eu flag

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης – Αλλάζουν τόπο οι προβολές

Μετά από ένα χρόνο απουσίας, το 6ο ParthenώnFilmFestival – Σινεμά στο Χωριό επιστρέφει πιστό στην υπόσχεσή του για ένα αφιέρωμα σε αυτό που μας έλειψε περισσότερο το τελευταίο διάστημα, την αγκαλιά. Λόγω των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας σχετικά με τη διοργάνωση εκδηλώσεων, το Φεστιβάλ αλλάζει προσωρινά στέγη. Οι προβολές για φέτος το καλοκαίρι θα φιλοξενηθούν στο Ανοιχτό Θέατρο του Δημοτικού Σχολείου Νέου Μαρμαρά, με συγκεκριμένο αριθμό θέσεων και τήρηση όλων των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων.

Οι συνθήκες της περασμένης χρονιάς ήταν στ΄αλήθεια πρωτοφανείς και η ανάγκη για εξωστρέφεια έμεινε για λίγο στο ράφι. Τώρα όμως, έπειτα από ένα χρόνο, η ανάγκη για επαφή είναι πιο επιτακτική από ποτέ. Επαφή με τον άνθρωπο, την Τέχνη και τις σχέσεις.

Το 6ο ParthenώnFilmFestival – Σινεμά στο Χωριό επιστρέφει στις 9 Ιουλίου για ένα τριήμερο γεμάτο κινηματογραφικές αγκαλιές, για ένα αφιέρωμα που χρειάστηκε να περιμένει ένα χρόνο, κι ίσως έτσι οι αγκαλιές θα είναι πιο σφιχτές.

Την αρχή θα κάνει την Παρασκευή 9 Ιουλίου και ώρα 21:30, το «RomanHoliday» (Διακοπές στη Ρώμη) του Γουίλιαμ Γουάιλερ με την απαστράπτουσα και βραβευμένη με Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου ΌντρεϊΧέμπορν και τον ΓκρέγκοριΠεκ. Η ταινία, ένα αρχετυπικό ρομάντζο,  ακολουθεί την περιπέτεια της πριγκίπισσας Άννα στη Ρώμη, που όταν απηυδισμένη από το επιτακτικό πρωτόκολλο θα το σκάσει για να βρει διέξοδο στον…καναπέ ενός φιλόδοξου δημοσιογράφου.

Το Σάββατο 10 Ιουλίου, το πρόγραμμα θα ανοίξει με το μικρού μήκους φιλμ «TheForest» του Γιάννη Ακριβόπουλου για έναν νεαρό που μπερδεύει την πραγματικότητα με τα όνειρά του και θα ακολουθήσει το «Volver» (Γύρνα Πίσω) του ΠέδροΑλμοδόβαρ, η ραχοκοκαλιά του φετινού αφιερώματος με τη πιο γενναιόδωρη αγκαλιά στο πρόσφατο αφηγηματικό σινεμά.

Η ταινία που χάρισε το βραβείο γυναικείας ερμηνείας του φεστιβάλ των Καννών σε όλες τις πρωταγωνίστριές του είναι η ιστορία της Ραϊμούντα  που προσπαθώντας να προστατέψει την έφηβη κόρη της, θα δει τη μητέρα της να «επιστρέφει» από τον κόσμο των νεκρών.

Το φεστιβάλ θα κλείσει την Κυριακή 11 Ιουλίου με την πιο μυστήρια αγκαλιά, τη πιο ρομαντική, την πιο άδολη. Το βραβευμένο με Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου, δεύτερο φιλμ της Σοφίας Κόπολα, «LostinTranslation» (Χαμένοι στη Μετάφραση) ακολουθεί έναν μεσήλικα ηθοποιό μέχρι το Τόκιο και τη συνάντησή του με μια νεαρή κοπέλα, που βλέπει τις μέρες της να περνάνε χωρίς σκοπό περιμένοντας τον φωτογράφ

Την αφίσα του 6ου ParthenώnFilmFestival σχεδίασε και επιμελήθηκε ο Γιώργος Ζάμπας.

Επισκεφθείτε το ParthenώnFilmFestival – Σινεμά στο Χωριό
στο Facebook (https://www.facebook.com/parthenonfilmfestival)
και στο Instagram (https://www.instagram.com/parthenonfilmfestival/).

Πηγή:typosthess

Διαβάστε επίσης:

Άθληση και Ψυχαγωγία στη Φύση από τον Δήμο Θεσσαλονίκης

 

Εγγραφείτε στο Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter

Για ακόμα περισσότερες KIDOTmou ιδέες για το παιδί και όλη την οικογένεια!

Έχετε εγγραφεί επιτυχώς! Σας ευχαριστούμε πολύ!