a

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού, το KIDOT αφιερώνει όλο τον Νοέμβριο στα Παιδιά και παρουσιάζει το project “KIDS are RIGHT”. Συγκεκριμένα διοργανώνει -σε συνεργασία με 10 φορείς- μία σειρά δράσεων με κοινωνικό πρόσημο και ουσιαστικό αποτύπωμα. Στόχος των δράσεων είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των παιδιών για τα δικαιώματα τους, αλλά και η κινητοποίηση μικρών και μεγάλων για δράση. 

10 φορείς, 10 δράσεις, μία συλλογική πρωτοβουλία για τα παιδιά! 

Με οδηγό τη Χάρτα Δικαιωμάτων του παιδιού, το KIDOT μαζί με κάθε φορέα σας καλούν σε 10 δράσεις με ελεύθερη είσοδο που θα προσεγγίσουν 10 δικαιώματα  δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να τα εξερευνήσουν βιωματικά, καθώς και να μοιραστούν τις σκέψεις, τα όνειρα και τις προσδοκίες τους. 

«Δικαίωμα στην Προστασία και την Πρόνοια»

Οργανισμός: Χαμόγελο του Παιδιού 

Δράση: «Δικαίωμα στη ζωή σε έναν κόσμο χωρίς Βία και Φτώχεια»: Βιωματικό Εκπαιδευτικό Εργαστήριο για τα δικαιώματα των παιδιών 

ΜΕΡΑ:  Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021 

ΩΡΑ: 11.00  

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Η δράση θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης (Νικολάου Γερμανού 1, πλατεία Χ.Α.Ν.Θ.)  

Απευθύνεται σε:  Παιδιά 7-13 ετών

Λίγα λόγια για τη δράση: Μέσα από ένα εκπαιδευτικό και διαδραστικό εργαστήριο, το οποίο απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους, μαθαίνουμε για τα θεμελιώδη δικαιώματα των Παιδιών, εστιάζοντας στο δικαίωμα κάθε παιδιού στην προστασία από κάθε μορφή βίας και στην επιδίωξη της δημιουργίας μιας κοινωνίας, όπου κανένα παιδί δεν θα ζει σε κατάσταση φτώχειας. Στο εργαστήριο του Οργανισμού, συνδυάζεται η εκμάθηση με το παιχνίδι, τη συμμετοχή, την προσωπική έκφραση και τη συνεργασία, προκειμένου να καλλιεργηθούν αισθήματα αυτοπεποίθησης και μία κουλτούρα αναγνώρισης και προάσπισης των δικαιωμάτων των παιδιών. Έτσι θα δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλα τα παιδιά!

Στόχος της δράσης είναι η ενδυνάμωση του σεβασμού στα ανθρώπινα δικαιώματα και στις θεμελιώδεις ελευθερίες, την εκτίμηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της διαφορετικότητας και την ανάπτυξη του ατομικού αυτοσεβασμού και του σεβασμού προς τους άλλους. Παράλληλα, η ανάπτυξη  μιας κουλτούρας ανθρωπίνων δικαιωμάτων, προωθείται η κατανόηση και αναπτύσσεται η κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη. 

Δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ

More info:
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 15 άτομα 

Λίγα λόγια για τον οργανισμό: 

Το Χαμόγελο του Παιδιού» ιδρύθηκε το 1995 από τον 10χρονο Ανδρέα Γιαννόπουλο, ο οποίος λίγο πριν φύγει από τη ζωή εξέφρασε στο ημερολόγιό του την επιθυμία να δημιουργηθεί ένας σύλλογος για να έχουν όλα τα παιδιά όσα ο ίδιος είχε απλόχερα: αγάπη, στοργή, ενδιαφέρον, σεβασμό. Το όνειρο του 10χρονου Ανδρέα έγινε πραγματικότητα και σήμερα ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού», έχοντας αναγνωριστεί διεθνώς, με όραμα: το Χαμόγελο κάθε παιδιού, υλοποιεί πανελλαδικά, 365 ημέρες το χρόνο, 24 ώρες την ημέρα, αποτελεσματικές και άμεσες δράσεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση συγκεκριμένων φαινομένων που απειλούν τα παιδιά. Μέχρι σήμερα «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει στηρίξει περισσότερα από 1.700.000 παιδιά και τις οικογένειές τους. Παιδιά θύματα κάθε μορφής Βίας, Παιδιά θύματα Εξαφάνισης, Παιδιά με προβλήματα Υγείας, Παιδιά που βρίσκονται ή απειλούνται να βρεθούν σε κατάσταση φτώχειας, έχουν βρει λύση.

Μπορείτε να δείτε περισσότερα για όλα τα εργαστήρια και τις δράσεις εδώ

Δείτε ακόμα:

“KIDS are RIGHT”: Το νέο project του KIDOT για τα Δικαιώματα του Παιδιού!

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του KIDOT

Κάθε εβδομάδα θα λαμβάνεις τα αγαπημένα μας άρθρα από το KIDOT Magazine και όλα τα νέα που θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σου!

Έχετε εγγραφεί επιτυχώς! Σας ευχαριστούμε πολύ.