ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ

Κυρ. 16/09/18 17.30-19.30 W.2

Ένα εργαστήρι για μικρούς και μεγάλους με θεωρητική προσέγγιση και πρακτικές εφαρμογές στην Γενική και Ειδική Εκπαίδευση.

Ο στόχος του εργαστηρίου είναι να εισάγει του συμμετέχοντες στην φιλοσοφία των τριών προγραμμάτων.

Αρχικά θα γίνει η παρουσίαση του προγράμματος Baby Artist, που έχει ως σκοπό την πρότυπη μουσική καθοδήγηση και διδασκαλία σε βρέφη και νήπια σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα ερευνητικά ευρήματα για την ανάπτυξη του μουσικού ταλέντου.

Παράλληλα θα γίνει παρουσίαση και των προγραμμάτων «Πρόγραμμα μουσικής για εγκύους», «Πρόγραμμα ΟΙ ΒΙΟΛΙΣΤΕΣ (μέθοδος Suzuki)”, «Πρόγραμμα ΟΙ ΠΙΑΝΙΣΤΕΣ (μέθοδος Suzuki)” και «Πρόγραμμα Μουσικής για ΑμεΑ».

Στη συνέχεια μέσω της βιωματικής προσέγγισης θα ενισχυθεί η συμμετοχή όλων σε ένα διαδραστικό «μουσικό παναισθησιασμό» ώστε να αναλυθούν οι βασικές αρχές και παράμετροι σχεδιασμού και υλοποίησης μουσικών προγραμμάτων για παιδιά με και χωρίς αναπηρία.

Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες να φοράνε άνετα ρούχα.

Εισηγήτρια Ομάδα: (επιστημονικά υπεύθυνη Λήδα Στάμου), Εθελοντική Ομάδα ΜΟΥΣ.Ε.Σ., και Καλλιτεχνική Ομάδα R.o.Di. Festival (υπό την εποπτεία της Λ. Καρτασίδου)

Εισηγήτριες:

Λήδα Στάμου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης (επιστημονικά υπεύθυνη Baby artist)

Λευκοθέα Καρτασίδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής (επόπτρια και υπεύθυνη του προγράμματος ΜΟΥΣΕΣ και του Φεστιβάλ)

Βαρβάρα Βάμβουρα, Υποψήφια διδάκτωρ Ειδικής Αγωγής

Ελένη Κυριακίδου, Κοινωνική Λειτουργός, ΜΑ Ειδική Αγωγή

Αναστασία Μπαρσάκη, Ειδική Παιδαγωγός, Μεταπτυχιακή φοιτήτρια Ειδική Αγωγή

Σοφία Σπανίδου, Ειδική Παιδαγωγός, ΜΑ Ειδική Αγωγή

Αρίστη Τροκάνα, Φιλόλογος, Μουσικός, ΜΑ Ειδική Αγωγή

Ηλικία Συμμετεχόντων: 19 ετών και άνω

Αριθμός Συμμετεχόντων: έως 20 άτομα

Περισσότερες πληροφορίες: Site https://babyartist.gr/, Facebook #babyartist, Facebook #μουσικοεκπαιδευτικοσυνολο, Site http://rodi.uom.gr, Facebook #rodifestival

 

 

  • Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται 30 λεπτά πριν την έναρξη των δράσεων στο χώρο διεξαγωγής ώστε να λάβουν το μηδενικό εισιτήριο, αλλιώς 10 λεπτά πριν την έναρξη της δράσης η συμμετοχή θα ακυρώνεται.
  • Η είσοδος στο Φεστιβάλ και η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις είναι ΔΩΡΕΑΝ.
Share This