Η Google αποκάλυψε την προσθήκη της λειτουργίας “Hum to Search”, χάριν στην οποία θα μπορείς να σιγομουρμουρίσεις τη μελωδία του τραγουδιού που σου κόλλησε για να στο εμφανίσει το Google Search.

Remote file

Η λειτουργία ενεργοποιείται πατώντας στο μικρόφωνο και λέγοντας “what’s this song” ή πατώντας στο κουμπί “search a song”. Στη συνέχεια θα πρέπει να μουρμουρίσεις για 10-15 δευτερόλεπτα ώστε να σου εμφανιστούν τα αποτελέσματα στο Google Search.

Η τεχνολογία πίσω από την αναγνώριση βασίζεται σε εξελιγμένους αλγορίθμους μηχανικής μάθησης που διαχωρίζουν την ηχογράφηση του χρήστη σε “μέρη” και στη συνέχεια εντοπίζουν το τραγούδι συγκρίνοντας αυτά τα μέρη με ηχογραφήσεις από στούντιο, αλλά και από άλλους ανθρώπους που σφυρίζουν ή σιγοτραγουδούν. Είναι εκπαιδευμένοι, μάλιστα, να αποκόπτουν τους άλλους ήχους (π.χ. μουσικά όργανα από ηχογραφήσεις) για να εστιάζουν αποκλειστικά στη φωνή.

Remote file

Το “Hum to Search” θα εμφανιστεί σύντομα στις εφαρμογές για συσκευές Android και iOS, με την έκδοση για Android να υποστηρίζει ήδη περισσότερες από 20 γλώσσες, αλλά αυτή του iOS να περιορίζεται για την ώρα μόνο στα Αγγλικά.

Πηγή: techgear.gr

Δείτε ακόμα:

7 applications για το κινητό που θα λατρέψει κάθε μαμά

Εγγραφείτε στο Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter

Για ακόμα περισσότερες KIDOTmou ιδέες για το παιδί και όλη την οικογένεια!

Έχετε εγγραφεί επιτυχώς! Σας ευχαριστούμε πολύ!