μαρτίου 2020:

 

 • Η λειτουργία όλων των Τμημάτων ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ,
  • Η λειτουργία των ΚΗΦΗ,
  • Η λειτουργία όλων των Δημοτικών Ωδείων, των θεατρικών και καλλιτεχνικών τμημάτων,
  • Η λειτουργία όλων των Γυμναστηρίων, των αιθουσών γυμναστικής και του Δημοτικού Κολυμβητηρίου,
  • Η παραχώρηση χρήσης όλων των χώρων, είτε εντός των σχολικών συγκροτημάτων είτε εντός άλλων δημοτικών κτιρίων, που χρησιμοποιούνται από κάθε σύλλογο και φορέα του δήμου, με την παράλληλη αναβολή όλων των εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων τους που έχουν προγραμματίσει εντός των χώρων αυτών.

 


► ΑΝΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ έως τις 31 Μαρτίου 2020:

 

 • Όλες οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο της «Γιορτής Παιδείας και Πολιτισμού»,
  • Ο 5ος Λαϊκός Δρόμος «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΦΑΛΗΣ» που έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 5 Απριλίου,
  • Η παρέλαση της 25ης Μαρτίου για τον εορτασμό της επετείου της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.
  • Όλες οι αθλητικές δραστηριότητες, που λαμβάνουν χώρα στα δημοτικά αθλητικά γυμναστήρια και γήπεδα, των ακαδημιών που δεν συμμετέχουν στα επίσημα πρωταθλήματα των ομοσπονδιών. Για τα υπόλοιπα τμήματα ισχύει η απόφαση για διεξαγωγή αγώνων και προπονήσεων κεκλεισμένων των θυρών.

 

Την ίδια στιγμή, ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τις Υπηρεσίες του ΕΟΔΥ και του υπ. Υγείας περιμένοντας περαιτέρω οδηγίες για την ασφαλή λειτουργία των δημοτικών δομών και προγραμμάτων.

Διευκρινίζεται, ωστόσο, ότι τα τρία δημοτικά πολυϊατρεία και τα έξι δημοτικά ιατρεία, που λειτουργούν στα ΚΑΠΗ, συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους πολίτες τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, καθώς η επίσκεψη σε αυτά γίνεται με ραντεβού και δεν υπάρχει συνωστισμός στους χώρους αναμονής, όπως επίσης κανονικά λειτουργεί και το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» παρέχοντας κατ’ οίκον τις απαραίτητες υπηρεσίες στους ωφελούμενους.

 

Ακολούθησε το KIDOT mou σε Facebook και Instagram

Εγγραφείτε στο Newsletter του KIDOT

Κάθε εβδομάδα θα λαμβάνεις τα αγαπημένα μας άρθρα από το KIDOT Magazine και όλα τα νέα που θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σου!

Έχετε εγγραφεί επιτυχώς! Σας ευχαριστούμε πολύ.