Κάθε Σεπτέμβριος είναι σαν μία μικρή Πρωτοχρονιά. Αυτός ο συγκεκριμένος Σεπτέμβριος είναι ακόμα πιο ιδιαίτερος, αφού για πρώτη φορά, η νέα σχολική χρονιά θα είναι πρωτόγνωρη για μικρούς και μεγάλους.

Έτσι, είχαμε μία έμπνευση να δημιουργήσουμε ένα αφιέρωμα για όλες τις σημαντικές πρώτες φορές στη ζωή των παιδιών, αλλά και των γονιών.

Πρώτη φορά σχολείο

Η πρώτη ενότητα του αφιερώματος περιλαμβάνει όλες τις σημαντικές πρώτες φορές στη ζωή ενός παιδιού: Πρώτη φορά Νηπιαγωγείο, πρώτη φορά Δημοτικό, πρώτη φορά Γυμνάσιο. Επιπλέον, στο αφιέρωμα θα βρείτε συμβουλές και tips για την επιλογή της κατάλληλης τσάντας, πώς προετοιμάζουμε το παιδί για την πρώτη ημέρα στο σχολείο, αλλά και τι περιλαμβάνει τελικά αυτή η σπουδαία μέρα.

Δείτε την ενότητα εδώ.

Πρώτη φορά δραστηριότητες!

Μουσική, πολεμικές τέχνες και αθλήματα είναι μερικές πρώτες μας προτάσεις για ποιοτικό και δημιουργικό ελεύθερο χρόνο των παιδιών.

Δείτε την ενότητα εδώ.

Πρώτη φορά στον γιατρό

Για ν’ αντιμετωπίσουμε αυτή τη χρονιά με δύναμη, οφείλουμε να είμαστε υγιείς! Έχουμε συγκεντρώσει μερικές χρήσιμες συμβουλές για τις σημαντικές επισκέψεις στο γιατρό!

Δείτε την ενότητα εδώ.

Γονείς: Πρώτη φορά σε νέο ρόλο  

Η τελευταία ενότητα απευθύνεται στους γονείς και σε όλους τους ρόλους στους οποίους καλούνται ν’ ανταποκριθούν, είτε όταν περιμένουν ένα παιδί, είτε όταν έρχεται μία πρώτη μετάβαση όπως το σχολείο.

Δείτε την ενότητα εδώ.

#ProtiFora Live Talks

Παράλληλα με το αφιέρωμα, έχουμε ξεκινήσει Live συζητήσεις στο Facebook με ανθρώπους που έχουν χρήσιμες συμβουλές ώστε να κυλήσει ομαλά η φετινή χρονιά.

Δείτε το πρώτο μας Live Talk με την MSc Κλινική Ψυχολόγο και Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια Νιόβη Βέλλιου στο οποίο συζητάμε για την πρωτόγνωρη σχολική χρονιά που μόλις αρχίζει:

#ProtiFora Live με την Νιόβη Βέλλιου!

#ProtiFora Live με την Νιόβη Βέλλιου! Σήμερα συναντάμε τη MSc Κλινική Ψυχολόγο και Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια και συζητάμε για την πρωτόγνωρη σχολική χρονιά που μόλις αρχίζει.Πώς βιώνουν τη νέα συνθήκη παιδιά και γονείς; Πώς επηρεάζει την ψυχολογία μας η νέα αυτή καθημερινότητα; Σας περιμένουμε να συζητήσουμε και να απαντήσουμε σε απορίες σας.Hints#1 Το Live εντάσσεται στο αφιέρωμα του online περιοδικού KIDOTmou με τίτλο #ProtiFora (θα το βρείτε εδώ: https://kidotfestival.com/protifora).#2 H Nιόβη Βέλλιου είναι μέλος της συντακτικής μας ομάδας.

Geplaatst door KIDOT op Donderdag 10 september 2020

 

Αυτή την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου, συναντάμε την εκπαιδευτικό Ράνια Κουκλή η οποία θα μας δώσει δίνει χρήσιμες συμβουλές που βοηθούν τα παιδιά να λύνουν εύκολα τις ασκήσεις τους. Ποια trick πρέπει να γνωρίζουν τα παιδιά ώστε να γίνεται πιο ευχάριστο και αποτελεσματικό το διάβασμα για την επόμενη μέρα;

*Μείνετε συντονισμένοι στη σελίδα μας στο Facebook, ώστε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις και για τις επόμενες live συζητήσεις μας.

Καλή σχολική χρονιά!

Διαβάστε επίσης: 

Αναλυτικός οδηγός του ΕΟΔΥ για νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια

 Εγγραφείτε στο Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter

Για ακόμα περισσότερες KIDOTmou ιδέες για το παιδί και όλη την οικογένεια!

Έχετε εγγραφεί επιτυχώς! Σας ευχαριστούμε πολύ!