eu flag

Φέτος, λόγω συνθηκών, ήταν απαραίτητο να μην σας συναντήσουμε offline, καθώς η ασφάλεια και η υγεία μικρών και μεγάλων είναι προτεραιότητα όλων μας.  Αφού, λοιπόν, δεν μπορούμε -τουλάχιστον άμεσα- να σας προσφέρουμε την KIDOT εμπειρία offline, ενισχύουμε καθημερινά την online μας παρουσία μέσω του online περιοδικού KIDOTmou και τώρα σας παρουσιάζουμε το νέο μας πρότζεκτ!

KIDOT Festival… experience 

Το αγαπημένο σας πολυθεματικό και εκπαιδευτικό φεστιβάλ με επίκεντρο το παιδί και την οικογένεια αυτή τη φορά γίνεται η έμπνευση για μία σειρά online events! Οι πέντε βασικές κατηγορίες του KIDOT Festival (Workshop, Side Event, Food Area, Market, Talk) γίνονται η αφορμή για πέντε live συναντήσεις ψυχαγωγίας, έκφρασης, συζήτησης και δημιουργίας με επίκεντρο το παιδί, αλλά και την οικογένεια!

The concept: “Every day is a festival”

Κάθε μέρα είναι μία γιορτή, διότι κάθε μέρα είναι μία νέα ευκαιρία να γίνουμε πιο δυνατοί, πιο ενημερωμένοι, πιο ενωμένοι και κατ’ επέκταση πιο ευτυχισμένοι. Τo σύνθημα “Every day is a festival” γίνεται στάση ζωής και όλοι μαζί για πέντε ημέρες βάζουμε ως στόχο να την υιοθετήσουμε!

Το πρόγραμμα

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου, 18.00

Balanced for the future”, με την Πηνελόπη Θεοδωρακάκου
Ορίζοντας το προσωπικό μου, ισορροπημένο μέλλον

Λίγα λόγια για τo event:  Τι σημαίνει ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής για την καθεμιά και τον καθένα από εμάς; Γιατί χρειάζεται να επενδύσουμε στην εναρμόνιση επαγγελματικής & προσωπικής ζωής και τι συμβαίνει όταν δεν το κάνουμε; Υπάρχει άραγε μαγική συνταγή που, όταν τη βρούμε, κρατάει για πάντα; Tι ρόλο παίζει η τεχνολογία σε όλα αυτά; Στόχος μας είναι να κατανοήσουμε που βρισκόμαστε σε σχέση με την εναρμόνιση της επαγγελματικής – προσωπικής μας ζωής, που θέλουμε να βρεθούμε, πως θα το πετύχουμε και πως θα μάθουμε να αξιολογούμε σε κάθε βήμα της διαδικασίας τι λειτουργεί και τι δε λειτουργεί, ώστε να μπορούμε να το αλλάξουμε.

Αν σας ενδιαφέρει, μπορείτε να συμμετέχετε δωρεάν, κάνοντας εγγραφή εδώ.

*Η συζήτηση απευθύνεται σε ενήλικες.

Συζητάμε με την Πηνελόπη Θεοδωρακάκου για το τι σημαίνει ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

 

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου, 19.00

«Πριγκίπισσες και ιππότες», με τη Στέλα Κάσδαγλη
Γίνεται να μεγαλώσουμε παιδιά χωρίς στερεότυπα;

Λίγα λόγια για το event: Τι σημαίνει «μεγαλώνω αγόρι» και «μεγαλώνω κορίτσι» στην Ελλάδα του 2020; Πώς διαμορφώνουμε, συνειδητά και ασυνείδητα, τις πεποιθήσεις και τη συμπεριφορά των παιδιών μας ανάλογα με το φύλο τους; Και πώς μπορούμε να τα μεγαλώσουμε με μια πιο ισότιμη αντίληψη του κόσμου, μακριά από έμφυλα στερεότυπα –κατά προτίμηση πριν τα στερεότυπα αυτά επηρεάσουν την αυτοεικόνα, την αυτοπεποίθηση,τις σχέσεις τους, ακόμα και την επαγγελματική τους σταδιοδρομία;

Αν σας ενδιαφέρει, μπορείτε να συμμετέχετε δωρεάν, κάνοντας εγγραφή εδώ.

*Η συζήτηση απευθύνεται σε ενήλικες.

Συζητάμε με την Στέλλα Κάσδαγλη αν γίνεται να μεγαλώσουμε παιδιά χωρίς στερεότυπα.

 

Παρασκευή  16 Οκτωβρίου, 20.00

«Γνωριμία και παιχνίδι με έναν κλόουν», με τον Τιμολέοντα Τιραμόλα
Ερωτήσεις  από μικρούς και μεγάλους για την τέχνη και το επάγγελμα του κλόουν και απαντήσεις από τον ειδικό του είδους

Λίγα λόγια για event: Πώς γίνεσαι κλόουν; Τι κάνει ένας κλόουν στον ελεύθερό του χρόνο; Τι κάνει όταν δεν χαμογελάει; Γιατί φοράει τεράστια παπούτσια; Τι κάνει αν στη διάρκεια της παράστασης τον πιάσει κατούρημα; Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία (παιδιού) για ένα πάρτι με κλόουν; Γιατί κάποια παιδάκια φοβούνται τους κλόουν και τι θα κάνουμε για να τους αγαπήσουν;  Τι παιχνίδια μπορούμε να παίξουμε μέσα από το ZOOM;  Όλες οι ερωτήσεις και οι προκλήσεις θ’ απαντηθούν από τον αγαπημένο ανιματέρ και κλόουν Τιμολέοντα Τιραμόλα.

Αν σας ενδιαφέρει, μπορείτε να συμμετέχετε δωρεάν, κάνοντας εγγραφή εδώ.

*Το event απευθύνεται σε μικρά αλλά και μεγάλα παιδιά, από 6 ετών και άνω.

Ρωτάμε τον Τιμολέοντα Τιραμόλα για την τέχνη και το επάγγελμα του κλόουν!

Σάββατο 17 Οκτωβρίου, 11.00

«Yoga για παιδιά & γονείς», με την Ισιδώρα Λιάκου 
Τα παιδιά γνωρίζουν τις βασικές αρχές της yoga δημιουργικά και διαδραστικά

Λίγα λόγια για το event:  Τα παιδιά θα γνωρίσουν βασικές αρχές και ασκήσεις της yoga, όπως η έμφαση στη σωματική στάση και την αναπνοή, η χαλάρωση, η παρατήρηση και η συγκέντρωση, μέσω ενός φανταστικού θεματικού γρήγορου ταξιδιού.  Το μόνο που χρειάζεστε για να παρακολουθήσετε το μάθημα είναι φαντασία, περιέργεια, άνετα ρούχα, στρωματάκι, και να μην υπάρχουν εύθραυστα αντικείμενα γύρω σας για να κινείστε άνετα!

Αν σας ενδιαφέρει, μπορείτε να συμμετέχετε δωρεάν, κάνοντας εγγραφή εδώ.

*Το event είναι σχεδιασμένο για παιδιά ηλικίας 4, 5 με 7 ετών και εφόσον το επιθυμούν ενήλικες.  

Κυριακή 18 Οκτωβρίου, 11.00

Food Stories | Ειρήνη Πασχαλέρη, Γιώργος Τσούλης, Μαρία Χολέβα, Μάγκυ Ταμπακάκη

Συζητάμε με την Ειρήνη Πασχαλέρη για την αξία της υγιεινής διατροφής στα παιδιά και στους ενήλικες

«Και τρώμε εμείς καλά…και τα παιδιά μας καλύτερα!», με την Ειρήνη Πασχαλέρη
Έξυπνα tips για να τρώει σωστά όλη η οικογένεια

Λίγα λόγια για το event: Στη συζήτηση θα τονίσουμε την αξία της υγιεινής διατροφής στα παιδιά και στους ενήλικες, θα επισημάνουμε ποιες τροφές πρέπει να υπάρχουν στην καθημερινότητα των παιδιών για σωστή ανάπτυξη, θα μοιραστούμε  εύκολα νόστιμα και υγιεινά σνακ για εμάς και το παιδί μας. Επιπλέον, θα δώσουμε λύσεις για παιδιά που είναι «δύσκολα» στο φαγητό, ενώ θα προτείνουμε υγιεινές συνταγές για το οικογενειακό τραπέζι.

Ο Γιώργος Τσούλης ετοιμάζει εύκολα και υγιεινά σνακ για τα παιδιά

“Healthy snacks by Chef Giorgos Tsoulis”  
Ο Chef Γιώργος Τσούλης μας μαθαίνει να φτιάχνουμε πεντανόστιμα & υγιεινά σνακ!

Λίγα λόγια για το event: Ο Chef Γιώργος Τσούλης, θα μας δείξει σε ένα mini live cooking session κάποιες από τις πιο νόστιμες και υγιεινές συνταγές του για κολατσιό που μπορούν να να πάρουν μαζί τους τα παιδιά στο σχολείο, αλλά και οι μεγάλοι στη δουλειά τους!

Η Μαρία Χολέβα θα μας δείξει πώς η υγιεινή διατροφή των παιδιών μπορεί να γίνει παιχνιδάκι!

«Η Χώρα των λαχανικών κάνει την υγιεινή διατροφή… παιχνιδάκι», με τη Μαρία Χολέβα

Λίγα λόγια για το event: Με αφορμή το βιβλίο της «Στη Χώρα των Λαχανικών», η Μαρία Χολέβα θα μας δείξει πώς η υγιεινή διατροφή των παιδιών μπορεί να γίνει παιχνιδάκι!

Η Μάγκυ Ταμπακάκη μαγειρεύει για το κυριακάτικο τραπέζι!

«Live cooking for all», με τη Μάγκυ Ταμπακάκη

Λίγα λόγια για το event:  Η σεφ Μάγκυ Ταμπακάκη μαγειρεύει μία παραδοσιακή συνταγή για το κυριακάτικο τραπέζι που μπορούν να ετοιμάσουν όλοι οι γονείς μαζί με τα παιδιά!

Αν σας ενδιαφέρει, μπορείτε να συμμετέχετε δωρεάν, κάνοντας εγγραφή εδώ.

*Το event απευθύνεται σε γονείς και παιδιά.

Info 

Μπορείτε να συμμετέχετε σε ένα ή και περισσότερα event εντελώς δωρεάν!

Απαιτείται προεγγραφή,  καθώς θα υπάρχει limited αριθμός συμμετεχόντων. Δηλώστε συμμετοχή εδώ.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του KIDOT

Κάθε εβδομάδα θα λαμβάνεις τα αγαπημένα μας άρθρα από το KIDOT Magazine και όλα τα νέα που θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σου!

Έχετε εγγραφεί επιτυχώς! Σας ευχαριστούμε πολύ.