Μια αφίσα στον πιο κεντρικό σταθμού μετρό της Αθήνας, στο Σύνταγμα, έχει σύνθημα «Διάλεξε τη ζωή» και προπαγανδίζει υπέρ του περιορισμού των ΝΟΜΙΜΩΝ ΕΔΩ ΚΑΙ 34 ΧΡΟΝΙΑ αμβλώσεων στην Ελλάδα και κατά του δικαιώματος των γυναικών να ελέγχουν και να αυτοδιαθέτουν το σώμα τους.

Αυτή η καμπάνια δεν είναι μια καμπάνια υπέρ των αγέννητων παιδιών, είναι μια καμπάνια κατά των γυναικών, όλων των γυναικών. Όχι μόνο αυτών που επέλεξαν να ασκήσουν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της άμβλωσης όταν προέκυψε μια εγκυμοσύνη εκτός προγραμματισμού αλλά και όσων απέβαλλαν ή δεν μπόρεσαν ποτέ να τεκνοποιήσουν ενώ το επιθυμούσαν.

Ας ρίξουμε και μια ματιά ποιοι είναι οι «αφήστε με να ζήσω»

Ενωμένη Ρωμηοσύνη (Ε.ΡΩ.)
Ένωση Επιστημόνων Γυναικών
Εστία Πατερικών Μελετών
Μητέρες Επιστήμονες Πολύτεκνες
Μουσική Συντροφιά
Πανελλήνια Ένωση Γυναικών
Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων (Π.Ε.Θ.)
Πανελλήνια Ένωση Φίλων των Πολυτέκνων (Π.Ε.ΦΙ.Π.)
Πανελλήνιος Ένωσις Γονέων «Ἡ Χριστιανική Αγωγή» (ΓΕΧΑ)
Πανελλήνιος Ορθόδοξος Ένωση (Π.Ο.Ε.)
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βορειοηπειρωτικού Αγώνα (ΠΑ.ΣΥ.Β.Α.)
Σύλλογος «Ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης»
Σύλλογος Ορθοδόξου Ιεραποστολικής Δράσεως «Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ»
Σύνδεσμος Ορθοδόξων Γυναικών Ευρώπης
Συντονιστική Φοιτητική Ένωση Βορειοηπειρωτικού Αγώνα (Σ.Φ.Ε.Β.Α.)
Χριστιανική Ένωση Εκπαιδευτικών Λειτουργών (Χ.Ε.Ε.Λ.)
Χριστιανική Ένωση Επιστημόνων (Χ.Ε.Ε.)
Χριστιανική Φοιτητική Δράση (Χ.Φ.Δ.)
Χριστιανική Φοιτητική Ένωση (Χ.Φ.Ε.)

Για να έχουμε λιγότερες εκτρώσεις, που σαφώς είναι ευκταίο, ας μάθουμε καταρχάς σε γυναίκες και σε άντρες τι σημαίνει αντισύλληψη (γιατί προφανώς και η έκτρωση δεν είναι αντισυλληπτικό μέσο), ας φροντίσουμε να χτίσουμε ένα κοινωνικό κράτος πρόνοιας και στήριξης της οικογένειας  κι ας μην αρχίσουμε εν έτει 2020 τα ηθικοπλαστικά, θρησκευτικά παραληρήματα, που έχουν ως κορμό την ενοχή και όχι την αγάπη και που μόνο δυστυχία μπορούν να φέρουν.

Μετά τις έντονες αντιδράσεις λοιπόν που προκάλεσε η διαφημιστική αφίσα με εντολή του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή «κατεβαίνει» από τους χώρους του μετρό η διαφημιστική αφίσα με την υπογραφή «Αφήστε με να ζήσω».

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών, «το υπουργείο δεν είχε την παραμικρή ενημέρωση, όπως και η κυβέρνηση» ενώ τονίζει πως η εν λόγω καμπάνια στρέφεται «εναντίον ενός απολύτως κατοχυρωμένου και αναμφισβήτητου δικαιώματος των γυναικών».

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, «ο έλεγχος και η έγκριση του περιεχομένου των διαφημίσεων που αναρτώνται στους χώρους του Μετρό, είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της διοίκησης της ΣΤΑΣΥ. Την αρμοδιότητα αυτή οφείλει να την ασκεί με υπευθυνότητα και κοινωνική συνείδηση.

 

Ακολούθησε το KIDOT mou σε Facebook και  Instagram

 Εγγραφείτε στο Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter

Για ακόμα περισσότερες KIDOTmou ιδέες για το παιδί και όλη την οικογένεια!

Έχετε εγγραφεί επιτυχώς! Σας ευχαριστούμε πολύ!