Το δημόσιο δημοτικό σχολείο Ashokapuram είχε παρατηρήσει ότι ο αριθμός των μαθητών έπεφτε, και οι υπεύθυνοι και δάσκαλοι υποπτεύθηκαν ότι σχετίζεται με την έλλειψη σωστών κτιριακών σχολικών υποδομών. Τα “σχολικά” βαγόνια της Ινδίας λοιπόν είναι παλιά βαγόνια τρένου που μεταμορφώθηκαν σε σχολικές αίθουσες. Με αυτό τον τρόπο είναι το πρώτο σχολείο που καταφέρνει να αυξήσει το ποσοστό παρακολούθησης.

Γι’ αυτό και αποφάσισαν όλοι να συνεργαστούν με την σιδηροδρομική εταιρία South Western ώστε να μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν δύο παλιά βαγόνια τρένου που δεν ήταν πια κατάλληλα για σιδηροδρομική χρήση. Τα «σχολικά» βαγόνια έχουν πλέον σκάλες, φωτεινά χρώματα στο εσωτερικό τους, θρανία, ανεμιστήρες, φώτα και χρωματιστές ζωγραφιές στους τοίχους.

 

 

«Τα βαγόνια, που είχαν κηρυχθεί επισήμως ακατάλληλα για σιδηροδρομική χρήση, ανακαινίστηκαν. Σήμερα, το σχολείο έχει 60 μαθητές από την 1η έως την 7η τάξη», ανέφερε ο εκπρόσωπος της σιδηροδρομικής εταιρίας South Western. «Πολλά παιδιά προέρχονται από οικογένειες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας».

Οι νέες σχολικές αίθουσες έχουν καταφέρει να προσελκύσουν έναν νέο αριθμό μαθητών που πλέον παρακολουθούν τακτικά τα μαθήματα – και οι δάσκαλοι στο Mysore του Karnataka στην Ινδία είπαν ότι το ποσοστό παρακολούθησης των μαθητών έχει επανέλθει και πάλι χάρη στις νέες ενδιαφέρουσες σχολικές αίθουσες.

 

 

Διάβασε επίσης στο KIDOT mou:

Ένας «Βιβλιοσκώληκας» αντιμετωπίζει τον αναλφαβητισμό

 

Ακολούθησε το KIDOT mou σε Facebook και InstagramΕγγραφείτε στο Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter

Για ακόμα περισσότερες KIDOTmou ιδέες για το παιδί και όλη την οικογένεια!

Έχετε εγγραφεί επιτυχώς! Σας ευχαριστούμε πολύ!