eu flag

Φέτος περισσότερο από ποτέ αναζητούμε τα summer camps στη Θεσσαλονίκη αφού τα παιδιά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού έμειναν στο σπίτι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ακόμη και όταν τα σχολεία άνοιξαν πολλά ήταν τα παιδάκια που έμειναν στο σπίτι με αποτέλεσμα να τους λείπει η συναναστροφή με άλλα παιδιά αλλά και η ανεμελιά που τους δίνει η ενασχόληση με πράγματα που αγαπούν. Επιπλέον οι γονείς επέστρεψαν κανονικά στην εργασία τους με αποτέλεσμα να μην έχουν πια τόσο διαθέσιμο χρόνο για να τον αξιοποιήσουν με τα παιδιά τους. Επομένως βρήκαμε και σας προτείνουμε τα summer camps που εμείς επιλέγουμε γι’ αυτό το καλοκαίρι.

ΝΑΟΚΘ (Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης) – Summer Camp 2021

Ιστιοπλοΐα, Κανόε-Καγιάκ, Κωπηλασία και πολύ παιχνίδι!

Βασικός πυρήνας του προγράμματος είναι το υγρό στοιχείο! Στις φιλόξενες εγκαταστάσεις του Ομίλου τα παιδιά θα έχουν την μοναδική ευκαιρία, πάντα υπό την καθοδήγηση έμπειρων προπονητών, να δοκιμάσουν διαφορετικές αθλητικές δραστηριότητες όπως ιστιοπλοΐα, κωπηλασία, κανόε-καγιάκ, με στόχο να αναπτύξουν δεξιότητες και να τονώσουν την αυτοπεποίθηση τους, διασκεδάζοντας μέσω του αθλητισμού. Στην ιστιοπλοΐα, εκτός από το θεωρητικό κομμάτι, θα πάρουν τις βασικές αρχές ώστε να μπορούν να χειρίζονται το σκάφος μόνα τους με ασφάλεια! Στην κωπηλασία, όπως και στο κανόε – καγιάκ, με ειδικά εκπαιδευτικά σκάφη, θα πάρουν τις πρώτες τους εμπειρίες μέσα στη θάλασσα, με απόλυτη ασφάλεια!

Τα παιδιά, για να συμμετέχουν, δεν χρειάζεται να έχουν κάποια προηγούμενη εμπειρία ιστιοπλοΐας ή κωπηλασίας ή κολύμβησης σε πισίνα και δεν είναι απαραίτητο να είναι μέλη του ομίλου. Όλος ο βασικός εξοπλισμός, συμπεριλαμβανομένων των σκαφών, παρέχεται από τον Όμιλο.

Βασική προϋπόθεση για να συμμετέχουν τα παιδιά είναι να μπορούν να επιπλέουν.

Το πρόγραμμα ξεκινάει καθημερινά 8:00 το πρωί και ολοκληρώνεται στις 14:00. Στη συνέχεια 14:00-15:30 πραγματοποιούνται  δημιουργικές δραστηριότητες και ελεύθερο παιχνίδι για όλα τα παιδιά. Στη διάρκεια της μέρας τα παιδιά θα έχουν επαφή με το θαλάσσιο στοιχείο κάνοντας μαθήματα κωπηλασίας, κανόε-καγιάκ και ιστιοπλοΐας σε καθημερινή βάση. Μια φορά την εβδομάδα θα επισκέπτονται το χώρο της πλαζ, όπου θα παίζουν παιχνίδια στην άμμο  και θα συμμετέχουν σε ομαδικές και ατομικές δραστηριότητες χωρισμένα σε ηλικιακές ομάδες.

Δείτε περισσότερα εδώ.

Παραμένουμε πιστοί στην τήρηση των μέτρων και της Οδηγίων έναντι του Covid-19.

 

Summer Camp του Ιχνηλάτη Ονείρων

summer camps Θεσσαλονίκη

Τo summer camp του Ιχνηλάτη Ονείρων είναι γεγονός!

Α περίοδος 28 Ιουνίου – 2 Ιουλίου

Β περίοδος 5 Ιουλίου – 9 Ιουλίου

Ο Ιχνηλάτης Ονείρων προσκαλεί τα παιδιά σε μία διαφορετική καλοκαιρινή δημιουργική απασχόληση.

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το  summer camp του «Ιχνηλάτη ονείρων» είναι γεγονός με φρέσκο & ανανεωμένο πρόγραμμα!

Λόγω της δεδομένης κατάστασης με τον covid 19 αλλάζουν κάποιες λεπτομέρειες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Αρχικά οι ομάδες έχουν μέγιστο αριθμό 12 παιδιών οπότε αν υπάρχει δεύτερη ή τρίτη ομάδα στον χώρο λειτουργούν σε διαφορετικούς τόπους κάθε φορά ώστε να μην συνυπάρχουν ποτέ πάνω από 12 παιδιά. Το κτήμα είναι 25 στρέμματα οπότε υπάρχει μεγάλη ελευθερία κινήσεων!

Δείτε περισσότερα εδώ

ΜΟΝΟΚΥΚΛΟ- «Little Circus in the City»

Δημιουργική απασχόληση παιδιών για τις μέρες χωρίς σχολείο

3 εβδομάδες γεμάτες με κόλπα, ακροβατικά, χορό και μια μικρή παράσταση για το τέλος. Η δημιουργική απασχόληση θα έχει διάρκεια από τις 28/6 – 16/7.
Πληροφορίες | Εγγραφές : 2314032011 – 6936142874
*Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας λόγω περιορισμών Covid19

Δείτε περισσότερα εδώ. 

 

Summer Camp The Key Creative School Νηπιαγωγείο-Κδαπ Πολλαπλής Νοημοσύνης

Κάθε μέρα, από το πρωί μέχρι το απόγευμα και για 6 εβδομάδες, τα παιδιά θα ταξιδεύουν με πειρατικά καράβια, θα ανακαλύπτουν κρυμμένους θησαυρούς, θα φτάσουν μέχρι τη μακρινή Χαβάη και θα επιστρέψουν, φυσικά, στα πανέμορφα ελληνικά νησιά, ανακαλύπτοντας τον κυκλαδικό πολιτισμό. Με ευφάνταστους τρόπους, συναντώντας αμέτρητες εκπλήξεις και με εισιτήριό τους την ατελείωτη διασκέδαση!

Δευτέρα με Παρασκευή
Από τις 8πμ έως τις 4μμ

Κόστος 60E/Εβδομάδα

Δείτε περισσότερα εδώ.

Open-Air SUMMER CAMP 🆒️ 5th Edition από το Galileo Galilei Generation

Καθημερινά Δευτέρα με Παρασκευή από 28/06/21 έως 10/09/21 (6 εβδομάδες με δυνατότητα επιλογής μίας ή περισσοτέρων εβδομάδων).

Ώρα προσέλευσης: 08:00π.μ.

Τι θα κάνουμε σε 6 γλώσσες:

 • Κολύμβηση σε θάλασσα και πισίνα
 • Εξορμήσεις σε ιστιοπλοϊκό και ιππικό όμιλο
 • Workshop κηπουρικής
 • Workshop ανακύκλωσης -καθαριότητας
 • Savoir vivre παραλίας
 • Εκπαίδευση σκύλου
 • Κυνήγι θησαυρού
 • Ζωγραφική

Το Open-Air Summer Camp είναι εβδομαδιαίο project.

Ιούνιος: 28-02/07
Ιούλιος: 05-9/07, 12-16/07
Αύγουστος: 23-27/08
Σεπτέμβριος: 30/08-03/09, 06/09-10/09

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 28 28 11
e-mail: galileogalileigeneration@gmail.co

Καλοκαιρινή απασχόληση – Ιχθύς Summer Camp by the Sea 2021!!!

Το πιο σούπερ, καλοκαιρινό πρόγραμμα αθλοπαιδείας, επανέρχεται για έκτη συνεχόμενη χρονιά, ακόμη πιο ξέγνοιαστα και χαρούμενα, για παιδιά 4 ετών και άνω (χωρίς γονείς). ΠΑΝΤΑ με κύρια εφόδια την ασφάλεια, την εν -συναίσθηση και την ψυχαγωγία!

Σε ένα υπέροχο beach bar στα Μυκονιάτικα Καλλικράτειας– ιδιαίτερα kids – friendly – το Aloha, θα  περάσουμε μαζί με τα πιτσιρίκια μας, τις 3 πρώτες εβδομάδες του Ιουλίου!

Καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακου, τα παιδιά θα παραλαμβάνονται το πρωί (χωρίς γονείς), από κεντρικά σημεία της πόλης. Όλοι μαζί θα πηγαίνουμε στη θάλασσα για παιχνίδι εντός κι εκτός νερού και το μεσημέρι θα επιστρέφουμε φαγωμένοι, στεγνοί, και γεμάτοι χαρά – αλλά λίγο κουρασμένοι – στον τόπο παραλαβής.

Το πρόγραμμα ξεκινάει τη Δευτέρα 28 Ιουνίου και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 16 Ιουλίου, ενώ περιλαμβάνει μεταφορά, την πιο σούπερ δημιουργική απασχόληση – ψυχαγωγία – άσκηση, κολύμβηση στη θάλασσα και προσεγμένο φαγητό, σε ατομικές μερίδες.

Θερινή απασχόληση στο Montessori Lab

To Montessori Lab επέστρεψε και θα είναι μαζί μας για όλους τους καλοκαιρινούς μήνες. Τα τμήματα περιλαμβάνουν 2-3 άτομα και λειτουργούν τόσο τις πρωινές όσο και τις απογευματινές ώρες.

Πρωινή απασχόληση Τρίτη-Τετάρτη-Πέμπτη 10.30-12.30

Απογευματινή απασχόληση: Καθημερινά 17:15- 20:15

Το  Montessori Lab αποτελεί το μοναδικό εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης, βασισμένο στις αρχές του Μοντεσσοριανού παιδαγωγικού συστήματος.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα τμήματα μπορείτε να καλείτε στο τηλ. 2311 263458 είτε να στείλετε το mail σας στο: montessorilab@outlook.com.

7o Summer Camp Για Παιδιά Με Αναπτυξιακές Διαταραχές

Το Καλοκαιρινό Ομαδικό Πρόγραμμα Πρώιμης Εκπαιδευτικής και Θεραπευτικής Παρέμβασης (Summer Camp) του Κέντρου «ΑΝΑΠΤΥΞΗ & ΛΟΓΟΣ» απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από  3 έως 10 ετών, που παρουσιάζουν αναπτυξιακές, αισθητηριακές διαταραχές ή άλλου τύπου διαταραχές ανάπτυξης. Η ομαδοποίηση των παιδιών γίνεται βάσει της ηλικιακής και νοητικής τους ηλικίας (λεκτικής ή μη λεκτικής), καθώς και βάσει της αξιολόγησης, που διενεργείται από τους θεραπευτές του Κέντρου μας την πρώτη εβδομάδα του προγράμματος.

Το Πρόγραμμα Πρώιμης Εκπαιδευτικής και Θεραπευτικής Παρέμβασης αποτελείται από 2 τμήματα- βαθμίδες, στα οποία τα παιδιά εντάσσονται ανάλογα με την ηλικία και το γνωστικό δυναμικό τους. Το 1ο τμήμα αφορά σε παιδάκια από 3 έως 6 ετών και το πρόγραμμά τους είναι οργανωμένο βάσει της έγκαιρης παρέμβασης σε όλους τους αναπτυξιακούς τομείς, ενώ το 2ο αφορά σε παιδάκια 7 έως 10 ετών και το πρόγραμμά τους  είναι οργανωμένο βάσει των λογοθεραπευτικών, μαθησιακών, γνωστικών και συμπεριφορικών αναγκών τους. Παράλληλα, και στα δυο τμήματα υπάρχουν στόχοι και προγράμματα για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων αυτοεξυπηρέτησης και αυτόνομης διαβίωσής τους.

Βασικοί στόχοι της παρέμβασης είναι:

 1. Η ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών στο γνωστικό, ψυχοκινητικό και ψυχοσυναισθηματικό τομέα
 2. Η καλλιέργεια δεξιοτήτων σχολικής ετοιμότητας
 3. Η κοινωνική ένταξη των παιδιών
 4. Αυτοεξυπηρέτηση (τουαλέτα, φαγητό, προετοιμασία εξόδου, πλύσιμο χεριών, οργάνωση των προσωπικών πραγμάτων)

Η παρέμβαση στηρίζεται στο σχεδιασμό και την εφαρμογή εξατομικευμένων παιδαγωγικών προγραμμάτων προσαρμοσμένα στις ιδιαίτερες ικανότητες, στις ανάγκες και στα ενδιαφέροντα κάθε παιδιού.

Παράλληλα διενεργούνται ομαδικά εκπαιδευτικά προγράμματα, τα οποία έχουν σαν στόχο την κοινωνική αλληλεπίδραση, την ανάπτυξη του επικοινωνιακού λόγου, καθώς και τη γενίκευση των γνωστικών και μαθησιακών κεκτημένων του κάθε παιδιού.

Κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης του εκπαιδευτικού προγράμματος τα παιδιά πραγματοποιούν δραστηριότητες για την αποκατάστασή τους, μαθησιακές, συμπεριφορικές, γνωστικές ( δυαδικές, ομαδικές και ατομικές).

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα και περισσότερες πληροφορίες εδώ.

 

Μπορείτε να δείτε επίσης:

Summer camps στην Αθήνα που επιλέγουμε γι’ αυτό το καλοκαίρι

Εγγραφείτε στο Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter

Για ακόμα περισσότερες KIDOTmou ιδέες για το παιδί και όλη την οικογένεια!

Έχετε εγγραφεί επιτυχώς! Σας ευχαριστούμε πολύ!