* Γράφει η Κρυσταλλένια Γαβριηλίδου 

Η γραφή της Μαρίας Παπαγιάννη άμεση, λιτή, ζωντανή αλληλοσυμπληρώνεται με μια εξαιρετική εικονογράφηση της αγαπημένης Έφης Λαδά συνθέτοντας ένα παραμύθι πάντα επίκαιρο και διαχρονικό. Αρκεί τελικά να έχεις από όλα και να έχεις πολλά; Οι φόβοι, οι χαρές και οι σκέψεις δεν πρέπει να μοιράζονται; Είναι λύση η απομόνωση και τελικά η φυλακή όσων φοβάσαι να συμβούν; Μπορείς να σταματήσεις τη ζωή, τη χαρά, τα γέλια; Κι αν τελικά δε ζεις και αντί αυτού έχεις συγκεντρώσει σε ένα σάκο όλα τα πολύτιμα σου που φοβάσαι να μη σου κλέψουν και τα κουβαλάς και τα προσέχεις, τι κερδίζεις; Δε θα έρθει η στιγμή που θα σε πλακώσουν με το βάρος τους; Μήπως πρέπει να ξεχωρίζουμε τι πραγματικά μετρά για μας και να επικεντρωνόμαστε εκεί; Όπως στους ανθρώπους μας και τη ζωή την ίδια. Να εμπιστευόμαστε και αυτούς και μας και ό,τι είναι να χαθεί, ας χαθεί;

Ένα παραμύθι που θα σε κάνει να συλλογιστείς τι είναι σημαντικό για σένα και θες απαραίτητα να έχεις στη ζωή σου καθώς και πως θα το προστάτευες.

Από το οπισθόφυλλο:

Μια φορά κι έναν καιρό ζούσε ένας βασιλιάς που είχε απ’ όλα και είχε πολλά.

Ζούσε ευτυχισµένος κι αυτός και όλοι στο βασίλειο, ώσπου είδε στ’ όνειρό του ότι τα έχασε όλα. Ο φόβος ρίζωσε µέσα του. Κι ύστερα τίποτα δεν ήταν όπως παλιά. Ο βασιλιάς δε µίλησε σε κανέναν για τους εφιάλτες του. Δεν ήξερε, ο χαζός, ότι οι πόνοι και οι χαρές µοιράζονται. Κι έτσι οι πόνοι µικραίνουν κι οι χαρές µεγαλώνουν.

Να αναφέρουμε ότι συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο «White Ravens 2016» της Διεθνούς Βιβλιοθήκης Νεότητας του Μονάχου.

Δείτε επίσης:

Βιβλιοπαρουσίαση: “Οι Ψηλοκάραβοι” της Γεωργίας Γαλανοπούλου

Εγγραφείτε στο Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter

Μείνετε ενημερωμένοι για οτιδήποτε έχει να κάνει με την οικογένεια, το παιδί και το KIDOT Festival.

Έχετε εγγραφεί επιτυχώς! Σας ευχαριστούμε πολύ!