Σύμφωνα με το logospellas.gr το βρέφος διαγνώστηκε με τον ιό θετικό στις 15 Αυγούστου στο νοσοκομείο στην Έδεσσα.
Στο μεταξύ, σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν και τα αποτελέσματα των γονέων του.
Χτες μόνο, εντοπίστηκαν επιπλέον τέσσερα κρούσματα στην Έδεσσα, ενώ οι εκτιμήσεις ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων σε πάνω από 30 στην Πέλλα.
37χρονη με κορωνοϊό γέννησε αγοράκι – Σε άριστη κατάσταση και οι δύο
Μία γυναίκα θετική στον κορωνοϊό SARS-CoV-2 γέννησε σήμερα ένα αγοράκι στη Γ’ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο “ΑΤΤΙΚΟΝ”.
Η γυναίκα είναι 37 ετών και βρισκόταν στην 37η+5 εβδομάδα κύησης και παρακολουθείτο στη Α’ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική ΕΚΠΑ στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Αλεξάνδρα».
Υποβλήθηκε χθες σε έλεγχο για λοίμωξη Covid-19 στο πλαίσιο προεγχειρητικού ελέγχου για καισαρική τομή, λόγω ενδομήτριας καθυστέρησης της ανάπτυξης του εμβρύου. Η γυναίκα ήταν ασυμπτωματική ενώ στις 12.30 έγινε καισαρική τομή. Η μητέρα και το αγοράκι, βάρους γέννησης 2.630 γραμμαρίων, είναι σε άριστη κατάσταση. Η μητέρα μεταφέρθηκε σε θάλαμο αρνητικής πίεσης και το νεογνό μεταφέρθηκε στη μονάδα πρόωρων νεογνών για παρακολούθηση.
Δείτε επίσης:


























