Ονομάζεται «Καλειδοσκόπιο», είναι το πιο φωτεινό και όμορφο νηπιαγωγείο και βρίσκεται στην Κίνα. Πιο συγκεκριμένα, στην πόλη Tianshui και όπως είναι φυσικό αποτελεί ένα μικρό κόσμημα που χαίρονται οι μικροί αλλά και οι μεγάλοι πολίτες!

Το αρχιτεκτονικό γραφείο SAKO Architects είναι υπεύθυνο για ένα μικρό αρχιτεκτονικό θαύμα: Ένα εντυπωσιακό, πολύχρωμο νηπιαγωγείο που κερδίζει τις εντυπώσεις και των παιδιών, αλλά και των κατοίκων της περιοχής.

Τα εντυπωσιακά στοιχεία

438 κομμάτια γυαλιού σε δέκα διαφορετικά χρώματα, open spaces, αλλά και ένα καταπράσινο roof top είναι μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά του που ενθουσιάζουν τους μαθητές. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, το φως του ήλιου εισχωρεί στις αίθουσες μέσα από τα πολύχρωμα τζάμια με αποτέλεσμα να δημιουργεί εξαιρετικές πολύχρωμες σκιές που ενισχύουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα των παιδιών.

Όταν βραδιάζει, το εσωτερικό φως αντανακλά προς τα έξω όλα τα υπέροχα χρώματα δημιουργώντας ένα ιδιαίτερο σκηνικό που απολαμβάνουν περαστικοί και κάτοικοι της περιοχής.

Το αίθριο

Ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι και το αίθριο του νηπιαγωγείου το οποίο περιβάλλεται από τις αίθουσες και διαθέτει σύστημα θέρμανσης και κλιματισμού. Ο ελεύθερος χώρος διατίθεται για διαφορετικές δραστηριότητες καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και μάλιστα είναι ανοικτός και προσβάσιμος από παιδιά κάθε ηλικίας, έχοντας ως στόχο τη δημιουργία μίας ανοιχτής κοινότητας για όλη την πόλη. Τα παιδιά εκτός από το παιχνίδι και τις δράσεις μπορούν ν’ απολαύσουν τη μαγευτική θέα όλη της πόλης και έτσι να δημιουργήσουν τις ωραιότερες αναμνήσεις!

Το νέο τοπόσημο της πόλης 

Όπως ανέφεραν οι αρχιτέκτονες, στόχος τους είναι να εμπνεύσουν τη δημιουργικότητα των παιδιών. Επιπλέον, φιλοδοξούν όλοι οι πολίτες ν’ αγαπήσουν και να χρησιμοποιούν το νηπιαγωγείο και κατ’ επέκταση ν’ αποτελέσει το νέο τοπόσημο της πόλης. Κάτι μας λέει πως αυτό έχει γίνει ήδη!

 

Διαβάστε επίσης:  

Tο πρώτο “zero waste” Νηπιαγωγείο της χώρας

 

Εγγραφείτε στο Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter

Μείνετε ενημερωμένοι για οτιδήποτε έχει να κάνει με την οικογένεια, το παιδί και το KIDOT Festival.

Έχετε εγγραφεί επιτυχώς! Σας ευχαριστούμε πολύ!