eu flag

Πού πάμε ρε παιδιά;

Πάμε όλοι στη μαμά! 

 

 Αυτό το Μάιο έχουμε πολλούς λόγους να γιορτάσουμε: Κατ’ αρχάς έχουμε μία πρώτη χαλάρωση των μέτρων, με μία ωστόσο προσοχή και υπευθυνότητα στις μετακινήσεις μας. Και φυσικά το σημαντικότερο: Τη γιορτή της μητέρας!

KIDOT loves Moms!

Τις αγαπάμε, γιατί όσο υπάρχουν οι μαμάδες μας θα νιώθουμε πάντα έστω και λίγο παιδιά! Τις θαυμάζουμε, τις νοιαζόμαστε, τις στηρίζουμε και γι’ αυτό ετοιμάσαμε ένα αφιέρωμα για τις πιο σημαντικές γυναίκες της ζωής μας. Μαμάδες που μας εμπνέουν, θέματα για τη μητρότητα και προτάσεις βρίσκονται όλα συγκεντρωμένα σε ένα Mother’s special edition!

Καλή ανάγνωση!

 

Ο Ίππο το στηθοσκόπιο αγαπά την ιατρική και ξέρει πως η υγεία μας είναι το σημαντικότερο αγαθό. Ο Ίππο έχει συγκεντρώσει άρθρα για τη μητρότητα και την υγεία της μαμάς. Τόσο τη σωματική, όσο και την ψυχική.

Ο Πέρη το μήλο αγαπά το σχολείο αλλά αγαπά και τις σκανταλιές. Συνήθως, η μαμά είναι εκείνη που τον βοηθά στα μαθήματα κι εκείνος θέλει να μάθει περισσότερα δίπλα της! 

Ο Πέρη το μήλο αγαπά το σχολείο αλλά αγαπά και τις σκανταλιές. Συνήθως, η μαμά είναι εκείνη που τον βοηθά στα μαθήματα κι εκείνος θέλει να μάθει περισσότερα δίπλα της! 

ΙΔΕΕΣ

Η Κου και ο Ρος ξέρουν τα πάντα για τον πολιτισμό, για την ιστορία και τις τέχνες. Έτσι, έχουν ιδιαίτερες προτάσεις για να χαλαρώσει η μαμά και ν’ απολαύσει όσα αγαπά! 

Η Μπάουνσι η μπάλα λατρεύει να παίζει με τη μαμά και να γελά. Γιατί η διασκέδαση και το γέλιο είναι απαραίτητα εφόδια για μια υγιή καθημερινότητα! 

Η Μπάουνσι η μπάλα λατρεύει να παίζει με τη μαμά και να γελά. Γιατί η διασκέδαση και το γέλιο είναι απαραίτητα εφόδια για μια υγιή καθημερινότητα! 

Ο Μέλης ο αρκούδος είναι λιχούδης και αγαπά να βρίσκεται στην κουζίνα μαζί με τη μαμά. Γι’ αυτό προτείνει εύκολες συνταγές για να ετοιμαστούν μαζί με τα παιδιά, με λίγα υλικά.

Ο Ουίνστον το ημίψηλο καπέλο αγαπά πολύ τις μητέρες, εμπνέεται από εκείνες και προτείνει διάφορους τρόπους για να σταθεί δίπλα τους!  

Ο Ουίνστον το ημίψηλο καπέλο αγαπά πολύ τις μητέρες, εμπνέεται από εκείνες και προτείνει διάφορους τρόπους για να σταθεί δίπλα τους!  

Η Τρόλι το σοφό δέντρο,  αγαπά τη μητέρα γη και έχει πολλές ιδέες για το πώς μπορούμε να την προστατέψουμε!

Η Μαρί, ο δοκιμαστικός σωλήνας, είναι εργαζόμενη μητέρα οπότε ξέρει από πρώτο χέρι τις προκλήσεις που έχουν αυτοί οι δύο ρόλοι! 

Η Ζάρι η καμηλοπάρδαλη λατρεύει την αγορά και της αρέσει να κάνει βόλτες με τα πατίνια της ανακαλύπτοντας ό,τι πιο ψαγμένο υπάρχει. Για τη γιορτή της μητέρας έχει μερικές έξυπνες ιδέες για δώρα που θα την ενθουσιάσουν! 

Πώς πρέπει να χειρίζομαι με ασφάλεια τη μάσκα;

Θυμηθείτε! Η σωστή χρήση της μάσκας είναι το κλειδί για την αποτελεσματικότητά της και την προστασία του ατόμου που τη φορά!

 • Εφαρμόστε υγιεινή των χεριών με πλύσιμο ή με αλκοολούχο αντισηπτικό αμέσως πριν φορέσετε τη μάσκα και οπωσδήποτε πριν την αφαιρέσετε.
 • Τοποθετείστε τη μάσκα ώστε να καλύπτει πλήρως τη μύτη, το στόμα και το πηγούνι και να μην υπάρχουν κενά μεταξύ μάσκας και προσώπου. Εάν η μάσκα έχει μεταλλικό έλασμα πιέστε το απαλά γύρω από τη ράχη της μύτης. ΜΗΝ αγγίζετε τη μάσκα όταν τη φοράτε γιατί μπορεί να μεταφέρετε τον ιό στα δάκτυλά σας.
 • Η μάσκα αφαιρείται πιάνοντας μόνο τα κορδόνια πρώτα από κάτω και μετά από πάνω. Εάν πρόκειται για μάσκα με λαστιχένιους βραχίονες, αφαιρείται πιάνοντας ταυτόχρονα τους λαστιχένιους βραχίονες.
 • Μην αγγίζετε το μπροστινό μέρος της μάσκας! Θεωρείται μολυσμένο!
 • Η μάσκα πρέπει να αφαιρείται και να απορρίπτεται όταν υγρανθεί.
 • Απορρίπτετε τη μάσκα κρατώντας την πάντα από τα κορδόνια ή τους λαστιχένιους βραχίονες.
 • Εάν η μάσκα είναι πολλαπλών χρήσεων πλύνετε την το συντομότερο δυνατόν μετά από κάθε χρήση με κοινό απορρυπαντικό και σε θερμοκρασία 60ο.

 

Ο Ίππο υπενθυμίζει πως παραμένουμε υπεύθυνοι για να είμαστε όλοι υγιείς! 

Η χρήση της μάσκας επιβάλλεται όταν:

 • Επισκεπτόμαστε πολυσύχναστους, κλειστούς χώρους, όπως εμπορικά καταστήματα, παντοπωλεία, εμπορικά κέντρα, νοσοκομεία, ιατρεία διαγνωστικά εργαστήρια, κουρεία/κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής κλπ.
 • Μετακινούμαστε με μέσα μαζικής μεταφοράς.
 • Εργαζόμαστε σε κλειστούς χώρους, συνεργαζόμαστε με άλλα άτομα και ερχόμαστε σε επαφήμε το κοινό (π.χ τράπεζες, super-market κλπ).
 • Όταν εισερχόμαστε σε χώρο παροχής υπηρεσιών υγείας.

Τηρούμε την απόσταση των 2 μέτρων απο τους γύρω μας:

Η χρήση της μάσκας είναι ένα συμπληρωματικό μέτρο και δεν υποκαθιστά καίριας σημασίας  προληπτικά μέτρα όπως η φυσική απόσταση, η αναπνευστική υγιεινή (χρήση χαρτομάντηλου για τον βήχα ή φτέρνισμα), η υγιεινή των χεριών και η αποφυγή αγγίγματος του προσώπου.

Τι είδους ύφασμα συστήνεται να έχει η υφασμάτινη μάσκα:

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βαμβακερό ύφασμα με πυκνή ύφανση (π.χ. βαμβακερά T-shirt, βαμβακερά σεντόνια, ή βαμβακερές πετσέτες κουζίνας/φαγητού,). Τα 100% βαμβακερά υφάσματα με πυκνή ύφανση σε διπλό στρώμα προσφέρουν πολύ υψηλή προστασία.

Εναλλακτικά με χαμηλότερο ποσοστό προστασίας, μπορούν να χρησιμοποιηθούν:

 • 2 στρώματα βαμβακερού υφάσματος πιο χαλαρής ύφανσης
 • 2 στρώματα λινού υφάσματος
 • 2 στρώματα μεταξωτού υφάσματος

 

*Η ομάδα KIDOT είναι κοντά σας! Μας βρίσκετε στο info@kidotfestival.com και στο τηλέφωνο: 2313 036708. Για πιο social αλληλεπίδραση, πάμε και στο Facebook και στο Instagram.

Αν θέλετε να λαμβάνετε όλα τα KIDOTmou άρθρα αλλά και τα νέα μας, μπορείτε να εγγραφείτε στο newsletter μας! Δε σπαμάρουμε, στέλνουμε μόνο όταν έχουμε να μοιραστούμε κάτι ενδιαφέρον μαζί σας!

4 + 6 =

Εγγραφείτε στο Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter

Για ακόμα περισσότερες KIDOTmou ιδέες για το παιδί και όλη την οικογένεια!

Έχετε εγγραφεί επιτυχώς! Σας ευχαριστούμε πολύ!