a

Κidot family

Προορισμός:  Kidoterra (kidot terra = γη kidot): παραθαλάσσια περιοχή

Θέματα που θίγονται: σχέσεις ζευγαριού, σχέσεις ανάμεσα στα αδέρφια, σεβασμός, διαχείριση άγχους -ψυχαναγκασμών

Ιστορία 1

Επιστροφή από τις καλοκαιρινές διακοπές

   Η οικογένεια Kidot πέρασε τις φετινές διακοπές της στην Kidoterra. Έζησαν ανέμελες στιγμές, κολύμπησαν, γέλασαν, έπαιξαν. Η Οφηλία μάλιστα κατάφερε φέτος να κάνει και τις πρώτες της προσπάθειες για βουτιές. Ο Κάρολος από την άλλη προσπαθούσε να προστατευτεί από τα ζουζουνάκια και τις μέδουσες που φανταζόταν ότι υπήρχαν παντού τριγύρω του. Σχεδόν όλοι τους ήταν λυπημένοι που τελείωναν οι διακοπές τους και μάλιστα η Ιουλία για ένα λόγο παραπάνω.

–  Μα 9 μέρες έπρεπε να κλείσουμε ρε Τάκη; Μην κάνουμε το ίδιο λάθος και την επόμενη χρονιά. Να το σημειώσω από τώρα στην ατζέντα μου.
–  
Βέβαια μην το ξεχάσεις ας το έχουμε σαν υπενθύμιση κάθε μήνα. Έλα βρε Τζούλι σε παρακαλώ, συγκεντρώσου.
–  Εσύ κοροϊδεύεις τώρα αλλά τις διακοπές μας του χρόνου θα αναλάβω να τις οργανώσω εξ ολοκλήρου εγώ. Από τον Απρίλιο ήδη θα είναι όλα κανονισμένα.

Η Τζούλι  απέφευγε τους μονούς αριθμούς γι’ αυτό μάλιστα φέτος είχαν κλείσει τις διακοπές τους για τον 8ο μήνα δηλαδή τον Αύγουστο. Ο Τάκης γνώριζε απ’ την αρχή της γνωριμίας τους ότι η Τζούλι απέφευγε τους μονούς αριθμούς. Κάποιες στιγμές τον κούραζε αυτό αλλά είχε καταφέρει με τα χρόνια να το διαχειρίζεται και όταν χρειαζόταν δεν άφηνε πολλά περιθώρια στην Ιουλία. Άλλωστε για το δικό της καλό το έκανε.

Ο καθένας διαχειριζόταν με τον δικό του τρόπο το τέλος των διακοπών τους. Ο Κάρολος ήταν ο μόνος που φαινόταν να διασκεδάζει το τέλος των διακοπών αφού τελείωνε πια γι’ αυτόν το μαρτύριο της φύσης και όλων των φτερωτών εχθρών που ζούσαν εκεί. Ο Τάκης είχε καταφέρει να βγάλει όλες τις φωτογραφίες της αυγουστιάτικης πανσελήνου που τόσο επιθυμούσε. Ήταν τουλάχιστον γι’ αυτόν μια παρηγοριά πριν την επιστροφή στη ρουτίνα. Το μωρό κοιμόταν ανέμελο και δεν το τάραζε φοβέρα καμιά.

Οι συζητήσεις στο αυτοκίνητο συνεχιζόταν.

–  Τάκη πήραμε όλα τα πράγματα ή αφήσαμε κάτι πίσω; Ξανακοίταξες;
–  
Ναι βρε Τζούλι, 3 φορές μου το είπες.
–  Αποκλείεται 3!

Η Οφηλία από την άλλη αντιμετώπιζε τα δικά της προβλήματα.

–  Εσύ Οφηλία πώς είσαι; Σε βλέπω λίγο σκυθρωπή.
–  
Ε πώς να είμαι ρε μαμά. Δεν βλέπεις ότι ούτε ο φιόγκος μου δεν στέκεται σήμερα; Ακόμη κι αυτός λυπάται που γυρίζουμε. Και η Dorothy χάλια είναι δεν έχει πει τίποτα από το πρωί.

Ο Κάρολος τότε δεν άντεξε.

–  Ενώ τις άλλες μέρες δεν το έκλεινε το στόμα της. Τι τραβάω ο δύστυχος! Οφηλία την πήραμε κι αυτή μαζί μας; Γιατί δεν την αφήναμε στην Kidoterra θα ταίριαζε καλύτερα εκεί να κάνει παρέα στα άλλα ζωντανά.
–  
Κάρολεεε σταμάτα! Τι σε πείραξε τώρα η Dorothy;
–  Ίσως ότι δεν υπάρχει;
–  Ψέματα, ανόητα ψέματα. Μην ασχολείσαι άλλο μαζί μου και με την Dorothy.

Η Τζούλι προσπάθησε να ηρεμήσει λίγο τα πνεύματα.

–  Κάρολε, Οφηλία ηρεμήστε και μην μαλώνετε άλλο. Ταράζετε και το μωρό. Αν ξυπνήσει θα βάλω εσάς να το ησυχάσετε.

Και κάπως έτσι κύλησε η υπόλοιπη διαδρομή μέχρι την επιστροφή στη βάση τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του KIDOT

Κάθε εβδομάδα θα λαμβάνεις τα αγαπημένα μας άρθρα από το KIDOT Magazine και όλα τα νέα που θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σου!

Έχετε εγγραφεί επιτυχώς! Σας ευχαριστούμε πολύ.