Ένα από τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα που προκαλεί ο κορωνοϊός, ειδικά μεταξύ των ασθενών με ήπια COVID-19, είναι η απώλεια μυρωδιάς (ανοσμία) και γεύσης (αγευσία). Για μερικούς, αυτές οι αισθήσεις επιστρέφουν σε μερικές εβδομάδες. Σε άλλους, περνούν μήνες προτού επανέλθουν αυτές οι αισθήσεις τους. Αλλά υπάρχει περίπτωση, λένε οι ειδικοί, ορισμένοι ασθενείς με COVID-19 να χάσουν για πάντα την όσφρηση και τη γεύση τους!

Η αίσθηση της όσφρησης και της γεύσης σας μπορεί να μην επανέλθει ποτέ

Η ανοσμία και η αγευσία είναι κοινά συμπτώματα COVID-19. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στις 5 Ιανουαρίου στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Internal Medicine (JIM) διαπίστωσε ότι το 86% των ασθενών με ήπιες περιπτώσεις COVID-19 παρουσίασαν αγευσία και ανοσμία ως συμπτώματα. Και ενώ ένα σημαντικό μέρος των αισθήσεων αυτών επανέρχεται κανονικά, σύμφωνα με άρθρο της Wall Street Journal, γιατροί υποστηρίζουν ότι η γεύση και η όσφρηση κάποιων ασθενών ενδέχεται να μην επανέλθουν ποτέ.

Στην ιστοσελίδα της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, ο ειδικός νευρολόγος δρ. Leo Newhouse, γράφει: «Μερικοί από εμάς δεν θα μπορέσουν ποτέ να ανακτήσουν την αίσθηση της όσφρησης ή της γεύσης μας».Εγγραφείτε στο Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter

Για ακόμα περισσότερες KIDOTmou ιδέες για το παιδί και όλη την οικογένεια!

Έχετε εγγραφεί επιτυχώς! Σας ευχαριστούμε πολύ!