Νέο κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε στη Νέα Αρτάκη Ευβοίας. Πρόκειται για ένα νεαρό κορίτσι που διαγνώσθηκε με covid-19 και εσπευσμένα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο “Παίδων”.

Την ίδια στιγμή στον Βόλο θετικοί στον κορωνοϊό βρέθηκαν τρία άτομα από το στενό συγγενικό περιβάλλον της 25χρονης συνεργάτιδας του δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, που εμφάνισε συμπτώματα πριν από κάποιες ημέρες και διαγνώσθηκε με κορωνοϊό, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει μιας ευρύτατης έκτασης ιχνηλάτισης των επαφών της, τόσο στο οικογενειακό της περιβάλλον, όσο και στο Δημαρχείο.

Ειδικότερα, από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αναφοράς στη Λάρισα, επιβεβαιώθηκε ότι θετικοί στον ιό είναι τόσο ο πατέρας της 25χρονης, όσο και τα δύο της παιδιά, ηλικίας 3 ετών το ένα και το άλλο μόλις λίγων μηνών. Τόσο τα παιδιά, όσο και ο πατέρας της 25χρονης βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό με την κατάσταση της υγείας τους να είναι καλή.

Θετικό στον κορωνοϊό ανιχνεύτηκε ζευγάρι, κάτοικοι Πλωμαρίου, στη Λέσβο που επέστρεψαν από πρόσφατο ταξίδι στη Γεωργία απ’ όπου κατάγεται η σύζυγος. Σήμερα το πρωί έγινε γνωστό ότι κατά τη διαδικασία της ανίχνευσης θετικοί στον ιό βρέθηκαν τόσο το 10χρονο παιδί του ζευγαριού, όσο και ο αδελφός του εργαζόμενος σε καφετέρια του χωριού.
Ας σημειωθεί ότι κατά την επιστροφή τους από το εξωτερικό στα μέσα Ιουλίου, το ζευγάρι των ασθενών, είχαν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» υποβληθεί σε τεστ και είχαν βρεθεί αρνητικοί.

Δείτε επίσης:

20άρηδες περιγράφουν τα τρομερά συμπτώματα που έχουν, μήνες αφότου νόσησαν από κορωνοϊό-Άλλαξε η ζωή τους

Εγγραφείτε στο Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter

Μείνετε ενημερωμένοι για οτιδήποτε έχει να κάνει με την οικογένεια, το παιδί και το KIDOT Festival.

Έχετε εγγραφεί επιτυχώς! Σας ευχαριστούμε πολύ!