Το πιο όμορφο παιδικό βιβλίο που μιλά για τον κορωνοϊό, θα βοηθήσει τις οικογένειές μας να μιλήσουμε στα παιδιά μας γι’ αυτόν τον ιό. Κι όμως, η συγγραφέας Manuela Molina δημιούργησε το πιο όμορφο παιδικό βιβλίο για να μάθουν τα παιδιά για τον κορωνοϊο με τον πιο όμορφο και δημιουργικό τρόπο.

Η Manuela Molina, μια Ιταλίδα συγγραφέας, έγραψε αυτό το ιδιαίτερα χρήσιμο βιβλίο για μικρά παιδιά ηλικίας μέχρι 7 ετών προκειμένου να αντιληφθούν με απλοϊκό τρόπο τι είναι ο κορωνοϊός. Παράλληλα, μέσω του βιβλίου COVIBOOK περνάει ένα μήνυμα αισιοδοξίας προς τα παιδιά για να μην ανησυχούν και να μην αγχώνονται, έστω κι αν βλέπουν και ακούν τους γονείς τους προβληματισμένους και αγχωμένους.

Όπως εξηγεί η ίδια στο μήνυμά της, το βιβλίο δεν είναι επιστημονικό αλλά βασίζεται στη φαντασία, κι έχει ως στόχο να βοηθήσει τα παιδιά να διώξουν μακριά το άγχος. Μάλιστα, το βιβλίο είναι μεταφρασμένο σε πολλές γλώσσες, μεταξύ των οποίων και στα ελληνικά, ενώ διατίθεται δωρεάν για κάθε γονέα προκειμένου να το κατεβάσει και να το εκτυπώσει.

Μπορείτε εδώ να βρείτε και να κατεβάσετε δωρεάν το COVIBOOK.

korona2.jpg

 

Γράφει η Manuela Molina στο μήνυμά της:

«Αγαπητές οικογένειες και αγαπητοί εκπαιδευτικοί σε όλο τον κόσμο. Δημιούργησα αυτό το μικρό βιβλίο για να υποστηρίξω και να καθησυχάσω τα παιδιά μας, κάτω των 7 ετών, σχετικά με τον κορωνοϊο (COVID-19). Αυτό το βιβλίο είναι μια πρόσκληση για τις οικογένειες για να συζητήσουν το πλήρες φάσμα των συναισθημάτων που προκύπτουν από την τρέχουσα κατάσταση. Είναι σημαντικό να επισημάνω ότι αυτό το βιβλίο δεν επιδιώκει να αποτελέσει πηγή επιστημονικών πληροφοριών, αλλά ένα εργαλείο που βασίζεται στη φαντασία. Σας προτείνω να εκτυπώσετε αυτό το υλικό, ώστε τα παιδιά να μπορούν να το ξεφυλλίσουν και να το ζωγραφίσουν. Θυμηθείτε ότι τα συναισθήματα επεξεργάζονται μέσω του επαναλαμβανόμενου παιχνιδιού και των ιστοριών που διαβάζονται πολλές φορές. Μοιραστείτε το COVIBOOK και βοηθήστε να «φύγει» το άγχος των παιδιών σε όλο τον κόσμο.

Με αγάπη, Manuela Molina – η συγγραφέας»

Κατεβάστε το βιβλίο στα ελληνικά εδώ

Κατεβάστε το βιβλίο στα αγγλικά εδώ

Κατεβάστε το βιβλίο στα γαλλικά εδώ

Κατεβάστε το βιβλίο στα ισπανικά εδώ

Κατεβάστε το βιβλίο στα ιταλικά εδώ

 

Ακολούθησε το KIDOT mou σε Facebook και Instagram

Share This