Κλείνουν τρία τμήματα σε νηπιαγωγείο στον Εύοσμο λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού. Οι υπεύθυνοι, ακολουθώντας τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, προχώρησαν σε αναστολή της λειτουργίας τμημάτων. Συγκεκριμένα, το 28ο νηπιαγωγείο Ευόσμου του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου, επί της οδού Μαβίλη 8, μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων  στο νηπιαγωγείο έχει αναστείλει τη λειτουργία για τα τμήματα 1, 2 και 3 μέχρι τις 8 Οκτωβρίου.

Όσον αφορά τα κρούσματα που έχουν βρεθεί σε παιδιά από το άνοιγμα των σχολείων και μετά τα στοιχεία δείχνουν ότι:

Μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου, μία ημέρα πριν τον αγιασμό της νέας σχολικής χρονιάς, είχαν νοσήσει από κορωνοϊό 776 παιδιά μέχρι 17 ετών. Στο διάστημα μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου, ο αριθμός αυτός έφτασε στα 1.120. Τα κρούσματα σε ηλικίες μέχρι 17 ετών, δηλαδή, σημείωσαν αύξηση σχεδόν 50% σε δύο εβδομάδες σε σχέση με όσα είχαν καταγραφεί από την αρχή της πανδημίας στη χώρα, πριν από 6,5 μήνες, στις 27 Φεβρουαρίου μέχρι την παραμονή του ανοίγματος των σχολείων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα στοιχεία του ΕΟΔΥ αφορούν περίπου το 94% των κρουσμάτων των οποίων η ηλικία είναι γνωστή, καθώς φαίνεται ότι υπάρχει και ένα μικρό μεν αλλά υπαρκτό ποσοστό, των οποίων δεν γνωρίζουν την ηλικία.

Πηγή: cityportal.gr

Δείτε επίσης:

Κορωνοϊός: Πώς εκδηλώνεται η λοίμωξη στα παιδιά – Οι διαφορές ανά ηλικία

Εγγραφείτε στο Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter

Για ακόμα περισσότερες KIDOTmou ιδέες για το παιδί και όλη την οικογένεια!

Έχετε εγγραφεί επιτυχώς! Σας ευχαριστούμε πολύ!