Μέσα από μια διαδραστική ξενάγηση, που καυτηριάζει την εγωιστική συμπεριφορά των οδηγών και αποτυπώνει την ανελέητη εισβολή των οχημάτων στους χώρους των πεζών, η Drastic εγκαινιάζει την παρουσία της στη Θεσσαλονίκη δημιουργώντας μια διαφορετική εκστρατεία ευαισθητοποίησης σε θέματα οδηγικής συμπεριφοράς.

 

 

Σε μια πόλη αφημένη ολοένα και περισσότερο στο έλεος των οδηγών, η Drastic Κοιν.Σ.Επ. καλεί τους πεζούς να διεκδικήσουν το χώρο που τους ανήκει.

Παρ’ το αλλιώς 

Με όχημα μια ξενάγηση στην ιστορία του αυτοκινήτου στη Θεσσαλονίκη, μια παράλληλη περιήγηση αντιπαραθέτει την σημερινή οδηγική συμπεριφορά των Ελλήνων δημιουργώντας μια βιωματική εμπειρία ευαισθητοποίησης στην οποία συμμετείχαν 30 άτομα.

Στόχος, να ευαισθητοποιηθούν οι συμμετέχοντες, οι οποίοι δε γνώριζαν τις συνθήκες της ξενάγησης, για τις επιπτώσεις της εισβολής των οχημάτων στους πεζόδρομους, τα πεζοδρόμια, τις διαβάσεις και κυρίως τις ράμπες της πόλης, όπου αυτές υπάρχουν.’

Δείτε το ντοκιμαντέρ μικρούς μήκους 

 

Ζήστε μια εμπειρία 360 μοιρών

Μέσα από ένα βίντεο 360 μοιρών, μπορείτε να ζήσετε μέρος της ξενάγησης μέσα από την οθόνη του κινητού ή του υπολογιστή σας, επιλέγοντας που θέλετε να κοιτάξετε.

 

Η Δ.Ε.Σ. δημιουργήθηκε από την παραγωγό και σκηνοθέτη Μυρτώ Παπαδογεώργου στα πλαίσια του προγράμματος START- Create Cultural Change και είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας τριών Κοιν.Σ.Επ ( Drastic, dot2dot, Difros) και ενός Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου (Άλλη Όψη), τονίζοντας έτσι τη συνεργατική δύναμη της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας.

Πιο συγκεκριμένα: 

H Drastic είναι μια Κοιν.Σ.Επ. παραγωγής “disruptive” υλικού με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Πειραματίζεται με οπτικοακουστικά μέσα και νέες τεχνολογίες, δημιουργεί ανατρεπτικές εκστρατείες που θίγουν κοινωνικά, περιβαλλοντικά και πολιτιστικά θέματα και επιχειρεί να τους δώσει μια πιο δραστική και μια πιο αποτελεσματική ορατότητα. Εμπλέκει ανθρώπους, online video, εμπειρίες ενσυναίσθησης και εικονικής πραγματικότητας με σκοπό να αλληλεπιδράσει πρωτόγνωρα με το κοινό της και να δημιουργήσει μια αναπάντεχη συναισθηματική εμπειρία.

Το START είναι ένα πρόγραμμα του Robert Bosch Stiftung, που υλοποιείται σε συνεργασία με το Goethe-Institut Thessaloniki και την Ομοσπονδιακή Ένωση Κοινωνικοπολιτιστικών Κέντρών και υποστηρίζεται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και το Ίδρυμα Μποδοσάκη.

Δείτε επίσης:

Νέο τεύχος “σχεδία” | Η «σχεδία» των λουλουδιών και της συμφιλίωσης

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter

Μείνετε ενημερωμένοι για οτιδήποτε έχει να κάνει με την οικογένεια, το παιδί και το KIDOT Festival.

Έχετε εγγραφεί επιτυχώς! Σας ευχαριστούμε πολύ!