a

Γράφει η Μαριάννα Τανάγια 

 

Η ομάδα KIDOT δουλεύει επίσης απ’ το σπίτι και στέλνει αγωνιστικούς χαιρετισμούς σ’ όλους τους remote workers!  Η συνθήκη είναι καινούργια για όλους, αλλά αφού συντονιζόμαστε σιγά-σιγά, μοιραζόμαστε μαζί σας κάποια tips που εφαρμόζουμε εμείς για να διευκολύνουμε την εργασιακή μας καθημερινότητα και παράλληλα να μην χάνουμε τη δημιουργικότητά μας.

 

Αγαπημένα online εργαλεία

 

  • Χρησιμοποιούμε ευλαβικά το Slack για να οργανώνουμε την καθημερινή και πιο άμεση επικοινωνία μας ώστε να μην λαμβάνουμε και στέλνουμε αμέτρητα emails. Το Slack είναι ένα λογισμικό που αγαπούν πολλές εταιρείες καθώς σου δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσεις διαφορετικά «κανάλια» κι έτσι να υπάρχει ακόμα περισσότερη οργάνωση.
  • Αγαπάμε το Google Drive το οποίο περιλαμβάνει πολλούς διαφορετικούς φακέλους και υποφακέλους-είμαστε πολύ οργανωμένοι, να τα λέμε κι αυτά- και φυσικά οποιοδήποτε αρχείο κοινής χρήσης στο οποίο έχει πρόσβαση όλη η ομάδα για να κάνει σχόλια και προτάσεις και για να ανανεώνεται αυτόματα οποιαδήποτε αλλαγή   (χωρίς να πηγαινοέρχονται emails και άπειρες διαφορετικές versions αρχείων).
  • Βάλαμε στη ζωή μας και το Skype για να πραγματοποιούμε τα ομαδικά meetings αλλά και τα meetings ανά τμήμα. Μέχρι στιγμής, δεν έχουμε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα με τη σύνδεση και την επικοινωνία και προσπαθούμε να το χρησιμοποιούμε όταν πραγματικά υπάρχει ανάγκη με βάση τις νέες οδηγίες για να μην καταρρεύσει το διαδίκτυο.
  • Βρίσκουμε πραγματικά έναν καλό λόγο για να προσθέσουμε το Google Calendar και να συντονίσουμε ακόμα καλύτερα το ποιος έχει meeting με ποιον, ώστε να έχουμε και γενικότερη εικόνα της εβδομάδας που τρέχει!
  • Συνεχίζουμε να έχουμε ως δίαυλο επικοινωνίας με όλους εσάς το Facebook και το Instagram! Γι’ αυτό στείλτε μας ιδέες για το πώς περνάτε κι εσείς στο σπίτι ή και θέματα που θέλετε να διαβάσετε στο KIDOTmou.

 

KIDOT Tips

 

  • Στο Slack, εκτός από τα τρέχοντα «κανάλια» μας, έχουμε δημιουργήσει κι ένα με τίτλο “Wall of Thoughts” στο οποίο μοιραζόμαστε μουσικές playlists, quotes και οτιδήποτε ανάλαφρο, δημιουργικό, αισιόδοξο.
  • Τη μουσική του γραφείου, αυτή την εβδομάδα, τη διαλέγει ο Μάκης Ανανιάδης-δεν παίζει ρόλο που έχει και τη γενική διεύθυνση του KIDOT, προέκυψε τυχαία έπειτα από κλήρωση- και το έκανε διαδικτυακά,  δηλαδή μας έστειλε αυτό.
  • Γενικώς, έχουμε διάφορες ιδέες για το πώς να ξεκινά η μέρα δημιουργικά. Η «μαμά του λόχου» Αγάπη Γκότσικα πριν αρχίσει να μας συντονίζει όλους, άρχισε τη μέρα της με πρωινό διαλογισμό και μας είπε ότι τη βοήθησε πάρα πολύ, καθώς είναι πολύ καλός επαναπροσανατολισμός.
  • Η Αλίκη Παναγιωτίδου -ο άνθρωπος που συντονίζει όλη την οργάνωση του KIDOT- κερδίζει το βραβείο αισιοδοξίας της εβδομάδας, καθώς εμφανίστηκε στο Skype Meeting με Indian look κι έδωσε την πιο χρήσιμη συμβουλή: «Ντυθείτε σαν να πηγαίνατε στη δουλειά, βάλτε το αγαπημένο σας άρωμα, κάντε ό,τι θα κάνατε εάν ερχόσασταν σε επαφή με τον έξω κόσμο». Α, και να έχετε μια μπανάνα στην κουζίνα ώστε να πηγαίνετε για μια μπουκιά τη φορά, ανά όση ώρα το ορίσετε, για να μην ξεχνάτε να σηκώνεστε απ’ το γραφείο.
  • Η Άντα Γκασδρόγκα, δηλαδή ο άνθρωπος που ανανεώνει το KIDOTmou με τρελούς ρυθμούς ανταλλάσσει συνεχώς μηνύματα στο Messenger με την Μαρία-Άννα Τανάγια που αυτή τη στιγμή γράφει αυτό το κείμενο και προσπαθούν να βρουν αποτελεσματικούς τρόπους detox απ’ το laptop και την επικαιρότητα για κάποιο χρονικό διάστημα της ημέρας. Χρυσή τομή, πιθανότατα, δεν υπάρχει αλλά κάποια στιγμή πρέπει να πούμε: «μόλις τελειώσω κι αυτό το κείμενο, ας αλλάξω δωμάτιο, ας απομακρυνθώ απ’ το κινητό μου, ας κάνω έστω μία μάσκα ομορφιάς».

Έχουμε μία ακόμα ιδέα για after work tips, γι’ αυτό μείνετε σπίτι, αλλά συντονισμένοι!

 

Ακολούθησε το KIDOT mou σε Facebook και Instagram

Εγγραφείτε στο Newsletter του KIDOT

Κάθε εβδομάδα θα λαμβάνεις τα αγαπημένα μας άρθρα από το KIDOT Magazine και όλα τα νέα που θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σου!

Έχετε εγγραφεί επιτυχώς! Σας ευχαριστούμε πολύ.