Μία μέρα αφιερωμένη στα παιδιά που με την έμφυτη δημιουργικότητα τους και τη δύναμη της τεχνολογίας σχεδιάζουν έναν καλύτερο κόσμο!

Σάββατο 16 Νοεμβρίου
Ώρα: 09.30 – 16.30
Ηλικίες: 8-12
Είσοδος: δωρεάν – Απαιτείται κράτηση θέσης εδώ

1 μέρα, 40 πόλεις σε όλο τον κόσμο, 1200 παιδιά

Στις 16 Νοεμβρίου 2019, η Θεσσαλονίκη θα είναι μία από τις 40 πόλεις σε όλο τον κόσμο που θα λάβει χώρα το Global Children΄s Designathon 2019. Την εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη διοργανώνει η εταιρεία Stimmuli που έχει ως στόχο την ανάπτυξη της κοινωνικής καινοτομίας μέσα από την εκπαίδευση, με την υποστήριξη του Labattoir project όπου και θα φιλοξενηθεί η εκδήλωση.

Κατά τη διάρκεια αυτής της μέρας, 30 παιδιά ηλικίας 8-12 ετών θα ενώσουν τις δυνάμεις τους με στόχο να σχεδιάσουν λύσεις για έναν καλύτερο κόσμο. Το θέμα της φετινής εκδήλωσης είναι το «Φαγητό και η Κλιματική Αλλαγή», που αποτελούν βασικούς στόχους βιώσιμης ανάπτυξης σε όλον τον πλανήτη. Τα παιδιά θα βάλουν τη φαντασία τους να δουλέψει με στόχο να σχεδιάσουν λύσεις και να κατασκευάσουν πρωτότυπα με τη χρήση διαφόρων υλικών. Από χαρτόκουτα και κόλλες μέχρι αισθητήρες, κινητήρες και άλλα ηλεκτρονικά εξαρτήματα. Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα πραγματοποιηθεί ζωντανή σύνδεση με μία από τις 40 πόλεις όπου λαμβάνει χώρα η αντίστοιχη εκδήλωση, προκειμένου τα παιδιά να αλληλεπιδράσουν και να ανταλλάξουν τις ιδέες τους. Στο τέλος της ημέρας τα παιδιά θα παρουσιάσουν μεταξύ τους τις λύσεις που ανέπτυξαν στο πάνελ των ειδικών που θα βρίσκεται μαζί τους εκείνη τη μέρα. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα εφαρμοστεί η εκπαιδευτική μέθοδος «designathon», η οποία έχει σχεδιαστεί από τον ολλανδικό οργανισμό Designathon Works και εφαρμόζεται με επιτυχία σε εκατοντάδες σχολεία σε όλο τον κόσμο.

Μπορείς να διαβάσεις περισσότερα για το πρόγραμμα της εκδήλωσης καθώς και να δεις περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση στην ιστοσελίδα των διοργανωτών, στη σχετική σελίδα στο facebook, καθώς και στο τηλέφωνο 2316010683 (Δευτέρα- Παρασκευή 10.00 – 17.00).

Let’s designathon!!!Εγγραφείτε στο Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter

Για ακόμα περισσότερες KIDOTmou ιδέες για το παιδί και όλη την οικογένεια!

Έχετε εγγραφεί επιτυχώς! Σας ευχαριστούμε πολύ!