H Alyssa Carson αποφοίτησε από το Advanced Space Academy της Nasa και προετοιμάζεται εδώ και καιρό να πατήσει πόδι στον πλανήτη Άρη, στη μεγάλη προγραμματισμένη αποστολή του 2033. Είναι μόλις 19 ετών και στη δική της περίπτωση η ηλικία δεν είναι απλά ένας αριθμός.

Alyssa Carson, γεννημένη αστροναύτης

Η Alyssa μετράει τα άστρα με σκοπό να τα επισκεφτεί από τότε που ήταν πολύ μικρό κορίτσι. Και πώς να μην πεις ότι γεννήθηκε για να κατακτήσει το διάστημα όταν από τα 13 της εκπαιδεύεται με κάθε επισημότητα από τη NASA γι’ αυτόν ακριβώς τον σκοπό. Ήταν 7 χρονών όταν τη δέχτηκαν στο πρώτο space camp. Έκτοτε θήτευσε σε άλλα 6 camps και είναι ο μόνος άνθρωπος στη γη που έχει καταφέρει κάτι τέτοιο μέχρι σήμερα και μάλιστα σε ασυνήθιστα μικρή ηλικία. Η Alyssa έχει την κωδική ονομασία “NASA Blueberry”, η οποία αναγράφεται και στις στολές της. Καθόλου άσχημα για ένα κορίτσι από τη Λουιζιάνα μεγαλωμένο σε μονογονεϊκή οικογένεια. O μπαμπάς της Alyssa είναι ο πιο μεγάλος υποστηρικτής του ονείρου της. Μαζί έχουν ταξιδέψει όσο κανένας άλλος σε εγκαταστάσεις της NASA σε δεκάδες χώρες και πολιτείες των ΗΠΑ. Κλείνοντας τα 18 η νεαρή απέκτησε και το δίπλωμα πιλότου. Και να ‘ταν μόνο αυτό.

Από το 2019 η τετραπέρατη Alyssa Carson σπουδάζει Αστροβιολογία στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Φλόριντα. Είχαν προηγηθεί μαθήματα Φυσιολογίας του Διαστήματος σε Σχολή Αεροναυπηγών. Όλα τα μαθήματά της στο Baton Rouge International School από το οποίο αποφοίτησε ως μαθήτρια, τα διδάχτηκε σε 4 διαφορετικές γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά και κινέζικα). Το 2016, ολοκλήρωσε την εκπαίδευση της στο Advanced Possum Academy ως ο νεότερος άνθρωπος που μπήκε και βγήκε από τη συγκεκριμένη ακαδημία. Είναι 19 ετών και διαθέτει ήδη εμπειρία προσομοίωσης διαστημικής πτήσης, εκτόξευσης πυραύλου και επιβίωσης σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας. Γνώσεις που θα τις χρησιμεύσουν από πρώτο χέρι στο ταξίδι της στον Άρη σε 12 χρόνια από σήμερα.

View this post on Instagram

A post shared by Alyssa Carson (@nasablueberry)

Σαν παιδί της ηλικίας της η Alyssa παίζει πιάνο και ποδόσφαιρο και κάνει μπαλέτο, κρατώντας επαφή με τα γήινα. Παράλληλα όμως, είναι ένα κορίτσι αξιοθαύμαστο, βαθιά στοχοπροσηλωμένο που εμπνέει με την εξυπνάδα και τη θέλησή της να κάνει το μεγαλόπνοο όνειρό της πραγματικότητα δουλεύοντας σκληρά. Όπως δηλώνει, η αποτυχία δεν είναι επιλογή για εκείνη. «Θέλω να κάνω αυτό το πρώτο βήμα. Θέλω να πάω στον Άρη γιατί κανένας άνθρωπος δεν έχει πάει ως τώρα εκεί». Και θα το κάνει μάλιστα, ακόμα κι αν δεν γυρίσει ποτέ στη γη.

View this post on Instagram

A post shared by Alyssa Carson (@nasablueberry)

Κι εδώ βλέπεις την Alyssa Carson να μιλάει στα μέρη μας. Συγκεκριμένα στο TEDx που πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα το 2014.

Πηγή: ladylike.gr

Δείτε ακόμα:

Αστροναύτες διαβάζουν από το διάστημα βιβλία σε μικρά παιδιά για να κοιμηθούνΕγγραφείτε στο Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter

Για ακόμα περισσότερες KIDOTmou ιδέες για το παιδί και όλη την οικογένεια!

Έχετε εγγραφεί επιτυχώς! Σας ευχαριστούμε πολύ!