Η πανελλαδική «Γραμμή 115 25» του «Μαζί για το Παιδί», είναι μια τηλεφωνική γραμμή βοήθειας που απευθύνεται σε παιδιά, εφήβους, γονείς και εκπαιδευτικούς. Λειτουργεί από τον Φεβρουάριο του 2009 και δέχεται πάνω από 6.000 κλήσεις ετησίως.

Η Γραμμή στελεχώνεται από μια επιστημονική ομάδα που αποτελείται από ψυχολόγους, σύμβουλους ψυχικής υγείας και κοινωνικούς λειτουργούς οι οποίοι απαντούν σε κλήσεις γονέων, εκπαιδευτικών αλλά και παιδιών καθημερινά παρέχοντας συμβουλές και κατευθύνσεις σχετικά με θέματα που τους απασχολούν.

 

Σημαντικό το μήνυμα της "Γραμμής 115 25" του "Μαζί για το Παιδί"

 

Σημαντικό είναι το μήνυμα από την επιστημονική ομάδα της Γραμμής 115 25 του «Μαζί για το Παιδί» σχετικά με τις νέες διαμορφώθηκαν τις τελευταίες μέρες:

Τις τελευταίες ημέρες ακούμε πολύ έντονα την ανησυχία σας, αναφορικά με το πώς θα μπορούσατε να αξιοποιήσετε και να διαχειριστείτε ορθά τον ξαφνικό χρόνο που έχετε με τα παιδιά σας. Είναι μια καλή ευκαιρία να αναπτύξετε και να ενισχύσετε τη κοντινότητα μαζί τους.

Είναι μια ευκαιρία να τους αφιερώσετε αποκλειστικό χρόνο, να παίξετε, να ζωγραφίσετε, να μιλήσετε για τα συναισθήματά τους, να ακούσετε την άποψή τους για αυτό που συμβαίνει, να τα ρωτήσετε για τα ωραία πράγματα που έκαναν στο σχολείο και αυτή τη στιγμή τους λείπουν.

Να τα ρωτήσετε και να χορέψετε μαζί τους την αγαπημένη τους μουσική, να παίξετε μαζί το αγαπημένο τους παιχνίδι στο playstation, να μαγειρέψετε μαζί το αγαπημένο τους φαγητό, να ψάξετε μαζί σωστές και έγκυρες πηγές ενημέρωσης και πληροφόρησης στο διαδίκτυο, ώστε ανάλογα με το αναπτυξιακό στάδιο στο οποίο βρίσκεται το παιδί σας, να του μιλήσετε για τις απορίες που μπορεί να του έχουν δημιουργηθεί και αδυνατεί να δώσει απαντήσεις.

Σημείωση: Η συμβουλευτική  Γραμμή 115 25 του Μαζί για το Παιδί συνεχίζει να δέχεται κανονικά κλήσεις γονέων,παιδιών, εφήβων και εκπαιδευτικών από τις 9:00-21:00, Δευτέρα  έως Παρασκευή.

 

Ακολούθησε το KIDOT mou σε Facebook και Instagram

Share This