a

Κidot family

Θέματα που θίγονται : σχέση ανάμεσα στα αδέρφια, επιρροή των γονέων στα παιδιά, ηλικιακή μετάβαση

Ιστορία 2

Προσαρμογή στην καθημερινότητα, τα σχολεία ξεκινούν!

 

Μετά την επιστροφή στη βάση της η οικογένεια Kidot προσπάθησε να προσαρμοστεί στην καθημερινότητα. Τα πράγματα δεν ήταν τόσο εύκολα όμως. Η Ιουλία για αρκετές μέρες άδειαζε τις βαλίτσες και έκανε όλες τις δουλειές που συνεπάγεται η επιστροφή από τις διακοπές. Παράλληλα έπρεπε να επιστρέψει στην εργασία της. Όλα αυτά είχαν φυσικά επηρεάσει τη διάθεσή της.

–  Αχ πάει η ανεμελιά και τα κοκτέιλ, θα επιστρέψω πάλι στο κάτεργο.
–  Ιουλία μου θα φεύγουμε και όσα Σαββατοκύριακα μπορούμε μην ανησυχείς.

Ο Τάκης από την άλλη ένιωθε καλύτερα αφού είχε κάποιο περιθώριο μέχρι να ξεκινήσουν τα σχολεία και γι’ αυτό εκμεταλλεύτηκε αυτό το διάστημα για να οργανώσει την έκθεση φωτογραφίας που θα έκανε σε λίγο καιρό.

–  Έφτασε επιτέλους η στιγμή να οργανώσω όλο το υλικό που έχω μαζέψει, 2 χρόνια περίμενα γι’ αυτό.

Ο Κάρολος ευτυχισμένος πια στην ησυχία και ασφάλεια του σπιτιού του ατένιζε ανέμελος τη βιβλιοθήκη του κι ένα χαμόγελο σχηματιζόταν στο πρόσωπό του.

–  Τι ωραία να είσαι στο δωμάτιό σου! Επιτέλους πλησιάζει και ο καιρός για να κάνουμε καμιά δουλειά, όλο παιχνίδι και Οφηλία πόσο ν’ αντέξω.

Η Οφηλία έψαχνε ήδη το συνολάκι που θα φορούσε την πρώτη μέρα στο νηπιαγωγείο. Ήταν μεγάλο γεγονός γι’ αυτή και τη Dorothy. Είχε αποφασίσει μάλιστα με τη φίλη της να κάνουν εντύπωση την πρώτη μέρα.

–  Dorothy , καταλαβαίνεις φαντάζομαι ότι θα πρέπει να λάμπουμε και η μεγάλη μέρα είναι τόσο κοντά.

Τότε στράφηκε προς τον Κάρολο γιατί ήθελε και τη δική του γνώμη.

–  Κάρολε θεωρείς ότι με φωτίζει αυτό το κιτρινάκι; Μήπως όμως χλωμιάζει τη Dorothy… Θέλουμε να είμαστε και οι δύο εντυπωσιακές. Εσύ τι θα φορέσεις άραγε;
–  Πάντως όχι φιόγκο στο κεφάλι. Σκέφτομαι μήπως χρειαστώ καινούργια μεγαλύτερη τσάντα φέτος γιατί στην Γ’ Δημοτικού σίγουρα θα έχω πολλά βιβλία. Είναι πολύ σημαντική χρονιά για μένα Οφηλία. Φέτος κρίνονται πολλά.

Ο Κάρολος είχε ήδη αρχίσει να αισθάνεται «μεγάλος» αφού είχε φτάσει στη μέση του Δημοτικού. Οι προκλήσεις γι’ αυτόν , όπως ο ίδιος πίστευε, θα ήταν πολλές αφού θα ερχόταν αντιμέτωπος με νέα μαθήματα. Δυστυχώς είχε επηρεαστεί και από την μητέρα του, την Ιουλία, η οποία συχνά πυκνά φύσαγε και ξεφύσαγε καθώς ο μονάκριβός της θα πήγαινε στην 3η τάξη ( μία τάξη την οποία η Ιουλία όπως καταλαβαίνετε δεν μπορούσε να διαχειριστεί καθώς ο αριθμός 3 ηχούσε τρομακτικά στα αυτιά της)  και αυτή δεν μπορούσε να κάνει τίποτα γι’ αυτό. Αυτή βέβαια είχε τους δικούς της λόγους, κάτι το οποίο ο ίδιος εκλάμβανε πολύ διαφορετικά.

Κάπως έτσι πέρασαν οι μέρες και έφτασε η μέρα που ο Κάρολος και η Οφηλία θα ξεκινούσαν το σχολείο. Το ίδιο όμως θα έκανε και ο Τάκης αφού και ο ίδιος ήταν καθηγητής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Η Ιουλία με τη σειρά της δεν θα μπορούσε να λείψει από την δουλειά της, στο εργαστήριο και έτσι κινητοποίησαν ήδη από την προηγούμενη μέρα τον παππού των παιδιών, τον κύριο Kidot προκειμένου να είναι αυτός που θα τα συνόδευε στο σχολείο. Για καλή τους τύχη ο αγιασμός θα ήταν διαφορετική ώρα και έτσι η Οφηλία θα πήγαινε πρώτα από το σχολείο του Καρόλου και μετά όλοι μαζί στο νηπιαγωγείο.

–  Αχ πολύ νωρίς είναι ο αγιασμός στο σχολείο σου Κάρολε πότε θα προλάβω να ετοιμαστώ;
–  Ενώ εγώ δεν βλέπεις πετάω τη σκούφια μου που θα έρθεις μαζί μας. Πρώτη μέρα με τους συμμαθητές μου πάλι και πρέπει να είσαι και εσύ μαζί μας.
–  Και δεν θα είμαι μόνη μου. Θα είναι και η Dorothy.
–  Αχ καμιά ελπίδα! Είχε δίκιο η μαμά , ξεκινάει χάλια η χρονιά μου.

Ο παππούς Kidot  προσπαθούσε να ηρεμήσει τα πνεύματα ήταν άλλωστε και για τον ίδιο ξεχωριστή μέρα αφού είχε αδυναμία στα εγγόνια του.

–  Ντύθηκα κατάλληλα νομίζω για την περίσταση. Καλέ για μπαμπά σας θα με περνάνε, δεν νομίζετε κι εσείς;
–  Αχ παππού νομίζω ότι αρχίζει να με πονάει λίγο η κοιλιά μου. Θα πάω στα νήπια. Πώς θα είναι; Πώς θα το διαχειριστώ;
–  Μην ανησυχείς Οφηλία θα περάσεις πολύ ωραία. Θα γνωρίσεις και άλλα παιδιά και μετά θα πάμε μια μεγάλη βόλτα και θα περάσουμε και από το βιβλιοπωλείο να πάρουμε ό,τι χρειάζεσαι.
–  Μα χρειάζεται να πάω στα νήπια πρώτα για να γίνω πριγκίπισσα;
–  Σωστό κι αυτό! Ναι Οφηλία χρειάζεται μέχρι και πανεπιστήμιο να πας πρώτα.
–  Ελπίζω να κάνω καινούργιες φίλες και να φοράνε φιόγκους στα μαλλιά. Θα κάνουμε όλοι παρέα μαζί και με τη Dorothy.

Ο Κάρολος δεν άντεξε με αυτά που άκουγε και γρήγορα ήρθε η απάντησή του.

–  Παππού μην δίνεις σημασία σε όσα λέει η μικρή. Δεν πήγε πια και στο δημοτικό.

Και κάπως έτσι πέρασε η πρώτη μέρα στο σχολείο και όλοι μαζί ήταν έτοιμοι να βιώσουν νέες εμπειρίες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του KIDOT

Κάθε εβδομάδα θα λαμβάνεις τα αγαπημένα μας άρθρα από το KIDOT Magazine και όλα τα νέα που θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σου!

Έχετε εγγραφεί επιτυχώς! Σας ευχαριστούμε πολύ.