a

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού, το KIDOT αφιερώνει όλο τον Νοέμβριο στα Παιδιά και παρουσιάζει το project “KIDS are RIGHT”. Συγκεκριμένα διοργανώνει -σε συνεργασία με 10 φορείς- μία σειρά δράσεων με κοινωνικό πρόσημο και ουσιαστικό αποτύπωμα. Στόχος των δράσεων είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των παιδιών για τα δικαιώματα τους, αλλά και η κινητοποίηση μικρών και μεγάλων για δράση.

10 φορείς, 10 δράσεις, μία συλλογική πρωτοβουλία για τα παιδιά! 

Με οδηγό τη Χάρτα Δικαιωμάτων του παιδιού, το KIDOT μαζί με κάθε φορέα σας καλούν σε 10 δράσεις με ελεύθερη είσοδο που θα προσεγγίσουν 10 δικαιώματα  δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να τα εξερευνήσουν βιωματικά, καθώς και να μοιραστούν τις σκέψεις, τα όνειρα και τις προσδοκίες τους.

“Ισότητα και δικαιοσύνη στην διεκδίκηση και απόλαυση των ανθρώπινων δικαιωμάτων”

Οργανισμός: Διεθνής Αμνηστία- Ελληνικό Τμήμα- Τομέας Εκπαίδευσης στα Ανθρώπινα Δικαιώματα

Δράση: Υπερασπίσου τα δικαιώματα σου!

ΜΕΡΑ:  Σάββατο 27  Νοεμβρίου 

ΩΡΑ: 18.00-19.30 

Η δράση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά. 

Απευθύνεται σε:  παιδιά ηλικίας 7-12 ετών 

Σχετικά με τη δράση:  Διαβάζουμε την ιστορία της Ρόζας και του Μάρτιν.  Πρόκειται για την ιστορία της Ρόζα Παρκς, η οποία ούσα Αφροαμερικανή στις Ηνωμένες Πολιτείες, το 1955 διεκδίκησε το δικαίωμα της στην ισότητα ανεξαρτήτως φυλής, φύλου κλπ. Η Ρόζα αρνήθηκε να σηκωθεί από τη θέση της στο λεωφορείο και αυτό αποτέλεσε αιτία για να φυλακιστεί. Ακολούθως, άρχισαν διαδηλώσεις από την αφροαμερικανική κοινότητα σχετικά με την απόλαυση του δικαιώματος της ίσης και δίκαιης μεταχείρισης όλου του πληθυσμού. Στις διαδηλώσεις και διεκδικήσεις πρωτοστάτησε ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ. Το 1956 το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε ότι οι νόμοι φυλετικού διαχωρισμού ήταν αντισυνταγματικοί. Αφού διαβάσουμε την ιστορία απαντάμε σε ερωτήσεις κατανόησης οι οποίες θ’ αποτελέσουν αφορμή για περαιτέρω συζήτηση και έκφραση συναισθημάτων. 

Στόχος της δράσης είναι τα παιδιά να γνωρίσουν τα ανθρώπινα δικαιώματα μέσα από την πραγματική ιστορία δύο ανθρώπων που αποτελούν πλέον ιστορικές φιγούρες για την ανθρώπινη ιστορία. 

Δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ

More info 

Αριθμός ατόμων που θα συμμετέχουν: Έως 25 παιδιά

Η δράση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά. 

Λίγα λόγια για τον οργανισμό: 

Η Διεθνής Αμνηστία ιδρύθηκε το 1961 και είναι ένα παγκόσμιο, ανεξάρτητο, εθελοντικό κίνημα με 7 εκατομμύρια μέλη, ακτιβιστές και υποστηρικτές, με δομές και εθνικά Τμήματα και επαγγελματικά στελέχη που αγωνίζονται όλοι μαζί για να γίνουν σεβαστά τα ανθρώπινα δικαιώματα και να σταματήσουν οι παραβιάσεις τους. Το όραμά μας είναι κάθε άνθρωπος να απολαμβάνει τα ανθρώπινα δικαιώματα που αναφέρονται στην Οικουμενική Διακήρυξη των
Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και σε άλλα διεθνή πρότυπα. Η Διεθνής Αμνηστία, έχει αναπτύξει διεθνώς ένα δίκτυο για την Εκπαίδευση στα Ανθρώπινα Δικαιώματα, το οποίο τροφοδοτείται με δράσεις και υλικά από κάθε χώρα. Με αυτό τον τρόπο έχει\ αποκτήσει την εμπειρία και την τεχνογνωσία να προσεγγίζει πολύπλοκα και ευαίσθητα θέματα που άπτονται των δικαιωμάτων του ανθρώπου με τρόπο απλό και κατανοητό ανάλογα με το ακροατήριο στο οποίο απευθύνεται.

Μπορείτε να δείτε περισσότερα για όλα τα εργαστήρια και τις δράσεις εδώ

Δείτε ακόμα:

“KIDS are RIGHT”: Η νέα καμπάνια του KIDOT για την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού με πρωταγωνιστές παιδιά!

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του KIDOT

Κάθε εβδομάδα θα λαμβάνεις τα αγαπημένα μας άρθρα από το KIDOT Magazine και όλα τα νέα που θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σου!

Έχετε εγγραφεί επιτυχώς! Σας ευχαριστούμε πολύ.