a

RIGHT 3: Δικαίωμα σε ένα ικανοποιητικό βιοτικό επίπεδο

Οργανισμός: Οργάνωση Γη
Δράση: «Καλλιεργώ»
ΜΕΡΑ: Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021
ΩΡΑ: 10.00 – 13.00
Τοποθεσία: Αστικό Δάσος, στην οδό Ήρας & Ναυσικάς, Ίλιον.

Σχετικά με τη δράση: 

Σκοπός του εργαστηρίου είναι οι συμμετέχοντες να παρατηρήσουν το φυσικό περιβάλλον και να κατανοήσουν τη σημασία του αστικού πρασίνου στις γειτονιές των πόλεων. Μέσα από τις εκπαιδευτικές βιωματικές δραστηριότητες ανακάλυπτουν τις υπηρεσίες, τις λειτουργίες, τα μέρη και τη χρησιμότητα των φυτών και προσεγγίζουν τις αρχές της βιολογικής γεωργίας, αποκτώντας με αυτό τον τρόπο τα γνωστικά και συναισθηματικά εφόδια για μια αρμονική συνύπαρξη με τη Φύση.

Μέσα από τη δράση, τα παιδιά θα συνδεθούν με τη φύση, θ’ αποκομίσουν μια ολιστική αντίληψη όσον αφορά τη σχέση του ανθρώπου – περιβάλλοντος, θ’ ανιχνεύσουν ένα λιτό τρόπο ζωής βάση των πραγματικών αναγκών, θα ευαισθητοποιηθούν για την ανάγκη μιας συλλογικής προσπάθειας με στόχο την ομαλή μετάβαση σε ένα νέο αειφορικό μοντέλο, θα κατανοήσουν τον τρόπο παραγωγής των τροφίμων, της  σύνδεσης των βιώσιμων αγροδιατροφικών συστημάτων με την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και της υιοθέτησης καταναλωτικών συνηθειών και διατροφικών επιλογών φιλικών προς το περιβάλλον.

Περισσότερες πληροφορίες

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 30 άτομα

Τοποθεσία: Η δράση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 26ου Δημοτικού Σχολείου Ιλίου

Λίγα λόγια για τον οργανισμό:

Η Οργάνωση Γη είναι μια ελληνική, μη κερδοσκοπική, μη κυβερνητική οργάνωση που ιδρύθηκε το 2010. Στόχος της η εδραίωση της έννοιας της Βιώσιμης Ανάπτυξης, όπως αυτή ορίζεται από τους 17 Παγκόσμιους Στόχους των Ηνωμένων Εθνών, παρέχοντας βιωματική μη τυπική εκπαίδευση για όλες τις ηλικίες. Οι δράσεις της, προτείνουν ένα νέον τρόπο αλληλεπίδρασης μεταξύ οικονομίας, κοινωνίας και περιβάλλοντος, αποτελώντας ένα ζωντανό παράδειγμα ενός αειφόρου τρόπου σκέψης και λειτουργίας για έναν βιώσιμο πλανήτη.

Tα Προγράμματα της Οργάνωσης Γη εφαρμόζονται σε πολλές διαφορετικές τοποθεσίες εντός του αστικού ιστού της Αθήνας, με έμφαση στα Σχολεία, σε Δομές Φιλοξενίας Προσφύγων και στο Πρότυπο Κέντρο Περιβαλλοντικής Μάθησης που δημιούργησε η Οργάνωση στο Ίλιον-Αττικής, με την ονομασία «Κέντρο της Γης». Για την υλοποίηση τους, η Οργάνωση Γη έχει εδραιώσει συνεργασίες με εταιρείες, φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης, την ακαδημαϊκή κοινότητα, φιλανθρωπικά ιδρύματα, και πλήθος οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών εντός κι εκτός Ελλάδος.

Οι Δράσεις της Οργάνωσης Γη εξελίσσονται πάνω σε 3 βασικούς άξονες:

  • Προγράμματα Περιβαλλοντικής Δράσης & Μάθησης
  • Προγράμματα Κοινωνικής Ένταξης Ευάλωτων Κοινωνικών Ομάδων, Ανέργων, ΑΜΕΑ, Προσφύγων, Μεταναστών & άτομα τρίτης ηλικίας.
  • Προγράμματα Υπεύθυνης και Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του KIDOT

Κάθε εβδομάδα θα λαμβάνεις τα αγαπημένα μας άρθρα από το KIDOT Magazine και όλα τα νέα που θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σου!

Έχετε εγγραφεί επιτυχώς! Σας ευχαριστούμε πολύ.