Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί δυστυχώς μια κοινή ασθένεια και είναι μία από τις πιο συχνές μορφές καρκίνου στις γυναίκες όλων των φυλών, εθνικοτήτων και ηλικιών. Ο καρκίνος δεν κάνει διακρίσεις και δεν τον ενδιαφέρει αν είσαι πλούσιος ή φτωχός, διάσημος ή όχι.

Ωστόσο δεν έχουμε συνηθίσει μικρά κορίτσια να διαγιγνώσκονται με αυτή την ασθένεια. Γι’ αυτό τον λόγο η μικρή Chrissy Turner αποτέλεσε πρώτη είδηση όταν διαγνώστηκε με μία σπάνια μορφή καρκίνου του μαστού μόλις στα 8 της χρόνια.

Συγκεκριμένα διαγνώστηκε με καρκίνο τον Νοέμβριο του 2015. Η διάγνωσή της ήταν εκκριτικό καρκίνωμα. Μόνο 1 στις 1.000.000 περιπτώσεις διαγιγνώσκεται με αυτή την μορφή καρκίνου του μαστού.

Και οι δύο γονείς της Chrissy έχουν διαγνωστεί στο παρελθόν με καρκίνο και κατάφεραν να τον ξεπεράσουν. Ωστόσο όπως δηλώνει η μητέρα της “Κατέρρευσα. Είναι δύσκολο κάθε μέρα να ανησυχείς για την οικογένειά σου, πρώτα για τον σύζυγό μου και τώρα για το μικρό μου κοριτσάκι”.

“Ήταν περίπου στα μέσα Οκτωβρίου όταν ήρθε σε εμάς με ένα μικρό εξόγκωμα στο στήθος της και ήταν τρομαγμένη” είπε ο πατέρας της. Όταν έβαζε τις πιτζάμες της εντόπισε αυτό το γρομπούλι, το οποίο μάλιστα της προκαλούσε πόνο όταν το άγγιζε.

Μετά από πολλές εξετάσεις οι γιατροί έκαναν τη διάγνωση και στη συνέχεια προχώρησαν σε πλήρη μαστεκτομή στο δεξί της στήθος, τον Δεκέμβριο του 2015.

Η Chrissy τα πήγε μια χαρά μετά την εγχείρηση. Και τώρα το μικρό κορίτσι έχει επιστρέψει στην κανονικότητά της αλλά όχι μόνο αυτό. Εμψυχώνει τις γυναίκες ιδιαίτερα που πάσχουν από καρκίνο του μαστού ώστε να αγαπήσουν τη ζωή τους και να εστιάζουν στο καλό. Όσο σκληρός και αν ήταν ο αγώνας της με τον καρκίνο της δίδαξε όπως λέει η ίδια τα πιο σημαντικά μαθήματα για τη ζωή.

“Αυτή η εμπειρία μου έμαθε να προχωράω και να μην τα παρατάω. Μου έμαθε την αξία της οικογένειας αλλά και πόσο σημαντικό είναι να ζούμε και να απολαμβάνουμε το κάθε δευτερόλεπτο της ζωής μας.”

Αν και βρίσκεται σε ύφεση, εξαιτίας της ιδιαίτερα επιθετικής φύσης του καρκινώματος της, η Chrissy θα χρειαστεί να κάνει έναν έλεγχο κάθε 3 μήνες για το υπόλοιπο της ζωής της ώστε να είναι σίγουρη ότι ο καρκίνος δεν θα επιστρέψει.

Η οικογένειά της περιμένει να φτάσει στην ηλικία των 15-16 προκειμένου να προχωρήσει σε εγχείρηση ανασκευαστική.

Ακόμη και τώρα 2 χρόνια μετά την μάχη της με τον καρκίνο η Chrissy λαμβάνει δώρα από ανθρώπους παντού στον κόσμο, οι οποίοι της εύχονται τα καλύτερα και την υποστηρίζουν.

Η Chrissy και η οικογένειά της είναι αφοσιωμένοι στην ενημέρωση σχετικά με τον καρκίνο και την προσπάθεια για χρηματοδότηση της έρευνας γύρω από την ασθένεια.

Δείτε ακόμα:

Καρκίνος μαστού: 8 συμπτώματα εκτός από το εξόγκωμα στο στήθος

 Εγγραφείτε στο Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter

Για ακόμα περισσότερες KIDOTmou ιδέες για το παιδί και όλη την οικογένεια!

Έχετε εγγραφεί επιτυχώς! Σας ευχαριστούμε πολύ!