eu flag

Το καλοκαίρι του 2020 είναι ένα καλοκαίρι διαφορετικό από τα προηγούμενα. Τα σχολεία συνεχίζουν τη λειτουργία τους μέχρι τις 26 Ιουνίου επομένως μετά την λήξη αυτού του ιδιαίτερου σχολικού έτους είναι η κατάλληλη στιγμή για κάποιες μέρες ή και εβδομάδες για την διασκέδαση και απόλαυση των παιδιών. Βρήκαμε και σας προτείνουμε τα summer camps στην Αθήνα τα οποία έχουν οργανώσει πλήθος δραστηριοτήτων για την απασχόληση των παιδιών σας όσο εσείς θα εργάζεστε!

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 

Το Summer Camp με τίτλο «Φτιάχνοντας τον δικό μας χάρτη» που διοργανώνει φέτος το Μουσείο Κυκλάδικής Τέχνης, θα κάνει το καλοκαίρι συναρπαστικό για τους μικρούς μας φίλους!

Το Summer Camp θα πραγματοποιηθεί πέντε πενθήμερα, από 6 Ιουλίου μέχρι 7 Αυγούστου, προσφέροντας πέντε μέρες μέσα στο Μουσείο γεμάτες διαδραστικές ξεναγήσεις, προβολές, αφηγήσεις, ζωγραφική, χειροτεχνία, κατασκευές και ομαδικά παιχνίδια!

Στο φετινό Summer Camp, με αφορμή την περιπέτεια που όλοι βιώνουμε, μπαίνουμε, σαν ένας σύγχρονος Οδυσσέας, στο καράβι μας και φτιάχνουμε τον δικό μας χάρτη για να ταξιδέψουμε σε αχαρτογράφητα νερά. Στο τέλος, ρίχνουμε άγκυρα στο νησί μας για να εκφράσουμε με διάφορα υλικά και τεχνικές ό,τι μας έδωσε έμπνευση. Αυτοπροσωπογραφίες, καλλιτεχνικά ημερολόγια, αφηρημένα έργα και γλυπτά με ασυνήθιστα υλικά γίνονται αντικείμενα της έκθεσης που θα πραγματοποιείται  στο τέλος κάθε εβδομάδας. Οι γονείς, που θα παραλαμβάνουν τα παιδιά τους, θα έχουν τη δυνατότητα να δουν τα έργα που δημιούργησαν τα παιδιά τους όλη την εβδομάδα.

5 κύκλοι Συναντήσεων: 6-10/7, 13-17/7, 20-24/7, 27-31/7, 3-7/8
Δευτέρα – Παρασκευή 10.30-13.30 (με διάλειμμα για ελαφρύ γεύμα, που τα παιδιά θα έχουν μαζί τους από το σπίτι).
Ηλικίες: 7-10 ετών

Αριθμός παιδιών ανα εργαστήριο: 10
Συμμετοχή: 80 ευρώ
Είσοδος: Νεοφύτου Δούκα 4

Υπεύθυνες εργαστηρίου: Αντωνία Βέλλιου, Δέσποινα Σακελλαρίου
Πληροφορίες: 2107294220 / emarkou@cycladic.gr

 

Summer camp στο Μουσείο Κοτσανά!

summer camps στην Αθήνα

 

Το φετινό summer camp του Μουσείου «βγαίνει έξω» και επιφυλάσσει στους μικρούς «εφευρέτες» του ένα συναρπαστικό πρόγραμμα γεμάτο πρωτότυπες δραστηριότητες!

Το Μουσείο Κοτσανά ανοίγει και πάλι τις πύλες του και προσκαλεί τους μικρούς του «εφευρέτες» στην πιο δροσερή καλοκαιρινή κατασκήνωση της πόλης! Το Μουσείο ετοιμάζει τις μουσειοσκευές του και «κατασκηνώνει» στον Εθνικό Κήπο, στο Ζάππειο και στο Λύκειο του Αριστοτέλη! Καλεσμένοι του, όλοι οι
μικροί του φίλοι που ανυπομονούν να γνωρίσουν τους εμβληματικούς εφευρέτες της Αρχαιότητας και του σήμερα! Ο Αρχιμήδης, ο Πυθαγόρας, ο Κτησίβιος, ο Φίλων, ο Ήρων, ο Πυθαγόρας και φυσικά ο ιδιοφυής Νίκολα Τέσλα θα είναι συνοδοιπόροι μας σε ένα ταξίδι γεμάτο γνώση, δημιουργία και
συναρπαστικά παιχνίδια!
Παίζοντας και διασκεδάζοντας με απόλυτη ασφάλεια, παιδιά από πέντε έως δώδεκα ετών, που μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς παραμένουν στην Αθήνα, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν-παίζοντας τα σημαντικότερα τεχνολογικά επιτεύγματα του χθες και του σήμερα μέσα από πρωτότυπες εκπαιδευτικές δράσεις που θα ενεργοποιήσουν την ευρηματικότητα, τη φαντασία και τα ταλέντα των μικρών μας κατασκηνωτών.

Το φετινό summer camp υλοποιείται σε 2 δεκαήμερα με 2 διαφορετικές θεματικές ανά εβδομάδα.

Ημερομηνίες:
Α’ Δεκαήμερο: 29/6 – 10/7/2020
Β’ Δεκαήμερο: 13/7 – 24/7/2020

Ημερήσιο πρόγραμμα:
08:30 – 09:00 Άφιξη στο Μουσείο Κοτσανά
09:00 – 11:00 Πρόγραμμα οργανωμένων δραστηριοτήτων στις ομάδες
11:00 – 11:30 Κολατσιό
11:30 – 11:45 Πρόγραμμα οργανωμένων δραστηριοτήτων στις ομάδες
12:45 – 13:00 Αναχώρηση
13:00 – 15:30 Απογευματινή ζώνη φύλαξης (κατ’ επιλογή)

Κόστος προγράμματος
– 160 ευρώ/δεκαήμερο πρόγραμμα 9:00-13:00 (δυνατότητα φύλαξης μέχρι τις 15:30)
– 90 ευρώ/πενθήμερο πρόγραμμα 9:00-13:00 (δυνατότητα φύλαξης μέχρι τις 15:30)

Γενικές πληροφορίες και κρατήσεις

  • Η έγκαιρη κράτηση θέσεων είναι απαραίτητη, καθώς τα τμήματα είναι ολιγομελή
  • Ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων ανά πρόγραμμα: 8 άτομα
  • Το Summer Camp πραγματοποιείται στο «Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας», Πινδάρου 6 & Ακαδημίας, Κολωνάκι, 10671, Αθήνα.
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας για πληροφορίες και κρατήσεις: 211 411 0044.

Περισσότερα μπορείτε να δείτε εδώ.

 

Summer Camp στην Τεχνόπολη

summer camps στην Αθήνα

Τι μας έλειψε πιο πολύ το διάστημα που μείναμε σπίτι; Το παιχνίδι, οι φίλοι και η ξεγνοιασιά; Το καλοκαίρι πλησιάζει και το αγαπημένο Summer Camp έρχεται για 7η συνεχόμενη χρονιά στην Τεχνόπολη για να προσφέρει στα παιδιά, από 7 έως 11 ετών, όλα όσα τους έλειψαν, μέσα από την πιο δροσερή καλοκαιρινή εμπειρία χαράς, γέλιου, δημιουργικής γνώσης, φαντασίας και, φυσικά, φιλίας!

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, σε συνεργασία με το εργαστήριο παραστατικών τεχνών Artfygio, διοργανώνουν από τις 29 Ιουνίου έως και τις 17 Ιουλίου 2020 ένα πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που έχει στόχο να προσφέρει στα παιδιά ξέγνοιαστες στιγμές ψυχαγωγίας, με πρώτιστη μέριμνα την ασφάλεια και την υγεία τους.

Από τις 08.00 το πρωί ως τις 16.00 το απόγευμα, οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μια σειρά από συναρπαστικές δραστηριότητες που θα τους μείνουν αξέχαστες, όπως ένα ολοκαίνουριο escape room, δημιουργικά παιχνίδια και εκπαιδευτικά προγράμματα, κατασκευές, θεατρικές παραστάσεις, προβολές ταινιών και πολλά άλλα, με θέμα την τέχνη, την τεχνολογία και το περιβάλλον!

Το summer camp απευθύνεται σε παιδιά από 7 έως 11 ετών

Πότε: 29 Ιουνίου έως 17 Ιουλίου 2020
Κρατήσεις θέσεων: Από Τρίτη 9 Ιουνίου, 11.00-17.00
Κόστος/εβδομάδα: 110 ευρώ (Ρωτήστε για τα πακέτα εκπτώσεων για αδερφάκια ή/και στην περίπτωση που επιλέξετε και τις 3 εβδομάδες)

Αναλυτικά μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα εδώ. 

 

Summer Camp στο Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης

Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης ανοίγει και πάλι τις πόρτες του για να υποδεχθεί τα παιδιά 5-11 ετών που θέλουν να περάσουν ένα αξεχαστο καλοκαίρι στο πιο καλλιτεχνικό Camp της πόλης.

Το καλοκαιρινό Camp θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 29 Ιουνίου και θα διαρκέσει ως την Παρασκευή 31 Ιουλίου.,

5 εβδομάδες γεμάτες δημιουργικές δραστηριότητες για παιδιά 5-11 ετών, πάντα με την ποιότητα και την ασφάλεια του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης!

Όταν τα σχολεία θα κλείσουν, τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τις διακοπές τους  στο πιο καλλιτεχνικό και πρωτότυπο Camp της πόλης.
Από  29/6 έως 31/7 και για 7,5 ώρες ημερησίως  (8:00-15:30)  παιδιά 5-11 ετών θα ζήσουν τη μοναδική εμπειρία ενός απολαυστικού Camp που συνδυάζει την ψυχαγωγία και την εκπαίδευση με την Τέχνη σε όλες της τις μορφές!

Ελάτε να φτιάξουμε μια μεγάλη παρέα και να περάσουμε όμορφα και δημιουργικά.

Στο πλούσιο πρόγραμμα του καλοκαιρινού Camp του Μουσείου Παιδικής Τέχνης τα παιδιά θα  ζωγραφίσουν με αφορμή βιβλία, έργα γνωστών καλλιτεχνών,  θα εμπνευστούν  από τις εκθέσεις του Μουσείου, θα εκφραστούν σε  θεατρικά εργαστήρια,  θα ταξιδέψουν  σε κόσμους μαγικούς. Και όχι μόνο! Παιχνίδια δεξιοτήτωνμουσικοκινητική, εξερευνήσεις στην Πλάκαπαιχνίδια κίνησης στον ήσυχο πεζόδρομο του Μουσείου, αλλά και δημιουργικές επισκέψεις σε γειτονικά Μουσεία, συμπληρώνουν το πιο πλούσιο και προσεγμένο camp της πόλης! Στο τέλος της μέρας, τα παιδιά επιστρέφουν σπίτι γεμάτα νέες εμπειρίες και ενθουσιασμό!

Χρήσιμες πληροφορίες

Κόστος συμμετοχής και εκπτώσεις:

Για μια ημέρα συμμετοχής: 25 ευρώ

Για την αγορά τουλάχιστον δύο ημερών, κάθε ημέρα συμμετοχής 20 ευρώ. Για αδέλφια γίνεται έκπτωση 10%

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ.

 

Summer Camp Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης

summer camps στην Αθήνα

 

Ανάμεσα στα summer camps στην Αθήνα βρίσκονται και τα Summer Camps του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης προσφέρουν στα παιδιά τις πιο αξέχαστες και ονειρεμένες καλοκαιρινές διακοπές στην πόλη.

Σε απόλυτα ασφαλές και ελεγχόμενο περιβάλλον, εξειδικευμένοι προπονητές και παιδαγωγοί μυούν τα παιδιά στην κολύμβηση, το waterpolo, την καλλιτεχνική κολύμβηση, την ιστιοπλοΐα, το windsurf, το κανό και το SUP και το water ski ή το wakeboard* (τα δύο τελευταία γίνονται με επιπλέον οικονομική επιβάρυνση).

Εκπαιδευτική ομάδα παιδαγωγών αναλαμβάνουν την ψυχαγωγία και τη βιωματική εκπαίδευση των παιδιών σε παιχνίδια survivor, καλλιτεχνικής και δημιουργικής απασχόλησης.

Πιο σημαντικό από όλα είναι ότι τα παιδιά βρίσκονται σε ένα ονειρεμένο περιβάλλον στη φύση και τη θάλασσα με απόλυτη ασφάλεια, και δημιουργούν νέες φιλίες, νέες εμπειρίες και μοναδικές αναμνήσεις!

Μπορείτε να εγγράψετε τα παιδιά σας σε μία από τις 3 περιόδους:

1. 29 Ιουνίου – 17 Ιουλίου

2. 20 Ιουλίου – 7 Αυγούστου

3. 10 Αυγούστου – 28 Αυγούστου

Στο Summer Camp του Ν.Ο.Β. μπορούν να έρθουν παιδιά από 5-13 ετών. Τα παιδιά χωρίζονται σε ηλικιακές ομάδες, ώστε να δημιουργούν μια σωστή παρεούλα για να περάσουν τις πιο όμορφες, αθλητικές διακοπές!

Όλες τις πληροφορίες σχετικά με το κόστος και τις εγγραφές μπορείτε να τις δείτε εδώ.

 

Kids Summer Concept @OAKA by Αεί Φέρειν

Το Camp θα πραγματοποιηθεί σε ανεξάρτητους χώρους που καλύπτουν περισσότερα από 280τ.μ. εντός των εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών για 10 εβδομάδες χωρίς διακοπή, από 29/06 έως και 04/09/2020, καθημερινά 08.00 – 16.00, ενώ υπάρχει δυνατότητα παραμονής στο Κέντρο (έως τις 18.00) και μεταφοράς με πούλμαν, κατόπιν επικοινωνίας. Στις εγκαταστάσεις του Αεί Φέρειν εφαρμόζονται υψηλά υγειονομικά μέτρα προστασίας, τόσο για τα παιδιά όσο και για τους εργαζόμενους.

Τι θα κάνουμε 10 εβδομάδες;

Δευτέρα: Ημέρα Αθλητισμού
Τρίτη: Ημέρα Workshops
Τετάρτη: Ημέρα Πολιτισμού
Πέμπτη: Ημέρα Τέχνης
Παρασκευή: Hμέρα Eθελοντισμού
Κάθε μέρα: παιχνίδι, επικοινωνία, χαμόγελα, ασφάλεια, συναισθηματική ενδυνάμωση

Περισσότερα μπορείτε να δείτε εδώ

τηλ. 210 6838728

e-mail: info@aeiferein.gr

Δείτε επίσης:

Καλοκαιρινά εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης από το Τελλόγλειο Ίδρυμα

Εγγραφείτε στο Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter

Για ακόμα περισσότερες KIDOTmou ιδέες για το παιδί και όλη την οικογένεια!

Έχετε εγγραφεί επιτυχώς! Σας ευχαριστούμε πολύ!