a

Όλο το καλοκαίρι λάβαμε αμέτρητα μηνύματα από ανθρώπους που επί 3 συνεχόμενα χρόνια επισκέπτονταν το KIDOT Festival.  Μας ρωτούσαν πότε έχει προγραμματιστεί το 4o KIDOT Festival, πού θα πραγματοποιηθεί φέτος, ενώ μας τόνιζαν πως τόσο τα παιδιά τους, όσο και οι ίδιοι το αναμένουν με ανυπομονησία.

Γράφει ο Μάκης Ανανιάδης

Ας γυρίσουμε λίγο το χρόνο πίσω, στην αρχή της χρονιάς:

Τον Ιανουάριο του 2020 (όταν ο κορωνοϊός ήταν μία υπόθεση πολύ μακρινή για όλους μας) δουλεύαμε ήδη το επόμενο concept. Όταν διοργανώνεις το μεγαλύτερο Family Festival της χώρας, άλλωστε, ο σχεδιασμός και ο προγραμματισμός αρχίζουν την επόμενη ακριβώς μέρα μετά το φεστιβάλ.

Τον Μάρτιο ήταν σχεδόν όλα έτοιμα: H τέταρτη, ανανεωμένη εκδοχή που πιστέψαμε ότι θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι, καθώς θα περιλάμβανε πολλές εκπλήξεις και -όπως κάθε χρονιά- μοναδικές εμπειρίες με στόχο τη βιωματική μάθηση και την ψυχαγωγία όλων των μελών της οικογένειας. Κάθε βήμα μας, ωστόσο, πραγματοποιήθηκε με τη σκέψη πως οι συνθήκες μπορεί να μην μας επιτρέψουν να διοργανώσουμε το 4th KIDOT Festival.

Η ευελιξία είναι δύναμη

Αν κάτι μας έχει διδάξει όλους αυτή η χρονιά που διανύουμε είναι πως η ευελιξία είναι δύναμη και ο επαναπροσδιορισμός του σχεδιασμού είναι μονόδρομος όταν πρόκειται για ένα φεστιβάλ με περισσότερους από 18.000 επισκέπτες κάθε ηλικίας.  Υπό αυτές τις συνθήκες, αποφασίσαμε πως αυτό το Σεπτέμβριο δε θα συναντηθούμε με το κοινό μας  offline.

“Every day is a festival”

Δεν είναι ένα ακόμα positive κλισέ, αλλά ένα μόττο μας για το οποίο αγωνιζόμαστε καθημερινά. Αφού, λοιπόν, δε θα μπορούσαμε τουλάχιστον άμεσα να συναντήσουμε το κοινό μας offline, ως KIDOT, ενισχύσαμε την online μας παρουσία.

Το online περιοδικό KIDOTmou στελεχώθηκε με μία ομάδα συντακτών (από δημοσιογράφους μέχρι γιατρούς και από εκπαιδευτικούς μέχρι influencers) με στόχο ν’ αποτελέσει πραγματικά ένα νέο μέλος της κάθε millennial οικογένειας και κυρίως να περιλαμβάνει θεματολογία που απευθύνεται σε όλα τα μέλη της.

Και τα κατάφερε, αφού σε λιγότερο από έναν χρόνο, συνεχίζει να κερδίζει την εμπιστοσύνη των αναγνωστών και να αυξάνει θεαματικά την επισκεψιμότητά του κάθε μήνα.

#ProtiFora

Και κάπως έτσι φτάσαμε στον Σεπτέμβριο, τον μήνα που το online περιοδικό μας κλείνει ένα χρόνο λειτουργίας και καθημερινής παρουσίας. Αυτός ο τόσο πρωτόγνωρος Σεπτέμβριος ήταν η έμπνευση για το αφιέρωμα με τίτλο #ProtiFora το οποίο περιλαμβάνει άρθρα και συμβουλές για όλες τις σημαντικές πρώτες φορές στη ζωή ενός παιδιού, αλλά και του γονιού. Το αφιέρωμα θα «μεταφερθεί» και στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς όλο το μήνα θα πραγματοποιηθούν Facebook Live Talks με ειδικούς συνεργάτες έτσι ώστε να προετοιμαστούν κατάλληλα όλοι οι γονείς για τη σχολική χρονιά που αρχίζει σε λίγες μέρες.

Αν μας δίδαξε κάτι αυτή η χρονιά είναι πως εκτός από ευέλικτοι, οφείλουμε όλοι να παραμείνουμε δημιουργικοί. Γι’ αυτό, αυτός ο Σεπτέμβριος είναι μόνο η αρχή υπέροχων online αλλαγών και εκπλήξεων που ετοιμάζουμε. Μείνετε συντονισμένοι!

Διαβάστε επίσης: 

Μάκης Ανανιάδης: “Η ιδέα για τη δημιουργία ενός φεστιβάλ για την οικογένεια…”

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του KIDOT

Κάθε εβδομάδα θα λαμβάνεις τα αγαπημένα μας άρθρα από το KIDOT Magazine και όλα τα νέα που θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σου!

Έχετε εγγραφεί επιτυχώς! Σας ευχαριστούμε πολύ.