a

Aγαπάμε όλες τις μαμάδες, αλλά λίγο παραπάνω τις μαμάδες που έχουν το δικό τους blog. Έτσι, αποφασίσαμε να στείλουμε στις πιο αγαπημένες μας ένα KIDOT ερωτηματολόγιο για να μας το απαντήσουν με το δικό τους μοναδικό τρόπο. Ακολουθούν οι απαντήσεις της Έφης Αργυροπούλου, από το Working Moms!

Ποιο ήταν το ωραιότερο δώρο που έλαβες για τη γιορτή της μητέρας;

Κάθε χρόνο λαμβάνω όμορφα δώρα από τα παιδιά μου, χειροποίητες κάρτες και κατασκευές. Ο μικρός τις φτιάχνει στο σχολείο με τη βοήθεια της δασκάλας του και ο μεγάλος μόνος του. Αλλά αυτό που αγαπώ ιδιαίτερα είναι οι απροειδοποίητες εκπλήξεις, όχι μόνο τη γιορτή της μητέρας, αλλά κάθε μέρα, όπως το να μου προσφέρουν ένα λουλούδι! Τα ξαφνικά είναι τα πιο ουσιαστικά!

Τι αγαπάς περισσότερο στο ρόλο σου ως μητέρα;

Ο ρόλος της μητέρας είναι ευλογία. Μητέρα δε γεννιέσαι γίνεσαι και είναι ένας συνεχής αγώνας. Από το πρώτο δευτερόλεπτο που έρχεται στον κόσμο ένα παιδί η ζωή μας αλλάζει ολοκληρωτικά. Ξυπνάμε και κοιμόμαστε με την έννοια του, κάθε ανάσα του είναι και δική μας ανάσα. Μας προσφέρει αμέτρητες χαρές που θεωρώ ότι είναι αδύνατον να σου προσφέρει οτιδήποτε άλλο στη ζωή! Αυτό που αγαπώ περισσότερο στο ρόλο μου ως μητέρα είναι η αγάπη που εισπράττω από τα παιδιά μου και οι ώρες που περνάμε μαζί, που παίζουμε, που κυλιόμαστε στο πάτωμα, που πηγαίνουμε βόλτες και ό,τι κάνουμε μαζί με γεμίζει πολλή δύναμη!

Ποια είναι η πιο περίεργη ερώτηση που σου έκαναν ποτέ τα παιδιά σου;

Τα παιδιά είναι αθώα, αγνά και κάνουν συνέχεια ερωτήσεις αλλά πολλές φορές περίεργες. Η πιο περίεργη ερώτηση που μου έχει κάνει ο μεγάλος μου γιος ο Κωνσταντίνος είναι για την ηλικία μου, επειδή τα παιδιά μας θεωρούν πολύ μεγάλους, με ρωτάει αν τότε παλιά χαχα που ήμουν παιδί υπήρχαν κινητά, υπολογιστές, τηλεόραση και πόσα χρόνια θα ζήσω ακόμα, επειδή με θεωρεί λίγο μεγάλη χαχα. Οι ατάκες των παιδιών δεν έχουν σταματημό και εμείς οι μαμάδες τις απολαμβάνουμε με τη ψυχή μας γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά ότι αυτά τα χρόνια περνάνε γρήγορα, τα παιδιά μεγαλώνουν με ταχύτητα φωτός και σύντομα οι ερωτήσεις τους θα σοβαρέψουν, και δε θα είναι τόσο διασκεδαστικές.

Μπορείς να μοιραστείς την πιο αστεία σου ιστορία με τα παιδιά σου;

Όσα χρόνια είμαι μαμά έχουμε ζήσει πολλές όμορφες και αστείες στιγμές με τα παιδιά μου. Μία αρκετά αστεία ήταν το καλοκαίρι που είχαμε πάει διακοπές οι τρεις στην Κεφαλονιά, ο Δημητράκης ο οποίος είναι υπερκοινωνικός πήγαινε στη θάλασσα σε όποιον άνθρωπο έβλεπε που λιαζόταν στην ακροθαλασσιά και προσπαθούσε να ανέβει επάνω του να παίξουν, να κάνουν «χαρωπά τα δυο μου χέρια τα χτυπώ», «παλαμάκια» και «ντε-ντει». Ο κόσμος αιφνιδιαζόταν ευχάριστα και εμείς σκάγαμε στα γέλια με τον αυθορμητισμό του!

Ποια συμβουλή που σου έδωσε η μαμά σου ακολουθείς πιστά και αντίστοιχα θα ήθελες να την μοιραστείς μαζί μας;

Η συμβουλή που μου έχει δώσει η μαμά μου και την ακολουθώ πιστά είναι ό,τι και να συμβαίνει να μη πέφτω για ύπνο μαλωμένη με τα παιδιά μου. Ό,τι διαφορά έχουμε να τη λύνουμε, να λέμε μία κακιά μέρα ήταν και πέρασε, αύριο θα είναι καλύτερη και να κάνουμε μία τεράστια αγκαλιά!

Mητρότητα για εσένα είναι

Ένας συνδυασμός πραγμάτων… είναι πολυδιάστατος ρόλος! Ευλογία, δώρο Θεού, ανιδιοτελής αγάπη, ευθύνη, χαρά, αγωνία, φόβος, λατρεία! Είναι ο μοναδικός ρόλος στη ζωή μιας γυναίκας που μπορεί να προσφέρει τόση πολλή κούραση αλλά και τόση τεράστια ικανοποίηση!

Διαβάστε επίσης: 

Δώρα Κωνσταντινίδου: “Είναι απαραίτητη η ολόπλευρη ανάπτυξη και η συνεχής βελτίωση…”

Εγγραφείτε στο Newsletter του KIDOT

Κάθε εβδομάδα θα λαμβάνεις τα αγαπημένα μας άρθρα από το KIDOT Magazine και όλα τα νέα που θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σου!

Έχετε εγγραφεί επιτυχώς! Σας ευχαριστούμε πολύ.