a

Πατέρας από την Αριζόνα, φτιάχνει για την άρρωστη κόρη του έναν ειδικό παιδότοπο, ώστε να παίζουν με ασφάλεια τα παιδιά με καρκίνο.

Ειδικότερα, ο Brad Taylor εμπνεύστηκε από την κόρη του Lily, η οποία διαγνώστηκε τον Δεκέμβρη του 2017 με οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία, σε ηλικία τριών ετών.

Όπως υπογραμμίζει ο 42χρονος πατέρας «όταν πήγαμε την Lily στο νοσοκομείο νομίζαμε ότι έχει μια απλή λοίμωξη που θα περάσει με αντιβίωση. Λίγες ώρες αργότερα οι γιατροί μας ανακοίνωσαν ότι έχει καρκίνο και το επόμενο πρωί μπήκε εσπευσμένα στο χειρουργείο».

Μετά την επέμβαση, η μικρή υποβλήθηκε σε χημειοθεραπείες για τα επόμενα 2,5 χρόνια και όπως επεσήμανε ο μπαμπάς της «όσο καιρό η Lily έκανε θεραπεία, το ανοσοποιητικό της σύστημα δεν λειτουργούσε κανονικά. Η χημειοθεραπεία σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα, αλλά παράλληλα σκοτώνει και μερικά υγιή κύτταρα».

Και συμπληρώνει ο πατέρας «όλο αυτό το διάστημα, δεν μπορούσαμε να πηγαίνουμε σε δημόσιους χώρους με άλλα παιδιά, γιατί ο οργανισμός της ήταν πολύ εύθραυστος. Η Lily, όμως, ήθελε να πάει στην παιδική χαρά και να παίξει με άλλα παιδάκια και έκλαιγε με λυγμούς κάθε φορά που περνούσαμε με το αυτοκίνητο από το πάρκο χωρίς να σταματάμε».

Ο Brad Taylor έψαξε για χώρους ειδικά διαμορφωμένους για παιδιά που βρίσκονται σε ανοσοκαταστολή, αλλά δεν βρήκε κανέναν, γι’ αυτό αποφάσισε να φτιάξει έναν μόνος του, στον οποίο θα δώσει το όνομα της κόρης του.

Ο πατέρας ήθελε να δώσει πίσω στην κόρη του ένα κομμάτι της παιδικής της ηλικίας

«Ήθελα απλώς να της δώσω πίσω ένα κομμάτι της παιδικής της ηλικίας» σημείωσε και προσθέτει πως στο εγχείρημα θέλει να συμμετέχει και η κόρη του, η οποία σήμερα είναι 7 ετών.

Προκειμένου να προστατέψει τα ανοσοκατεσταλμένα παιδιά που θα επισκεφθούν τον ειδικά διαμορφωμένο παιδότοπο, ο πατέρας συμβουλεύτηκε την ιατρική κοινότητα, για τα μέτρα ασφαλείας που απαιτούνται για τη λειτουργία. «Έχουμε σχεδιάσει ένα σύστημα που μοιάζει με νοσοκομείο: έχει φίλτρα HEPA και καθαρισμό με υπεριώδη ακτινοβολία», τόνισε.

Με την ολοκλήρωσή του, ο παιδότοπος θα προσφέρει καθημερινά τρεις 90λεπτες επισκέψεις για παιχνίδι και οι γονείς θα πρέπει να κάνουν κράτηση διαδικτυακά. Σε κάθε επίσκεψη θα συμμετέχουν το πολύ 15 παιδιά, τα οποία θα επιβλέπουν νοσηλευτές, ενώ θα είναι υποχρεωτικές και οι μάσκες.

Η περηφάνια του πατέρα για τη βοήθεια της κόρης του

«Θέλαμε να δώσουμε στα παιδιά μια ευκαιρία να πάνε στο πάρκο – μια ευκαιρία να πάνε σε μια παιδική χαρά. Η κόρη μου είναι τόσο ενθουσιασμένη με αυτό το μέρος! Με βοηθάει όπως μπορεί στη δημιουργία του και νιώθει περήφανη που θα έχει το όνομά της. Σε κάθε παιδί που θα έρχεται, θα λέει “Είμαι η Lily και μαζί μπορούμε να νικήσουμε την αρρώστια μας”» κατέληξε ο πατέρας.

Πατέρας έφτιαξε παιδότοπο για την άρρωστη κόρη του

Πηγή: enimerotiko.gr

Δείτε ακόμα:

«Santiago Area», παιδότοπος σε ένα πρώην πάρκινγκ στη Βαλένθια

Εγγραφείτε στο Newsletter του KIDOT

Κάθε εβδομάδα θα λαμβάνεις τα αγαπημένα μας άρθρα από το KIDOT Magazine και όλα τα νέα που θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σου!

Έχετε εγγραφεί επιτυχώς! Σας ευχαριστούμε πολύ.