Όπως σας είχαμε ανακοινώσει πριν από μερικές ημέρες ξεκινούν οι αιτήσεις για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ 2020-21 ενώ σήμερα ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες κατά τις οποίες μπορείτε να υποβάλετε της αίτησή σας.

Νέο πρόγραμμα voucher για τη φιλοξενία νηπίων στους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς που αφορά τα παιδιά των δημοσίων υπαλλήλων θεσμοθετείται από το υπουργείο Εσωτερικών και εφαρμόζεται από τη νέα σχολική χρονιά.

Πρόκειται για εθνικό πρόγραμμα ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ, από το οποίο αναμένεται να επωφεληθούν 15.000 παιδιά βάσει οικονομικών και κοινωνικών κριτηρίων, τα οποία θα οριστούν σε επερχόμενη Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Εσωτερικών, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο. Ο αρμόδιος φορέας για την υλοποίηση και εκτέλεσή του είναι η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ).

Το πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ στοχεύει να ενισχύσει οικονομικά τις μητέρες, τα άτομα στα οποία έχει παραχωρηθεί με δικαστική απόφαση η επιμέλεια των τέκνων και τις μονογονεϊκές οικογένειες. Σε αυτό το πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν και εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, εφόσον δεν δύνανται να είναι δικαιούχοι του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος που αφορά τη φιλοξενία σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς.

Οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν από την Παρασκευή 17 Ιουλίου μέχρι τις 5 Αυγούστου.

Photo by Gautam Arora on Unsplash

Περισσότερες πληροφορίες για τους δικαιούχους και τα δικαιολογητικά μπορείτε να δείτε εδώ:

Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ 2020-21: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Εγγραφείτε στο Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter

Μείνετε ενημερωμένοι για οτιδήποτε έχει να κάνει με την οικογένεια, το παιδί και το KIDOT Festival.

Έχετε εγγραφεί επιτυχώς! Σας ευχαριστούμε πολύ!