Μαθαίνω παίζοντας

Κυρ. 16/09/18    17.30-18.30

Η ομιλία παρουσιάζει γνώση και ιδέες για το πώς οι ίδιοι οι γονείς μπορούν να εκπαιδεύσουν τα παιδιά τους μέσα από κάθετι που παίζουν ή μέσα από όσα συναντούν στις εξόδους τους. Αποτελεί μία προτροπή στο να μιλούν και να επικοινωνούν με τα παιδιά τους και όχι να τους παρέχουν παθητική γνώση, περιμένοντας τα να την αφομοιώσουν.

Θα παρουσιαστούν μέσα από σύντομο τρόπο, τα στάδια της επικοινωνίας, του παιχνιδιού και της μάθησης που κατακτά το παιδί ανά ηλικία. Θα δοθούν έξυπνα tips, μέσα από συγκεκριμένα παραδείγματα της καθημερινότητας για το πώς «Μαθαίνω παίζοντας»

Η Δέσποινα Αυγερινού είναι Ειδική Παιδαγωγός με πτυχίο και μετ/κό στην Ειδική Αγωγή. Τα τελευταία 15 χρόνια εργάστηκε σε Τμήματα Ένταξης και Ειδικά Σχολεία της δυτικής Θεσσαλονίκης. Συμμετείχε σε ομαδικές δράσεις, εκδηλώσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα. Το 2018, ένιωσε πως όλη αυτή η γνώση και οι εμπειρίες έπρεπε να βρουν μία “φωλιά”, στην οποία θα προσκαλούσε παλιούς και νέους μαθητές για να τις μοιραστεί μαζί τους. Mε πολύ δημιουργική διάθεση έφτιαξε ένα χώρο εμπνευσμένο από τα παιδιά και χαρισμένο σε αυτά. Ο χώρος παρέχει υπηρεσίες, ειδικής διαπαιδαγώγησης και σχολικής μελέτης, συμβουλευτικής, λογοθεραπείας και εργοθεραπείας. Παράλληλα, στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κόσμου, στην εξοικείωση των παιδιών με τα παιδιά με ειδικές ανάγκες και στην αποδοχή τους. Μέσα από δράσεις και εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν θα προσπαθήσει μαζί με την ομάδα της να περάσουν το σύνθημα  «Μία κοινωνία για όλους» . Βασική φιλοσοφία είναι: «Όλοι κρύβουμε μια Σούπερ-Δύναμη μέσα μας. Ανακάλυψε την!».

Εισηγήτρια Ομάδα: Δέσποινα Αυγερινού, Ειδική Παιδαγωγός, Ιδιοκτήτρια του χώρου «Ειδική Αγωγή και Συμβουλευτική» στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.

Περισσότερες πληροφορίες:

www.eidikiagwgi.gr

https://www.facebook.com/DespoinaAvgerinou/

https://gr.pinterest.com/eidikiagwgi/

https://www.instagram.com/despoina.avgerinou/?hl=el

Share This