a

Μια κοινωνική δράση του Δήμου Αποκορώνου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης που αφορά την ενίσχυση με είδη πρώτης ανάγκης μωρών, ωφελούμενων μητέρων με οικονομικές δυσκολίες τονίζει την πρόθεση της Αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού για την ουσιαστική ενίσχυση ευπαθών ομάδων πληθυσμού. «Η Προίκα του Μωρού», όπως τιτλοφορείται η δράση μπορεί να μην λύνει μακροχρόνια προβλήματα ωστόσο ανακουφίζει σε κάποιο βαθμό.

Η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με τον Δήμο Αποκορώνου, στο πλαίσιο του Κοινωνικού προγράμματος για τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων του πληθυσμού, υλοποιεί την κοινωνική δράση, με τίτλο:«Η Προίκα του Μωρού».

Η παρούσα δράση προσβλέπει στην άμβλυνση της υλικής αποστέρησης και στον περιορισμό του κινδύνου φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού των οικογενειών και των παιδιών που βρίσκονται σε κατάσταση ένδειας, σύμφωνα με την ΚΥΑ ΓΔ 5οι.2961/10 (ΦΕΚ 128/Β24-01-2017), καθώς επίσης και στην ενίσχυση της κοινωνικής τους ενσωμάτωσης, μέσω της δημιουργίας ενός υποστηρικτικού περιβάλλοντος για την υγιεινή διαβίωση και την πλήρη ανάπτυξή τους.

Με το πακέτο της προίκας του μωρού, παρέχονται δωρεάν καθορισμένα βασικά είδη φροντίδας και υγιεινής για τις ανάγκες των βρεφών και συγκεκριμένα:
Λίκνο, σετ σεντόνια λίκνου, κουβέρτα αγκαλιάς, σελτεδάκια, φορμάκια, εσώρουχα ολόσωμα πάνες, λαβέτες, πετσέτες, σετ περιποίησης και παιχνίδι.

Ωφελούμενες της δράσης είναι οι γυναίκες κάτοικοι του Δήμου Αποκορώνου, ωφελούμενες του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), που θα γεννήσουν σε Δημόσιο Νοσοκομείο και η διανομή των βρεφικών ειδών θα πραγματοποιηθεί κατόπιν συνεργασίας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αποκορώνου. Για περισσότερες πληροφορίες και για την υποβολή των αιτήσεων, μπορεί κάποιος να απευθυνθεί στο 28253.40312, κα  Μπενάκη Χρυσούλα- Προϊσταμένη τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού  Δήμου Αποκορώνου.

Επίσης, και η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Γόρτυνας καλωσορίζει τη νέα χρονιά με το νέο πρόγραμμα της Δ/νσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης για την στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων του Δήμου, «Προίκα του μωρού».

Στόχος είναι η στήριξη των γυναικών του Δήμου Γόρτυνας που πρόκειται να φέρουν στον κόσμο το παιδί τους εντός του έτους 2022, σε Δημόσιο Νοσοκομείο και είναι ωφελούμενες του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης ΚΕΑ).

Το πακέτο της «Προίκας του μωρού» περιλαμβάνει όλα τα βασικά είδη, καθώς και εξοπλισμό, που χρειάζονται το βρέφος και η μητέρα του, κατά τους πρώτους μήνες ανάπτυξης του μωρού.

Ο Δήμος μάλιστα θα «ενισχύσει» το πακέτο, με πλεκτά μωρουδιακά που ετοιμάζουν οι ηλικιωμένες κυρίες του ΚΗΦΗ, καθώς και τις πρώτες πάνες.

«Συμμετέχουμε ενεργά στο πρόγραμμα της Περιφέρειας Κρήτης, εμπλουτίζοντας μάλιστα το πακέτο βοήθειας προς τις νέες μητέρες με επιπλέον είδη πρώτης ανάγκης για τα μωρά τους, που θα έρθουν στον κόσμο τους επόμενους μήνες. Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι συμμετέχουν και στηρίζουν ενεργά αυτή την προσπάθεια και, από την πλευρά μας, ως Δήμος, θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο ώστε να στηρίξουμε τους νέους γονείς, που καλούνται να σηκώσουν ένα πολύ μεγάλο οικονομικό βάρος, σε συνθήκες δύσκολες, ώστε να καλύψουν βασικές ανάγκες του παιδιού τους» αναφέρει ο Δήμαρχος Γόρτυνας, Λευτέρης Κοκολάκης.

Πηγή: in.gr

Photo by Luma Pimentel on Unsplash

 

Διαβάστε επίσης: 

Gay ζευγάρι υιοθετεί μωρό με HIV που έχει απορριφθεί από 10 οικογένειες

 

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του KIDOT

Κάθε εβδομάδα θα λαμβάνεις τα αγαπημένα μας άρθρα από το KIDOT Magazine και όλα τα νέα που θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σου!

Έχετε εγγραφεί επιτυχώς! Σας ευχαριστούμε πολύ.