eu flag

Οι πολεμικές τέχνες αποτελούν έναν από τους καλύτερους τρόπους για να ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να ξεκινήσουν την φυσική άσκηση. Ποιες είναι όμως οι καλύτερες πολεμικές τέχνες για μικρά παιδιά;

Υπάρχουν ποικίλα συστήματα με πολεμικές ασκήσεις που προσανατολίζονται στο να κρατήσουν το παιδί σας πνευματικά και σωματικά σε καλή φόρμα. Αποτελούν μάλιστα και μια μορφή διασκέδασης η οποία διατηρεί και ενσωματώνει τις αρετές και τα πολιτιστικά στοιχεία κάποιων κοινωνιών.  Οι πολεμικές τέχνες είναι διαθέσιμες σε ένα μεγάλο εύρος από Ταε κβον ντο, Καράτε, Kickboxing, Choi Kwang Do ανάμεσα σε άλλα.

Aς γνωρίσουμε τις καλύτερες πολεμικές τέχνες για μικρά παιδιά:

 

Προτάσεις πολεμικών τεχνών

 

Υπάρχουν μορφές πολεμικών τεχνών που έχουν εδραιωθεί αλλά υπάρχουν και νέες που εμφανίζονται. Μερικές από αυτές είναι εξαιρετικές και πιο ταιριαστές για τα μικρά παιδιά.

Τζούντο

Το τζούντο είναι εξαιρετικό για τη συνολική εκγύμναση του σώματος. Αναπτύσσει την ισορροπία, τη δύναμη, την στάση και μια καλή άμυνα. Περιλαμβάνει πολλές κινήσεις στρατηγικής. Το Τζούντο σημαίνει « πράος τρόπος » και στις μέρες μας είναι ένα από τα Ολυμπιακά αθλήματα. Η προπόνηση στο Τζούντο περιλαμβάνει παιδιά από την ηλικία των 8 χρόνων και πάνω. Όσα είναι κάτω από τα 8 μπορούν να συμμετέχουν σε άλλες πολεμικές τέχνες πιο κατάλληλες για την ηλικία τους που δεν είναι και τόσο απαιτητικές.

Στο Τζούντο ακολουθείται το σύστημα των ζωνών. Οι λευκές ζώνες φοριούνται συνήθως από τους αρχάριους ενώ οι δάσκαλοι φορούν τις μαύρες ζώνες. Ανάμεσα στις βαθμίδες υπάρχουν διαφορετικά χρώματα ζωνών.

Οι καλύτερες πολεμικές τέχνες για μικρά παιδιά

Καράτε

Είναι μία από τις πιο κοινές και αρχαίες μορφές πολεμικής τέχνης. Σημαίνει «άδειο χέρι» και στην ουσία πρόκειται για άοπλο σύστημα μάχης. Το καράτε χρησιμοποιεί τακτικά χτυπήματα, κλωτσιές  και αμυντικά μπλοκαρίσματα χρησιμοποιώντας μαζί τα χέρια και τα πόδια. Δίνει μεγαλύτερη έμφαση στην ευγένεια και στην πνευματική στάση τα οποία βοηθούν στην εμφύσηση ηθικών αρχών στο παιδί σας.

Τάε Κβον Ντο

Το Τάε Κβον Ντο έχει περισσότερο να κάνει με τις ικανότητες αυτοάμυνας και της στρατηγικές μάχης. Περιλαμβάνει μερικές αρχές καθοδήγησης τις οποίες πρέπει ο καθένας να ακολουθεί μέρα με τη μέρα στη ζωή του. Το Τάε Κβον Ντο προέρχεται από την Κορέα με μια σειρά από πρότυπα που αξίζει κανείς να ακολουθήσει. Αυτή η σειρά από φόρμες (επίσημα 24) έχουν εξελιχθεί με τον καιρό . Αυτό είναι ένα είδος πίστης και δοξασίας που ακολουθείται από αυτούς που ασχολούνται με το σπορ. Υπάρχει ποικιλία ζωνών και σε αυτό το είδος πολεμικής τέχνης: η λευκή για τους αρχάριους, η μαύρη για τους μάστερ και η πράσινη, κίτρινη, κόκκινη και μπλε οι ενδιάμεσες.

Kung Fu

Αυτό είναι ίσως το πιο γνωστό είδος πολεμικών τεχνών αλλά και αυτό που χρειάζεται παράλληλα μεγάλη προσπάθεια για να πετύχεις μεγάλα κατορθώματα. Περιλαμβάνει τεχνικές που ποικίλλουν, σκληρές γροθιές και ακριβείς κλωτσιές, από διαφορετικές πολεμικές τέχνες. Ακρίβεια, ευλυγισία και διανοητική οξύτητα είναι οι ικανότητες στις οποίες δίνεται μεγαλύτερη έμφαση και είναι αυτά που μεταμορφώνουν ουσιαστικά το παιδί σας σε έναν νέο ενήλικα.

Aikido

Aikido είναι ένας φιλικός και ειρηνικός τρόπος για φυσική άσκηση. Ενθαρρύνει την αποφυγή ευθείας αντιπαράθεσης με έναν αντίπαλο και αποθαρρύνει την χρήση δύναμης για την αντιμετώπιση δύσκολων καταστάσεων. H εξάσκηση στο aikido εμπεριέχει ξεκάθαρες κινήσεις που προέρχονται από την αρχαία ιαπωνική παράδοση.

Η λευκή ζώνη αποτελεί το σημείο έναρξης σαν επιβράβευση η οποία όμως με την σταδιακή εξάσκηση και μάθηση γίνεται κίτρινη, πορτοκαλί, μπλε και καφέ στη διάρκεια του πρώτου σταδίου. Μετά απ’ αυτό το στάδιο, αυτό μπορεί επιτυχώς να προαχθεί σε μαύρες ζώνες μέχρι την ζώνη του μάστερ.

Δείτε επίσης:

Γιατί είναι απαραίτητα τα αθλήματα στα παιδιά; (1ο μέρος)

 

Εγγραφείτε στο Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter

Για ακόμα περισσότερες KIDOTmou ιδέες για το παιδί και όλη την οικογένεια!

Έχετε εγγραφεί επιτυχώς! Σας ευχαριστούμε πολύ!