a

Ο Λούης Πατσαλίδης γεννήθηκε το 1980 στην Κύπρο. Από την ηλικία των 13 ξεκινά να γράφει τα πρώτα σατιρικά κείμενα, κάτι που το ξεκίνησε για πλάκα, αλλά μεγαλώνοντας είχε βάλει στόχο το χόμπι του να το κάνει επάγγελμα! Έτσι αν και από το 2000 εργάστηκε στη Λαϊκή Τράπεζα το 2013 πήρε την απόφαση ν’ ασχοληθεί με αυτό που πάντα επιθυμούσε να κάνει δηλαδή τον κόσμο να γελά!

Το 2006 εμφανίζεται επαγγελματικά στην πρώτη του παράσταση Stand up Comedy, που στην Κύπρο τότε ήταν ένα άγνωστο σπορ, κάτι που συνεχίζει ανελλιπώς μέχρι σήμερα, έχοντας στο ενεργητικό του περισσότερες από 600 επαγγελματικές παραστάσεις. Παράλληλα παρουσιάζει στο ALPHA ΚΥΠΡΟΥ τη σατιρική εκπομπή «Λούης Night Show».  Είναι, επίσης, μουσικός παραγωγός στον Παγκύπριο Μουσικό Σταθμό ACTIVE 107,4 παρουσιάζοντας μαζί με τον Τάσο Θεοδώρου ένα από τα καλύτερα Breakfast Shows της Κυπριακής Ραδιοφωνίας.

Είναι παντρεμένος τα τελευταία 12 χρόνια και έχει αποκτήσει μια κόρη 11 χρονών και ένα γιο 9! Η οικογένεια του είναι και η μεγαλύτερή του έμπνευση.

Ο πιο δημοφιλής stand up comedian της Κύπρου είναι αποφασισμένος ν’ αναστατώσει και την Ελλάδα με τον υπέρμετρο αυθορμητισμό και το XXL χιούμορ του. Έτσι την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη για πρώτη φορά με τη stand up comedy “Made in Cyprus”, ενώ η παράσταση θα ταξιδέψει στα Ιωάννινα στις 6/2, στην Αθήνα 8/2 και στην Πάτρα 9/2.

 

 

Ποιες είναι οι θεματικές με τις οποίες θα καταπιαστείς στην παράσταση κατά την περιοδεία σου στην Ελλάδα; 

Η παράσταση ουσιαστικά είναι μια πρώτη γνωριμία του κοινού μαζί μου, δηλαδή, το ποιος είμαι, τι κάνω, την οικογένεια μου, τις φοβίες μου, πως αντιλαμβάνομαι όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας και εννοείται τις ανθρώπινες σχέσεις, είτε είναι συζυγικές, είτε φιλικές, είτε συγγενικές, είτε ερωτικές!

 

Με ποιες από τις θεματικές τις οποίες θίγεις παρατήρησες ότι γελάει περισσότερο ο κόσμος;

Επειδή θεωρώ τον εαυτό μου σαν τον μέσο Έλληνα-Κύπριο, σχεδόν όλα όσα περιγράφω λίγο πολύ τα έχουμε ζήσει ή έχουμε δει να συμβαίνουν μπροστά μας, οπότε δύσκολα θα ακούσεις κάτι που θα πω και δεν θα γελάσεις για αυτό ακριβώς το πράμα!  Ουσιαστικά η παράσταση απενοχοποιεί πολλά κωμικοτραγικά που συμβαίνουν στη ζωή του καθενός!

 

Αντιμετωπίζεις με χιούμορ τις δύσκολες καταστάσεις στη ζωή σου ή στην προσωπική σου ζωή λειτουργείς διαφορετικά;

Έχω πει πολλές φορές ότι είμαι φύση αισιόδοξος άνθρωπος, πάντα βλέπω το ποτήρι μισογεμάτο, αυτό που βγάζω στη σκηνή αλλά και στην εκπομπή στην τηλεόραση είναι ο πραγματικός μου εαυτός. Δεν προσποιούμαι κάτι άλλο ούτε παίζω κάποιο ρόλο, δεν είμαι ηθοποιός εξάλλου!  Και στην προσωπική μου ζωή λειτουργώ όπως λειτουργεί οποιοσδήποτε οικογενειάρχης, υπάρχουν και τα πάνω μας και τα κάτω μας, και θα γελάσω και θα θυμώσω και θα στεναχωρηθώ!

 

Περίγραψέ μας μια παιδική σου ανάμνηση την οποία ξεχωρίζεις.

Αισθάνομαι τυχερός, γιατί η δική μου γενιά είναι η τελευταία που μεγάλωσε χωρίς την τεχνολογία, και νομίζω δεν υπάρχει άνθρωπος στην ηλικία των 35-45 που να μην το νιώθει αυτό!  Η δική μας γενιά έχει να θυμάται παιχνίδια στις αλάνες, σκανδαλιές, τσακωμούς και το πιο σημαντικό από όλα τα ΟΝΕΙΡΑ γιατί για πολλούς τα όνειρα που κάναμε σαν παιδιά είναι η καλύτερη ανάμνηση που κουβαλούμε και θα κουβαλούμε για πάντα!  Δυστυχώς με την εισβολή της τεχνολογίας στη ζωή μας, τα περισσότερα παιδιά σταμάτησαν να ονειρεύονται!

 

Τα παιδιά σου παρακολουθούν τις παραστάσεις σου; Αν όχι πότε θα τα επιτρέψεις να το κάνουν και κατά πόσο σου προκαλεί άγχος αυτή η στιγμή;

Παρακολουθούν όλες τις παιδικές παραστάσεις γιατί στην Κύπρο κάνω και παιδικό Stand up Comedy και με βοηθούν κιόλας σε κάποια πράγματα!  Τις παραστάσεις των ενηλίκων εννοείται πως όχι, μετά τα 16-17 θα μπορούσαν να τις παρακολουθήσουν νοουμένου ότι το επιτρέπει η σήμανση στο όριο ηλικίας που βάζω!  Δεν μου προκαλεί άγχος γιατί χωρίς να το καταλάβουν πολλά από τα κείμενα μου τα οποία δεν περιέχουν κάτι ακατάλληλο τα δοκιμάζω σε ανύποπτο χρόνο στο σπίτι και “κόβω αντιδράσεις” (χαχαχα)

 

Οικογένεια σου θεωρείς μόνο την βιολογική σου οικογένεια και αυτή που δημιουργήσατε με την σύζυγό σου; Ποια είναι τα χαρακτηριστικά των ατόμων που αποτελούν την οικογένεια για σένα;

Οικογένεια είναι οτιδήποτε σε κάνει να αισθάνεσαι όμορφα και να νιώθεις αγάπη και ασφάλεια. Αυτό το περιβάλλον, λοιπόν, μπορείς να το βρεις και στη βιολογική σου οικογένεια και στην οικογένεια που δημιουργεί κάποιος αλλά και στον χώρο εργασίας ακόμα και σε ένα χόμπι που ασκεί!

 

Ποια είναι τα στοιχεία που κρατούν «δεμένη» μια οικογένεια;

Η αγάπη, ο σεβασμός, η ειλικρίνεια, η αποδοχή! Νομίζω είναι 4 πολύ σημαντικά συστατικά!

 

Μία αγαπημένη συνήθεια της οικογένειάς σου.

Να τρώμε όλοι μαζί το μεσημέρι ό,τι και να συμβαίνει!  Το κάνουμε από την αρχή και το κρατάμε με ευλάβεια. Είναι πολύ σημαντικό σε ένα γεύμα της ημέρας όλη η οικογένεια να κάθεται μαζί για φαγητό καθώς εκεί μιλάς, ακούς, συμβουλεύεις και είναι μια πολύ όμορφη οικογενειακή στιγμή!

 

Ποια μαθήματα σου έχουν διδάξει τα παιδιά σου έως τώρα;

Ότι δεν μπορείς να τα ξεγελάσεις με ΤΙΠΟΤΑ (χαχαχα). Πλέον τα παιδιά μεγαλώνουν με άλλα ερεθίσματα από αυτά που μεγαλώσαμε εμείς!

 

Έχεις δηλώσει ότι «Πίσω από κάθε παιδί που πιστεύει στον εαυτό του υπάρχει ένας ενήλικας που πίστεψε πρώτα σε αυτό». Πώς καταφέρνεις αυτό να το κάνεις πράξη;

Για να μην παρεξηγηθώ αυτό δεν το είπα εγώ αλλά ο Mathew Jacobson απλά εγώ το υιοθετώ!  Θα σου δώσω ένα παράδειγμα: Αν ο δικός μου πατέρας δεν ήταν υποστηρικτικός στα δικά μου όνειρα, στα δικά μου θέλω και δεν πίστευε στις ικανότητες που είχα σαν παιδί δίνοντας μου αυτοπεποίθηση στο να ξεπερνώ τα όποια εμπόδια παρουσιάζονταν στη ζωή μου, ίσως να μην είχα καταφέρει να κάνω τίποτα από όσα κατάφερα!  Οπόταν και εγώ, υποστηρίζω, αποδέχομαι, σέβομαι ακούω τις ανάγκες των δικών μου παιδιών και είμαι δίπλα τους να τους προσφέρω αυτά που θα χρειαστούν για να ανοίξουν τα δικά τους φτερά και να πετάξουν!

 

Αυτό που με κάνει πιο περήφανο απ’ όλα στη ζωή μου είναι… 

το ότι έχω καταφέρει να εισπράττω τόση αγάπη από τον κόσμο. Αυτό δεν το αλλάζω με τίποτα!

 

Ευχαριστούμε πολύ τον Λούη Πατσαλίδη για την συνέντευξη.

 

Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΚΙΝΗΜΑΤΟΘΕΑΤΡΟ ΦΑΡΓΚΑΝΗ ART, Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου
Ώρα έναρξης: 21.30
Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ/Προπώληση 10 ευρώ
Πληροφορίες: 6976793202
Προπώληση εισιτηρίων: VIVA.GR & στα ταμεία των κινηματοθεάτρων ΦΑΡΓΚΑΝΗ ART και ΚΟΛΟΣΣΑΙΟΝ

Εγγραφείτε στο Newsletter του KIDOT

Κάθε εβδομάδα θα λαμβάνεις τα αγαπημένα μας άρθρα από το KIDOT Magazine και όλα τα νέα που θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σου!

Έχετε εγγραφεί επιτυχώς! Σας ευχαριστούμε πολύ.