Όλα ξεκίνησαν από την πόλη της Ουχάν στην Κίνα, πριν από περίπου έναν χρόνο, όταν ο κορωνοϊός έκανε την εμφάνισή του και από τότε η παγκόσμια κοινότητα παλεύει να τον εξουδετερώσει, αναζητώντας το εμβόλιο, ή το φάρμακο που θα βάλει τέλος στην φονική ιδιότητά του.
Αυτή τη στιγμή, όλες οι χώρες, παλεύουν με το δεύτερο σφοδρότερο κύμα της πανδημίας, ωστόσο στην Κίνα η κατάσταση είναι απολύτως ελεγχόμενη.
Όπως περιγράφει o Κωνσταντίνος Λιάκος, Έλληνας επιχειρηματίας με έδρα τη Σενζέν, στη χώρα από όπου ξεκίνησε η πανδημία του κορωνοϊού, πλέον η ζωή προχωράει κανονικά, δεν υπάρχει lockdown και το μόνο μέτρο που συνεχίζεται είναι αυτό της μάσκας.
Η διασπορά του ιού ελέγχτηκε στην αρχή, με βασικό μέτρο το κλείσιμο των συνόρων. Τα ταξίδια εντός Κίνας συνεχίζονται κανονικά, αλλά τα σύνορα της χώρας είναι κλειστά. Όπως εξηγεί ο επιχειρηματίας, είναι πολύ δύσκολο να πάρει κάποιος VISA για ταξίδι στην Κίνα, πέρα από επαγγελματικούς ή ειδικούς λόγους.
Εν πάσει περιπτώσει, οι όποιοι ταξιδιώτες φτάνουν στην Κίνα από το αεροδρόμιο πηγαίνουν κατευθείαν στο ξενοδοχείο καραντίνας, όπου τους γίνεται και τεστ για τον κορωνοϊό.
Με αυτό τον τρόπο, η μακρινή αυτή χώρα της Ασίας κατάφερε να ελέγξει τον κορωνοϊό. Πλέον, καταγράφονται 30 με 40 εισερχόμενα κρούσματα την ημέρα, τα οποία φυσικά είναι απομονωμένα σε ξενοδοχεία καραντίνας. Η εσωτερική μετάδοση του ιού έχει εξαλειφθεί.
Δερμιτζάκης: Δεν μπορούν να εφαρμοστούν μέτρα στην Ευρώπη όπως στην Κίνα
Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην Κίνα, ο καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, ανέφερε ότι οι πολίτες της χώρας αυτής είναι πολύ πειθαρχημένοι.
Ο κ. Δερμιτζάκης τόνισε ότι η Ευρώπη – και η Ελλάδα συγκεκριμένα – δεν συγκρίνεται με την Κίνα, αφού δεν μπορεί να απομονωθεί από τον υπόλοιπο κόσμο για λόγους πολιτικούς και οικονομικούς.
«Δεν μπορούν να εφαρμοστούν, μέτρα όπως στην Κίνα, στην Ευρώπη και στην Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά.
Πηγή: newpost.gr
Δείτε ακόμα: