a

“ I N S P I R A T I O N” έκθεση εικαστικού κοσμήματος του Μιχάλη Πελαμίδη, Όταν η φύση γίνεται κόσμημα…

Η Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Σύλλογο των παλαιών μαθητών και φίλων του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης Nouvelle Amicale παρουσιάζει  την έκθεση εικαστικού κοσμήματος του Μιχάλη Πελαμίδη Inspiration.

 

Εγκαίνια: Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020, ώρα 19:00, Διάρκεια έως 16 Φεβρουαρίου 2020

Ωράριο λειτουργίας Δευτέρα – Σάββατο 10:00 – 21:00, Κυριακή 10:00 – 15:00

Τοποθεσία: Γενί Τζαμί, Αρχαιολογικού Μουσείου 30, Τηλ. 2310 857978

Είσοδος ελεύθερη

 

Ο Μιχάλης Πελαμίδης, απόφοιτος της σχολής Chambre Syndicale de la haute joaillerie και διεθνώς αναγνωρισμένος με βραβεύσεις ανά τον κόσμο, μας προκαλεί να μοιραστούμε μαζί του το δημιουργικό του σύμπαν. Στα χέρια του, τα υλικά δεν αναδεικνύουν απλώς την αντικειμενική τους αξία, αλλά μετατρέπονται σε έργα τέχνης και έκφρασης.
Στην έκθεση παρουσιάζονται δημιουργίες εμπνευσμένες κυρίως από τη θάλασσα και τον βυθό. Μέσα από τη χρήση διαφορετικών υλικών, όπως κοράλλια, πολύτιμοι και ημιπολύτιμοι λίθοι, χρυσό και ασήμι, ο καλλιτέχνης αναδεικνύει οργανικές, ρευστές αλλά και δομικά διαμορφωμένες φόρμες, που φιλοδοξούν να λειτουργήσουν ως «ανάσες» ομορφιάς.
Εκτός από τις συλλογές οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να μάθουν τα πάντα γύρω από τη διαδικασία της δημιουργίας ενός κοσμήματος, από τη σύλληψη και τον σχεδιασμό μέχρι την τελική του μορφή, μέσα από ένα βίντεο που θα προβάλλεται στον χώρο της έκθεσης.

Ακολούθησε το KIDOT mou στο Facebook και στο Instagram

Εγγραφείτε στο Newsletter του KIDOT

Κάθε εβδομάδα θα λαμβάνεις τα αγαπημένα μας άρθρα από το KIDOT Magazine και όλα τα νέα που θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σου!

Έχετε εγγραφεί επιτυχώς! Σας ευχαριστούμε πολύ.