a

Ένα όνειρο που ονειρευόμαστε μόνοι μας είναι απλά ένα όνειρο. Ένα όνειρο που ονειρευόμαστε μαζί με άλλους είναι πραγματικότητα.

Το να μπορεί να εργάζεται κανείς παρέα με κάποιον άλλον ή παρέα με κάποιους άλλους, να συνεργάζεται και να εμπλέκεται σε ένα ομαδικό έργο, είναι σπουδαίο και μπορεί να οδηγήσει σε πολύ σημαντικά αποτελέσματα. Αυτό είναι το κλειδί της επιτυχίας όπως πιστεύουμε και για το KIDOT Festival. Σημαντικό μέρος του φεστιβάλ αποτελούν οι εθελοντές μας οι οποίοι είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν κάθε επισκέπτη και να γίνουν ένα με τους μικρούς επισκέπτες. Είναι εκεί για να σας καλωσορίσουν με χαμόγελο αλλά και να εμψυχώσουν τους πιο διστακτικούς, είναι αυτοί που δίνουν την ενέργειά τους για να μπορέσει το φεστιβάλ να «εκτοξευτεί».

 

                 

 

Για να επιτευχθούν βέβαια όλα αυτά χρειάζεται σωστή προετοιμασία και σε αυτό το βασικό κομμάτι του φεστιβάλ. Βήμα πρώτο : Η σωστή ενημέρωση. Και ποιος είναι πιο αρμόδιος γι’ αυτό από τους ίδιους τους διοργανωτές του KIDOT Festival;

Η ενημέρωση έλαβε χώρα στην αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης» του Δημαρχείου. Οι εθελοντές ενημερώθηκαν για την φιλοσοφία του KIDOT αλλά παρακολούθησαν και χρήσιμο υλικό προκειμένου να τους γίνει, όσο ήταν δυνατό, βίωμα η όλη προετοιμασία για το φεστιβάλ. Ανάμεσά τους ήταν και εθελοντές οι οποίοι είχαν παρευρεθεί και στη διοργάνωση του 1st KIDOT Festival αλλά και του 2nd KIDOT Festival, γεγονός το οποίο αποδεικνύει ότι δεν βρέθηκαν τυχαία σε αυτό αλλά επέλεξαν το συγκεκριμένο φεστιβάλ πολύ στοχευμένα. “Ένιωσα κι εγώ παιδί. Πολύ δημιουργικό, ενώνει τις οικογένειες, τα παιδιά…”, “ Μου ’κανε εντύπωση ότι όντως συμμετείχαν και οι γονείς. Ήταν πιο ωραίο από αυτό που φαντάστηκα. Νιώθεις ότι κάτι γίνεται. Νιώθεις μια αισιοδοξία.” είναι μερικές από τις δηλώσεις που οι ίδιοι έκαναν. Σημαντική και η άποψη μιας μητέρας η οποία αποφάσισε να συμμετέχει σαν εθελόντρια  στο φεστιβάλ, η οποία χαρακτηριστικά μας είπε: “ Στις «μαμαδοπαρέες» αυτές τις μέρες συζητιέται έντονα το θέμα των εξωσχολικών δραστηριοτήτων των παιδιών μας  και περιμένουμε το φεστιβάλ αφού θα μπορέσουμε να δούμε συγκεντρωμένες σε έναν χώρο πολλές από τις διαθέσιμες ομάδες – υπηρεσίες της πόλης ώστε να επιλέξουμε τις κατάλληλες μαζί με τα παιδιά μας.”

 

 

Το δεύτερο ζήτημα που τονίστηκε και θεωρείται πολύ σημαντικό ειδικά σε ένα family festival είναι η ΑΣΦΑΛΕΙΑ. Είναι σημαντικό για όλα τα άτομα που βρίσκονται πίσω από τη διοργάνωση του KIDOT Festival να δημιουργήσουν έναν χώρο ο οποίος θα είναι απολύτως ασφαλής για τα παιδιά, έτσι όταν κάποιος επισκέπτεται τον χώρο να νιώθει ελεύθερος να διασκεδάσει χωρίς να τον απασχολεί καθόλου αυτό το θέμα. “ Η ομάδα διοργάνωσης είναι νέα παιδιά που φαίνεται σ’ αυτούς η αγάπη για τα παιδιά και όλο αυτό σου δίνει ασφάλεια.”, είναι η δήλωση που έχει τη μεγαλύτερη σημασία καθώς φαίνεται ότι ο στόχος επιτυγχάνεται.

 

                   

 

Τέλος, όλοι οι εθελοντές χωρίστηκαν σε ομάδες ώστε να ενημερωθούν για τις αρμοδιότητές τους ανάλογα με τον χώρο στον οποίο θα βρίσκονται. Είναι σημαντικό το κλίμα που θα δημιουργηθεί ανάμεσα στα μέλη μιας ομάδας γι’ αυτό ακολούθησαν παιχνίδια που τους έκαναν να αισθανθούν πιο άνετα , να γνωριστούν μεταξύ τους και να διασκεδάσουν και οι ίδιοι. Το βιωματικό σεμινάριο που ακολούθησε την επόμενη μέρα, ήταν όμως αυτό που τους έδεσε περισσότερο απ’ όλα τα άλλα. Με την ολοκλήρωση και του βιωματικού σεμιναρίου ήταν ξεκάθαρο ότι η ομάδα είχε δέσει, τα “υλικά” αναμείχθηκαν και η συνταγή πέτυχε! Τα συναισθήματα που γεννήθηκαν πολλά: χαρά, ικανοποίηση, ενθουσιασμός, ανυπομονησία.

Όλοι πια είναι έτοιμοι να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στις 21 και 22 Σεπτεμβρίου και να υποδεχτούν όλους εσάς με ένα πλατύ χαμόγελο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του KIDOT

Κάθε εβδομάδα θα λαμβάνεις τα αγαπημένα μας άρθρα από το KIDOT Magazine και όλα τα νέα που θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σου!

Έχετε εγγραφεί επιτυχώς! Σας ευχαριστούμε πολύ.