Την Τρίτη 9 Ιουνίου 2020 στις 18.00 θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακό σεμινάριο (webinar) με τίτλο: “Ο ρόλος του εκπαιδευτικού σε περιόδους κρίσης: Διαχείριση Άγχους & Επικοινωνία με τη μαθητική κοινότητα”. Το Σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης και υλοποιείται στο πλαίσιο των δωρεάν Σεμιναρίων με την υποστήριξη της πλατφόρμας για την Ψηφιακή Αλληλεγγύη του NOESI.gr σε συνεργασία με το Κέντρο Ειδικής Αγωγής “Ανάπτυξη & Λόγος” στη Θεσσαλονίκη.
Η παρακολούθηση είναι δωρεάν αλλά απαιτείται δήλωση συμμετοχής, καθώς οι θέσεις είναι αυστηρά περιορισμένες, λόγω του βιωματικού χαρακτήρα του Σεμιναρίου.
Περιγραφή εργαστηρίου:
Στόχος του εργαστηρίου είναι το “μοίρασμα” των σκέψεων των εκπαιδευτικών σχετικά με τις προκλήσεις που τυχόν αντιμετώπισαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας αλλά και κατά την επιστροφή τους στο σχολείο, η συζήτηση γύρω από τη βίωση του άγχους που ενδεχομένως συνόδευε αυτήν την περίοδο, πιθανοί τρόποι διαχείρισής του, καθώς επίσης και η σημασία της αποτελεσματικής επικοινωνίας με τη μαθητική κοινότητα.
Εισηγήτρια:
- Ολυμπία Ματακιά, Ψυχολόγος
MSc Αναπτυξιακή Ψυχοπαθολογία της Βρεφικής & Νηπιακής Hλικίας
Δηλώσεις συμμετοχής:
Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στο Σεμινάριο μέσω E-mail από την ιστοσελίδα www.noesi.gr/contac
- Ονοματεπώνυμο.
- Κινητό τηλέφωνο (θα λάβετε την πρόσκληση).
- E-mail (θα λάβετε οδηγίες για τη συμμετοχή / σύνδεση διαδικτυακά στη συνάντηση).
- Ιδιότητα και βαθμίδα εκπαίδευσ
ης.
Προσοχή: Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Κατά την υποβολή του αίτηματός σας, θα σας ενημερώνουμε άμεσα για την έγκριση της συμμετοχή σας.
Λίγα λόγια για την εισηγήτρια:
Η Ολυμπία Ματακιά είναι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Μετά την απόκτηση του προπτυχιακού τίτλου σπουδών, ακολούθησε και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο τμήμα της Ιατρικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με τίτλο «Αναπτυξιακή Ψυχοπαθολογία της Βρεφικής και Νηπιακής Ηλικίας». Κατά τη διάρκεια των σπουδών της εκπαιδεύτηκε σε τεχνικές ανάλυσης και τροποποίησης συμπεριφοράς (ΑΒΑ), ενώ παράλληλα παρακολούθησε μία σειρά από σεμινάρια και εργαστήρια που αφορούν την ψυχοσυναισθηματική και γνωστική ανάπτυξη παιδιών με αναπτυξιακές διαταραχές. Από το Σεπτέμβριο του 2019 εκπαιδεύεται στη «Συστημική Ψυχοθεραπεία & Συμβουλευτική»
* Κάνετε την εγγραφή σας στο newsletter του KIDOT για να μην χάνετε όλα όσα σας αφορούν