a

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού, το KIDOT αφιερώνει όλο τον Νοέμβριο στα Παιδιά και παρουσιάζει το project “KIDS are RIGHT”. Συγκεκριμένα διοργανώνει -σε συνεργασία με 10 φορείς- μία σειρά δράσεων με κοινωνικό πρόσημο και ουσιαστικό αποτύπωμα. Στόχος των δράσεων είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των παιδιών για τα δικαιώματα τους, αλλά και η κινητοποίηση μικρών και μεγάλων για δράση.

10 φορείς, 10 δράσεις, μία συλλογική πρωτοβουλία για τα παιδιά! 

Με οδηγό τη Χάρτα Δικαιωμάτων του παιδιού, το KIDOT μαζί με κάθε φορέα σας καλούν σε 10 δράσεις με ελεύθερη είσοδο που θα προσεγγίσουν 10 δικαιώματα  δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να τα εξερευνήσουν βιωματικά, καθώς και να μοιραστούν τις σκέψεις, τα όνειρα και τις προσδοκίες τους.

 “Δικαίωμα σε ένα ικανοποιητικό βιοτικό περιβάλλον”

Οργανισμός: Οργάνωση Γη 

Δράση: “Καλλιεργώ”

ΜΕΡΑ: Κυριακή  21 Νοεμβρίου 2021

ΩΡΑ: 10.00-13.00

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Αστικό Δάσος, στην οδό Ήρας & Ναυσικάς, Ίλιον. 

Απευθύνεται σε: Παιδιά ηλικίας 7-12 ετών 

Σχετικά με τη δράση:  Σκοπός του εργαστηρίου είναι οι συμμετέχοντες να παρατηρήσουν το φυσικό περιβάλλον και να κατανοήσουν τη σημασία του αστικού πρασίνου στις γειτονιές των πόλεων. Μέσα από τις εκπαιδευτικές βιωματικές δραστηριότητες ανακαλύπτουν τις υπηρεσίες, τις λειτουργίες, τα μέρη και τη χρησιμότητα των φυτών και προσεγγίζουν τις αρχές της βιολογικής γεωργίας, αποκτώντας με αυτό τον τρόπο τα γνωστικά και συναισθηματικά εφόδια για μια αρμονική συνύπαρξη με τη Φύση. 

Μέσα από τη δράση, τα παιδιά θα συνδεθούν με τη φύση, θ’ αποκομίσουν μια ολιστική αντίληψη όσον αφορά τη σχέση του ανθρώπου – περιβάλλοντος, θ’ ανιχνεύσουν ένα λιτό τρόπο ζωής βάση των πραγματικών αναγκών, θα ευαισθητοποιηθούν για την ανάγκη μιας συλλογικής προσπάθειας με στόχο την ομαλή μετάβαση σε ένα νέο αειφορικό μοντέλο, θα κατανοήσουν τον τρόπο παραγωγής των τροφίμων, της  σύνδεσης των βιώσιμων αγροδιατροφικών συστημάτων με την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και της υιοθέτησης καταναλωτικών συνηθειών και διατροφικών επιλογών φιλικών προς το περιβάλλον. 

Δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ

More info 

Αριθμός ατόμων που θα συμμετέχουν: 30

Λίγα λόγια για τον οργανισμό:

Η Οργάνωση Γη είναι μια ελληνική, μη κερδοσκοπική, μη κυβερνητική οργάνωση που ιδρύθηκε το 2010. Στόχος της η εδραίωση της έννοιας της Βιώσιμης Ανάπτυξης, όπως αυτή ορίζεται από τους 17 Παγκόσμιους Στόχους των Ηνωμένων Εθνών, παρέχοντας βιωματική μη τυπική εκπαίδευση για όλες τις ηλικίες. Οι δράσεις της, προτείνουν ένα νέον τρόπο αλληλεπίδρασης μεταξύ οικονομίας, κοινωνίας και περιβάλλοντος, αποτελώντας ένα ζωντανό παράδειγμα ενός αειφόρου τρόπου σκέψης και λειτουργίας για έναν βιώσιμο πλανήτη. 

Tα Προγράμματα της Οργάνωσης Γη εφαρμόζονται σε πολλές διαφορετικές τοποθεσίες εντός του αστικού ιστού της Αθήνας, με έμφαση στα Σχολεία, σε Δομές Φιλοξενίας Προσφύγων και στο Πρότυπο Κέντρο Περιβαλλοντικής Μάθησης που δημιούργησε η Οργάνωση στο Ίλιον-Αττικής, με την ονομασία «Κέντρο της Γης». Για την υλοποίηση τους, η Οργάνωση Γη έχει εδραιώσει συνεργασίες με εταιρείες, φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης, την ακαδημαϊκή κοινότητα, φιλανθρωπικά ιδρύματα, και πλήθος οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών εντός κι εκτός Ελλάδος. 

Οι Δράσεις της Οργάνωσης Γη εξελίσσονται πάνω σε 3 βασικούς άξονες:

– Προγράμματα Περιβαλλοντικής Δράσης & Μάθησης

– Προγράμματα Κοινωνικής Ένταξης Ευάλωτων Κοινωνικών Ομάδων, Ανέργων, ΑΜΕΑ, Προσφύγων, Μεταναστών & άτομα τρίτης ηλικίας.

– Προγράμματα Υπεύθυνης και Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας. 

Μπορείτε να δείτε περισσότερα για όλα τα εργαστήρια και τις δράσεις εδώ

Δείτε ακόμα:

KIDS are RIGHT: Εργαστήριο από το Peace Journalism Lab, Τμήμα Δημοσιογραφίας Α.Π.Θ. 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του KIDOT

Κάθε εβδομάδα θα λαμβάνεις τα αγαπημένα μας άρθρα από το KIDOT Magazine και όλα τα νέα που θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σου!

Έχετε εγγραφεί επιτυχώς! Σας ευχαριστούμε πολύ.