Εξερευνούμε τον Θερμαϊκό κόλπο!

Κυρ. 16/09/18 16.00-17.00 W.2

Η iSea είναι μία περιβαλλοντική οργάνωση που αποτελείται από νέους και εξειδικευμένους στον κλάδο επιστήμονες. Στόχος της είναι η προστασία των υδάτινων οικοσυστημάτων μέσα από τις δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, από την ερευνητική της δραστηριότητας, καθώς και την Επιστήμη των Πολιτών. Βασικοί πυλώνες δράσης μας αποτελούν η αλιεία, τα ξενικά είδη, τα υδάτινα απορρίμματα και η σχέση του ανθρώπου με τα υδάτινα οικοσυστήματα.

Έχετε σκεφτεί γιατί ο Θερμαϊκός κόλπος αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του τόπου μας; Ελάτε να γνωρίσουμε τη βιοποικιλότητα του Θερμαϊκού, τις σημαντικές ανθρώπινες δραστηριότητες που αναπτύχθηκαν γύρω από αυτόν, αλλά και τις απειλές που αντιμετωπίζουν οι πολύτιμοι θαλάσσιοι οργανισμοί του, όπως τα αγαπητά σε όλους δελφίνια και τα λιβάδια ποσειδωνίας.

Το βιωματικό μας εργαστήριο θα αποτελέσει ένα «ταξίδι» γεμάτο γνώσεις και διαδραστικές δραστηριότητες με σκοπό ως ενεργοί πολίτες να γίνουμε μέρος της λύσης και μελλοντικοί προστάτες του Θερμαϊκού κόλπου.

Εισηγήτρια Ομάδα: iSea, Περιβαλλοντική Οργάνωση για την Προστασία των Υδάτινων Οικοσυστημάτων

Ηλικία Συμμετεχόντων: 7 έως 12 ετών

Αριθμός Συμμετεχόντων: έως 20 άτομα

Περισσότερες πληροφορίες: https://isea.com.gr/

 

  • Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται 30 λεπτά πριν την έναρξη των δράσεων στο χώρο διεξαγωγής ώστε να λάβουν το μηδενικό εισιτήριο, αλλιώς 10 λεπτά πριν την έναρξη της δράσης η συμμετοχή θα ακυρώνεται.
  • Η είσοδος στο Φεστιβάλ και η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις είναι ΔΩΡΕΑΝ.
Share This